De vooroordelen over bloggen die ik niet herken

De vooroordelen over bloggen die ik niet herken

De vooroordelen over bloggen die ik niet herken

In het dagelijks leven moet ik steeds vaker uitleggen dat bloggen en vloggen niet hetzelfde is. Helaas zijn er meer vooroordelen over bloggen die ik niet ken. Ik deel degene die ik sinds ik begon met bloggen tegen ben gekomen.

Bloggers zijn altijd online
De dagen dat ik even niet aan foto’s, blogteksten en een combi ervan hoef te denken zijn de mooiste. Ik plan mijn blog om dagjes weg en werk heen maar zelfs op een grijze regenachtige dag ben ik niet de hele dag online.

Bloggers bloggen alleen maar over make up beauty haar en kleding
Nou in ieder niet de bloggers die ik volg. Ik sla die posts met liefde over want ik heb er zelf niets mee. Misschien een shoplog of eens een blog over grote maten kleding en dito winkels. Maar nee gelukkig niet, de blogwereld zou zo saai zijn!

Mijn 4 redenen om te stoppen met bloggenAlle bloggers verdienen geld met hun blog
Er zijn best handige blogs die over geld verdienen gaan of die geld verdienen met hun posts. Maar gelukkig zijn er ook genoeg blogs met andere onderwerpen en blogs die niet mee doen aan de hype om zich te laten betalen om een product te promoten. Ik verdien niks met mijn blog en dat wil ik graag zo houden.

Die links daar krijgen ze geld voor
Als je wat langer ronddwaalt in de wereld van de blog dan herken je de blogposts die geschreven zijn om reclame te maken. Ik laat me niet leiden door zulke marketing maar schrijf zelf ook wel eens over een product. Niet iedereen verdient geld met de links die ze plaatsen en het is aan iedereen de keus of ze dat soort posts lezen.

Bloggers zijn narcistisch
Blogs genoeg die vol met foto’s van de blogger zelf staan. Maar nee niet alle bloggers zijn narcistisch, ik ben ook geen fan van al die selfies en foto’s van de persoon achter de blog. Af en toe een foto is meer dan genoeg. Ik denk ook dat de meeste bloggers het leuk vinden om te delen, niet om zichzelf naar voren te schuiven.

Gezond, groen en kamerplanten, bloggers volgen alleen maar trends
Volgens mij zijn bloggers gewoon trendsetters. Tegenwoordig zijn de kamerplanten in en dan vooral groot en groen. Je ziet het overal van IKEA tot tuincentrum. Ik kan me de reclame nog herinneren van een paar jaar terug ‘kerstboom eruit kamerplant erin’. Die is dit jaar weggebleven, in tegenstelling tot die planten.

Bloggers zijn eigenlijk mislukte schrijvers
Ervan uitgaande dat de schrijvers die boeken schrijven worden bedoelt, ehm nee dus. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel totaal de behoefte niet om een boek te schrijven. Weet je hoe duur dat is? Laat bloggen mijn hobby maar blijven.

32 thoughts on “De vooroordelen over bloggen die ik niet herken

 1. Dit herken ik en dan bedoel ik die vooroordelen. Ik blog omdat ik het graag doe. Het is een hobby en dat wil ik zo behouden. Verdien daar ook helemaal niets aan. Bloggen op eigen ritme over wat voor mij goed aanvoelt. Fijn om hier gelijkgestemden te mogen vinden ?.

 2. Ik herken je niet in de vooroordelen hoor. Jij schrijft en leest leuk, das voor mij het belangrijkste :-)

 3. Ik denk niet alleen dat bloggers narcistisch zijn, maar alle millennials, want ik verbaas me er echt over dat mensen zichzelf continu op de foto zetten! Waarom?

  Maar aan de andere kant, Aziaten doen het ook al heel lang en die zijn lief en introvert, dus misschien heeft het niks met narcisme te maken.

 4. Ik herken jou niet in de vooroordelen, dat maakt het dat jouw blogs wél leuk zijn! Er is een groepje blogs/bloggers dat je trekt, en vele die dat neit doen. MEnsen die elke dag vele fotoś van zichzelf en hun haar en kleding plaatsen of zo commercieel zijn dat er niets leuks meer te lezen is hoef ik ook niet zo…

 5. Met de maandagselfies ga ik vrolijk verder.
  Ik schrijf voor mezelf.
  Voor de rest herken ik mij ook nergens in.

 6. De vooroordelen zijn ergens door ontstaan, maar gelukkig zijn de vooroordelen tegenwoordig meest voorbehouden aan youtubers, en de loggers worden meer gezien als hobbyisten.

 7. Zeker herkenbare vooroordelen. Vind vooroordelen in het algemeen altijd zo ontzettend vervelend…

 8. Ik val ook niet onder de categorie die in de vooroordelen beschreven zijn.
  Ik heb de vooroordelen wel vaker gehoord.
  Ieder z’n ding denk ik dan maar.

 9. Bloggen is voor mij hobby. Ben ooit begonnen omdat ik schrijven, ook voor de hobby, leuk vind.
  Geen plannen om een boek te schrijven dat laat ik graag aan de beroepsschrijvers over.
  De genoemde vooroordelen zijn op mij en mijn blogs niet van toepassing.
  Zelf maak ik gebruik van een AD-blocker, ik kan aan het getal zien of ik op een commercieel gericht blog lees.
  Kijken of ik dit nu wel geplaatst krijg, de vorige hangt blijkbaar ergens.

 10. die vooroordelen gaan voor mij niet op…

  bloggen omdat ik het graag doe

  anders heeft het weinig zin

 11. Oh ja! Heel herkenbaar die vooroordelen. Gelukkig hoor ik ze nooit. Omdat ik eigenlijk nooit over mijn blog praat. De mensen die wél weten dat ik blog, weten ook wel dat de vooroordelen niet op mij van toepassing zijn. Overigens maak ik van elke jaargang van mijn blog een echt boek. Van papier. Ben ik toch een beetje een mislukte schrijfster.

 12. Hobby, puur hobby. Ben er ooit aan begonnen omdat ik schrijven, ook als hobby, leuk vind.
  Totaal niet van plan een boek te schrijven, dat laat ik graag aan de beroepsschrijvers over.
  Voor mij en mijn blogs gaan de vooroordelen niet op.

 13. Die vooroordelen heb ik nog wel eens gehoord. Zelfs op mijn vorig werk waren er vooroordelen over wat ik deed. Ik schrijf gewoon voor de fun. Het is altijd meegenomen dat anderen meelezen. Verder geen hype op en rond mijn blog.

 14. Veel vooroordelen inderdaad. Ik blog voor mijn plezier en doe niet mee aan trends. Geld hoef ik er niet mee te verdienen, het gaat om wat me beweegt en creativiteit. Als je als blogger goed gelezen wordt is dat meegenomen maar de hoofdzaak is dat je plezier hebt in wat je doet.

 15. Heerlijk artikel en ik herken me er eigenlijk ook niet in. Oke ik ben de laatste tijd gezonder gaan leven, maar dit heeft niks te maken met het bloggen. Dit is puur omdat ik dit zelf belangrijker ben gaan vinden. En inderdaad, we bloggen niet allemaal over beauty en make-up.
  Toen ik net blogde vond ik het best eng om te vertellen dat ik blogde, omdat niet iedereen het begreep. Maar nu is het iets waar ik trots op ben en wat ik nog steeds met veel liefde doe.

 16. Hahaha je zal maar altijd online zijn als blogger. Dan was ik nu per direct geen echte blogger terwijl ik gewoon geen tijd heb gehad. Vroeger zette ik dan van alles klaar en ik heb ooit eens vanuit Denemrken updates gedaan maar zo gek ben ik niet meer.

 17. De impact die je vaak nuchter en soms grappig geschreven blogs over je man op me hebben zijn ongekend. Ik denk wel eens dat je ze uit moet brengen of in de krant moet plaatsen om mensen wakker te schudden.

 18. Mijn logjes zijn gewoon een soort dagboek voor me, en ik zet een enkele keer wel een link ( never nooit van bol) maar dan meestal voor wat extra informatie zodat ik geen hele stukken gekopieerd neer hoef te zetten. Dus nee, de vooroordelen gaan voor mij ook niet ook en ik klik nooit commerciële linken aan, die zijn vrij makkelijk te herkennen maar gaan ook meestal over dingen die me niet interesseren omdat ik nooit online koop. Mijn log wereldje is een belangrijke sociale factor voor me , zeker sinds ik met een zwaar demente man leef.

 19. Voor de meeste van mijn volgers niet. Maar vandaag nog sprak ik met een meid van 20 die meteen over dat geld verdienen met bloggen begon.

 20. Ik blog omdat ik het fijn vind en moet met mijn blog niets verdeienen en vind het fijn contact te hebben met mensen

 21. Ik heb er zelfs nooit over nagedacht, maar blog alleen omdat ik het leuk vind en om de sociale contacten die je op deze manier krijgt met andere bloggers. Ik ga virtueel op de koffie en hoef niets te verkopen…

 22. Ook ik herken dat niet. Ik blog omdat ik het leuk vind om dingen te delen. Plaats ook wel links maar verdien er niks aan. Morgen weer lekker zwijmelen!

 23. Ik kreeg vandaag een mail met verzoek om een link te plaatsen, in ruil zou ik dan een waardebon krijgen voor een wandposter van een foto naar keuze. Blijkbaar wordt mijn blog goed genoeg bezocht om mij zo’n verzoek te sturen, ha, ik voel me gevleid. Maar ik doe het niet ?

 24. Groot nadeel aan bol is dat ze aan fluctuerende prijzen doen en dat jij het er misschien goedkoop ziet maar iemand anders het veel duurder betaald. Ze maken heus winst op die links. En ja ik snap dat mensen wat geld willen verdienen hoor maar ik klik op geen enkele link in blogs meer omdat ik geen zin heb steeds gevolgd te worden door bol. Overigens heb ik daarom ook geen fb en moet ik steeds al mijn gegevens invullen om een reactie achter te laten.

 25. Oei, ik kende ook veel van die vooroordelen niet. En inderdaad, ik werk wel met links naar bol.com, waar ik aan kan verdienen. Maar dat doe ik zelf en daar is niet om gevraagd. Ik snap het eerlijk gezegd heel goed als mensen de gesponsorde berichten overslaan. Aan de andere kant snap ik ook weer heel goed dat je ze wel maakt en sta ik daar zelf ook voor open. Ik denk dat het een kwestie is van voor jezelf balans zoeken. Het is dan uiteindelijk aan de lezer wat hij/zij wel of niet wil lezen.

Comments are closed.

Back To Top