Ode aan de Vitara
Meuk

Ode aan de Vitara

Dat ik vrij weinig met auto’s heb, dat heb ik van huis niet meegekregen. Daar staat de teller op 7 geloof ik, kunnen er ook 8,5 zijn ben gestopt met tellen. Anyway hier zijn het er 2 en die zijn niet van mij. De donkergroene schone van Frans die kennen jullie inmiddels maar voor het dagelijkse gebruik heeft hij nog een Vitara jeep. En hoewel ik meer om fietsen geef hier toch een ode aan de Vitara, die al bijna 30 jaar oud is.

Ze was ooit eens zwart

En omdat Frans geen fluit om de lak geeft mag de krat met boodschappen gewoon op de neus staan tot de deur open is.

Ode aan de Vitara

En die deur moet gewoon open gemaakt worden, met een sleutel.

Maar dan gaat de andere deur wel meteen mee van slot

Tenzij het de lampen weer aan zijn blijven staan

Omdat de verklikkerpiep het even niet deed, heb je met oude auto’s.

Zitten ook geen airbags in, in die auto.

Daarom heb ik als bijrijder een heerlijk vak waar ik van alles in mik.

En zelden schoonmaak want hé het is een jeep die horen niet schoon te zijn.

We hebben er ooit eens een (gratis) tafel en 4 stoelen ingepropt. Softtop open en hop op de achterbank schuiven. Frans hè ik stond fijn aan mijn sociale vaardigheden te werken, iedereen zijn talent.

Handige auto hoor, als er een lampje kapot is gaat er geen lampje branden. Moet je gewoon op letten.

En kan je er gewoon bij om het te vervangen.

Ik kan mijn telefoon opladen en de muziek komt van een cd speler die nu even overleden is

Ondanks de leeftijd is ze wel zuinig, als je maar niet boven de 100 wil rijden.

Valt ze niet uit elkaar hoor, lijkt maar zo.

De katten slapen er zalig op. Maria vooral. Kijk hier maar.

Onderdelen zijn ook gewoon verkrijgbaar en betaalbaar.

Is een echte jeep met vierwielaandrijving en alles

En modder zo’n beetje standaard want die paadjes zijn gewoon het leukste

Ook binnen trouwens want we kloppen het kleedje soms uit.

De Vitara is een oude dame, maar ze rijdt en weet je, ze is afbetaald.

18 reacties

 • schrijfsels

  Onze eerste 4-wheel is inmiddels 24 jaar oud en rijdt nog steeds. Is alleen niet meer van ons, helaas

 • Nicky

  Heerlijk! Vooral die man die het niet erg vindt dat je een krat boodschappen op de lak zet. Ik ben de mijne aan het opvoeden op dat gebied. We komen er wel. Ooit.

 • Nicole Orriëns

  Ik heb ook helemaal niets met auto’s. Als ze maar rijden. De onze is een spuuglelijke kleur groen/aqua maar je kunt er een fiets inleggen en hij rijdt. Wat wil je nog meer.

 • Leo

  Ooit was dit de oer-concurrent voor onze Daihatsu Feroza. Aan elkaar gewaagd, de Feroza toch meer de terreinwagen en die Vitara beter en comfortabeler op de weg. De Daihatsu-importeur woest als wij als dealer bij vergelijkbaar warenonderzoek aangaven dat die Suzuki best een sterke aanbieding was. Reed fijn. En dat ze duurzaam waren blijkt wel uit jouw promotionele verhaal…

 • Peter Grey

  Is-ie afbetaald? Da’s vlot! :-) Het lijkt me een prima auto. Ik kijk even op het internet en een bijna 30 jarige Vitara is ook best betaalbaar nu. Een wagen die je niet moet wassen is ideaal. Hoewel – de mijne hangt ook van (korst)mos en modder aan elkaar en dat is alleen maar goed, al is het maar voor de biodiversiteit. :-)

 • Matroos Beek

  Je brengt mij in de verleiding… Zo’n Vitara lijkt me ook wel wat…
  Het is beschamend, maar ik kocht twee maanden geleden mijn 15de auto! Telkens word ik verliefd op een andere en ruil ik hem in. Een enorme verspilling, ik weet het. Maar nu houd ik er echt eens mee op. Denk ik… die Vitara lijkt ook wel iets voor mij.

 • Naomi

  Houden, zou ik zeggen. En ik heb, na het lezen van je argumenten dat zo’n auto vies hoort te zijn, echt opeens heel erg ook zo’n auto nodig, na mijn huidige exemplaar. Nooit meer dat stomme gedoe van schoonmaken;).