Doezels week zonder feest

Doezels week zonder feest

Eén hele aangename goedendag mijn lieve volgers, hier spreekt uw favoriete kater uit het zuiden weer eens tot u. En tot mijn grote genoegen wederom van zeer geschikte hoogte want mijn toren is terug. Sinds een klein half jaar stond deze machtige krabpaal in de gang maar tot mijn stomme verbazing zette Liesjbed hem weer gewoon terug. Ze vinden hem niet zo lekker ruiken, komt niet door mij, zeggen ze, maar nu hebben ze er opeens geen last meer van. Raar personeel heb ik, maar ik klaag even niet want ik lig prinsheerlijk onder een dekentje en kijk spinnend op het gepeupel neer. En och dames en heren, ik was ook nog jarig. Heb er voor de rest geen ruchtbaarheid aan gegeven hoor op mijn leeftijd is dat geen reden voor een feestje meer.

“Doezel je hebt net je bak met brokken half leeg gevreten”. Vrij vertaald bedoeld ze dat ik niks lekkers krijg, je went langzaam aan die taal die ze uitkraamt maar soms krijg ik toch zo’n zin om mijn middelpootje naar haar op te steken, wat uiteraard niets voor een Prins als ik is, maar toch. En over haar taalgebruik gesproken, van de week zat ik ‘met mijn trut’ voor de kachel. Dat is toch geen taal voor een dame?

Marion vond een doos die ons allemaal past en Lidl verkocht extra stickies per verpakking. Wedden dat Liesjbed nou steeds in de winkel gaat voelen en zoeken naar extra goed gevulde verpakkingen. 

“Doezel je gaat niet naar buiten, het stormt, je komt er alleen als je je tuigje met valbeveiliging om hebt!” Ik heb geen tuigje. “Precies”. Je zou het over overprotectif kunnen hebben maar u begrijpt, ze zorgt gewoon goed voor me.

Met mooi weer mag ik wel op het dak, Maria is de baas en liet me er niet langs. Ze zei dat ik de boom in kon, mocht niet van Liesjbed, die verplaatste de ladder. 

De papa’s waren er pasgeleden. Altijd smaakvol gekleed deze heren. Wat ook smaakvol was, was de hoeveel kip die ik kreeg van Extrapapa. Daar wil ik mijn nestje met houtmotief best even voor opgeven.

Kwam nog leuke foto’s op Liesjbeds telefoon tegen, jullie mogen zelf bepalen wie van de 2 de troela op de foto is. 

16 thoughts on “Doezels week zonder feest

 1. Lieve Doezel, zou jij een keer aan Spike voor willen doen hoe je moet poseren voor een foto. Onze Spike is een schat, hoor. Maar zó niet-fotogeniek!

 2. Mijn nederige excuses dat ik zo laat reageer Prins Doezel.
  Ten eerst van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.
  Ik begrijp heel goed dat u uw personeel niet altijd begrijpt.
  Personeel is een noodzakelijk kwaad en moet u maar mee zien te dealen net als het taalgebruik van Liesjbed.
  Moet wel toegeven dat ik persoonlijk wel erg moet lachen altijd om haar taalgebruik.
  Maar ja ik ben natuurlijk ook niet van koninklijke afkomst.

 3. Wat een leuke week :) En ook zo grappig hoe je het beschrijft! Op Netflix is een serie: Love, Death and Robots. Als je die kan kijken: kijk de tweede aflevering eens ;)

 4. Ja, echten een verhaal van Doezel, een echte poes.
  Zelf heb ik ook deze eigenwijze en lieve dieren gehad. Hans

 5. Ja, leuk, dat mag iedereen dus voor zichzelf uitmaken! Katten zijn eigenwijs en gaan hun eigen gang.

 6. Ik zal niet mee raden naar die troela, ik win toch nooit iets. Maar wel nog een welgemeend proficiat.

 7. Je hebt gelijk Prins Doezel, als ik zo die foto met Liesbeths zie lijkt het inderdaad wel een “dame” en nog een mooie ook en dan pást zo’n uitdrukking eigenlijk niet;-) En je weet ondertussen natuurlijk wel hoe uiterst beschaafd ik ze;f altijd ben!!!!

Comments are closed.

Back To Top