De Vreemde Vogel
Meuk,  Vroegah

De Vreemde Vogel

Bij toeval, zoals wel vaker, kwam ik de grappigste caravan ooit tegen op een foto. Hoog op de poten en flink boven het maaiveld. Benieuwd als ik was zag ik dat deze caravans vakantiehuisjes zijn op de Vreemde Vogel in Vlaardingen en dat ze nog veel meer te bieden hebben op deze prachtig groene en voor mij zo bekende locatie.

Heel lang geleden toen ik nog een lange vlecht had en een roze fiets, reed ik elke herfst zo ongeveer dagelijks naar een hele grote kastanjeboom en verzamelde kastanjes om er thuis niet heel veel meer mee te doen. Toen al was ik dol op de herfst, het terrein waar deze kastanje op stond was een camping maar verder dan die eerst 20 meter ben ik niet gekomen. Van de buitenkant kende ik het grote gebouw en het terrein wat prachtig gelegen is aan watertjes die ook over het terrein lopen en aan de achterkant grenst aan het natuurgebied waar ik tot ik uit huis ging, zo vaak fietste.

Van de kastanjeboom is niets meer over, maar het grote gebouw staat er nog en ook het water loopt nog over het terrein. Inmiddels is er een groot restaurant gevestigd met niet alleen een prachtig terras, maar ook mogelijkheden tot vergaderen en trouwen. Vanaf het terras kijk je naar de bijzondere huisjes van het buitenhotel. Alle huisjes hebben namen die gericht zijn op vogels. De eigenaren, waarvan de één geboren is op een boerderij en de ander opgroeide in een hotel, noemen zichzelf vreemde vogels. Alle huisjes op het terrein zijn dan ook naar vogels genoemd.

Die caravans op poten dat is de familie Struisvogel, dat prachtig rode huisje op wielen heet de Papegaai en een stukje verderop staan de door hunzelf ontworpen vogelhuisjes. Alle 10 de huisjes van het buitenhotel zijn voorzien van een privé badkamer en platenspeler en met een speeltuin, escaperoom, verschillende dieren en gezellig terras voor iedereen is De Vreemde Vogel een kindvriendelijke, dicht bij de natuur gelegen plek en eigenlijk helemaal niet zo vreemd.

Nieuwsgierig geworden? Met deze link vlieg je meteen naar hun website.

22 reacties

 • Nicky

  Oehhhh! Dat vliegtuig is gaaf, zeg! Dat van die kastanjes is wel herkenbaar, trouwens.

 • Diana

  Wat leuk om hier iets over De Vreemde Vogel tegen te komen. Een geweldige plek, waar ik nog steeds heel graag kom. Ook ik kwam hier vaak in mijn jonge jaren, want hier vlakbij bracht ik 15 jaar van mijn jeugd door.
  De twee eigenaren zijn ongelofelijk energieke en creatieve mensen. Het bruist er altijd.
  Voor een weekendovernachting moet je wel geduld hebben, want lang vooruit zijn ze al volgeboekt.
  Het restaurant is prima, het buiten terras fijn, en er wordt goed aan de kinderen gedacht. Het is een fijne, fantasierijke plek.

 • Hans

  Tegenwoordig zie je ook van die mini huisjes op wielen.
  Deze huisjes, vogel hokje is kunstig kamperen. Hans

 • Karel

  een mooi buiten gebeuren zo te zien
  en dat vreemde vogel zijn trekt mij wel aan
  al zal ik de platenspeler wel stil laten staan
  en genieten van natuur en vreemde huisjes

 • Peter Grey

  Platenspeler? Kijk, dat neemt me nu direct voor hen in. Het enige nadeel is nu dat ik een hutkoffer vol elpees moet meeslepen. Aan de andere kant – ik heb nog steeds wel zo’n platenkoffer staan ergens, dus dat kan het probleem niet zijn. Dank voor de tip – ik ga op de website kijken.