Een bloesemtocht

Een bloesemtocht

Een bloesemtocht

Met al dat mooie weer kan het niet lang uitblijven dat ik iets leuks wil gaan doen. Genietend van hoe mooi Nederland is reden we binnendoor naar ons oorspronkelijke plan, we wilden de Tuinen van Appeltern bezoeken maar voor we daar waren kwamen we door de mooiste plaatsen en lieten ons oorspronkelijke plan varen. Want we waren in voor een bloesemtocht.

Megen
Megen ligt aan de Maas en hoewel het is een stad is, wordt het met 1600 inwoners eerder als dorp beschouwd. Het is een vesting en heeft 2 kloosters en een gevangenentoren. De naam Megen is waarschijnlijk afgeleid van het Romaans of Keltisch en betekent (doorwaadbare) plaats. Het plaatsje is oud, het werd als Meginum in 721 voor het eerst beschreven en is door zijn oude stadsgezicht inclusief kinderkopjes een beschermd stadsgezicht. Het is niet groot, maar als je in de buurt bent zeker een bezoek waard.

Een bloesemtochtHeerlijkheid
Na onze wandeling aten we de eerder gehaalde broodjes en namen de pont richting Appeltern. Ondanks de kortingskaarten (laat maar weten als je ze wil) besloten we de buurt te verkennen en genoten van de prachtige omgeving. We dwaalden rond en kwamen via Blauwe Sluis en Altforst alsnog in Appeltern terecht. Niet onder de indruk van de tuinen reden we verder en stopte nabij een Heerlijkheid en stoomgemaal. Waar ik geen foto’s maakte omdat de omgeving zelf schreeuwde om op de foto te gaan.

Tiel
We dwaalden nog wat rond en besloten toen de snelweg naar Tiel te nemen. Ik ken de Betuwe alleen van ooit eens langsrijden en wil er nu zeker in de bloesemtijd wel eens echt kennis mee maken. Helaas ging hem dat niet worden in Tiel. Wat een sfeerloze stad is dat. Een zinloos rondje later vonden we de weg naar Zoelen en Erichem. Kleine dorpjes, ten midden van een schitterende omgeving. Weilanden met koeien, schapen en lammetjes en overal langs de kant zagen we het felle geel van lijnzaad en het helderblauwe van de lucht af en toe onderbroken door een vliegtuig. En wederom dacht ik, waarom willen mensen naar het buitenland. Nederland is prachtig zeker in de bloesemtijd.

We dwaalden, genoten, fotografeerde en vonden uiteindelijk een prachtig dorp waar we uitstapte, maar waar ik later op terugkom. Maar een kleine hint wil ik wel geven. De vlaggetjes hingen er al uit.

 

30 thoughts on “Een bloesemtocht

 1. Ik ben dol op bloesem. Altijd leuk om zo’n rit te maken.

 2. Ik heb een bon voor 10 euro entree voor maximaal 4 personen. Interesse?

 3. Appeltern staat op ons lijstje nog.
  Niet na jouw stukje, maar echt, veel moois over gehoord.

 4. Soms is het goed om je door de omstandigheden te laten leiden inderdaad. Goed dat je zo flexibel kon zijn in je plannen, en op deze manier prachtige dingen kon zien.

 5. Met onze lieve vriendin Thamara maakten we jaren achter mekaar bloesemtochten of Linge-ritten in dat gebied. Gaf veel leuke plaatsjes, mooie bloesem en ook een aardige geografische kennis als extraatje. Die Tuinen van Appeltern deden wij ooit eens in Juni. Bloedheet, maar erg fraai. Ik had er daar voor nog nooit van gehoord zelfs. Wij waren er vroeg, was het nog rustig. Later werden er busladingen bezoekers gelost en waren wij net klaar met genieten. Wel de moeite van bezoek waard. Ik heb er een blog over geschreven indertijd…

 6. Een heerlijk gebied om daar te vertoeven, er is ook zo veel te zien en heerlijk om daag te wandelen. Je heb het heel mooi weergeven, Liesbeth!
  Lieve geniet groetjes, Anna ?

 7. Wauw wat een mooie tocht, ik ben zelf echt dol op bloesem omdat het me herinnert aan Kopenhagen, vind het altijd jammer dat de bloesem maar zo kort te bewonderen is.

 8. Toch lijkt me een bezoekje aan het stoomgemaal ook geen gek idee als je toch daar bent.

 9. Oh, prachtig. Die gele bermen ook. Ik kan daar geen genoeg van krijgen. En ja, Nederland is mooi. Ik ben blij dat ik kan genieten van de schoonheid van m’n eigen land en dat ik niet het idee heb dat ik ver moet reizen om wat moois te zien.

 10. Voor mooie sfeervolle uitjes moet men niet naar het buitenland.In de bloesemperiode is het buiten een plaatje.

 11. Leuk, zo kom je nog eens ergens, altijd fijn om te genieten van fraaiheid elders, ver weg en dicht bij huis. De wereld is weer mooi aan het worden op het ogenblik.

 12. Bloesem is zeker de moeite waard om de plannen om te gooien, prachtige foto van die bloesem.
  Het ” duiventorentje” lijkt een exacte kopie van de duiventoren die hier op een oud landgoed staat.

 13. Mooie foto’s. Van Megennhad ik nog nooit gehoord. Interessant plekje.

 14. Prachtige kleuren daar!
  De natuur kan ons zoveel geven om van te genieten ?

 15. ha die Liesbeth
  Erichem is een goede keuze geweest om de bloesem op te zoeken
  denk dat het jullie daar zeker is bevallen
  ja zoals de natuur op de foto’s is te zien , is het overal genieten dan

  klopt een bezoek aan dierenpark Amersfoort is zeer de moeite waard

  fijne avond groet

 16. Prachtig al dat bloesem , jammer dat het zo gauw is uitgebloeid.

Comments are closed.

Back To Top