Waar je aan moet denken voor je een kat neemt

Waar je aan moet denken voor je een kat neemt

Waar je aan moet denken voor je een kat neemt

VIJF?! Dat is meestal de reactie die ik krijg als mensen vragen hoeveel katten ik heb. En omdat ik ook stiekem wel weet waar die reactie vandaan komt deel ik met jullie waar je aan moet denken voor je een kat neemt.

Je hebt oppas nodig. Een kat kan echt prima een dag alleen thuis blijven en een nacht ook nog. Maar dat is niet genoeg als je een kat hebt of katten. Als personeel heb je vakantie nodig.

Kattenvoer is er in alle soorten en maten. Neem van mij aan dat als ze iets helemaal geweldig vinden ze dat niet meer vinden als je een mooie voorraad in de aanbieding hebt gekocht.

En denk nou niet ik laat het staan ze krijgen vanzelf honger. Ja dat klopt, middenin de nacht en net zo lang tot jij er wat aan gedaan hebt. Nachtrust is sowieso niet iets waar je van moet houden als je een kat hebt.

Je zal al snel in de gaten hebben dat ze hun nagels graag scherpen. Aan de bank, de deurposten, je bed, de vloerbedekking naast het krabmatje. En als het even kan de muur achter de krabpaal waar ze op staan terwijl ze het doen.

Je moet eigenlijk sowieso ook niet teveel om de spullen in je huis geven.

En geloof nou niet dat ze met hun staart in de lucht aan komen spinnen als je ze roept. Ze hebben 32 spiertjes per oor om jouw te negeren.

Zeker als je kat niet naar buiten kan en mag heb je een kattenbak nodig. Katten zijn meestal zindelijk en schoon op zichzelf. Dat vergeten ze wel eens zo rondom de kattenbak waar ze net op rondgerausd hebben terwijl jij lekker lag te slapen. Lag ja.

Ze kunnen je opeens heel lief vinden. Compleet met kroelen en kopjes geven liefst als je in bed ligt en net sliep. Of als je op 1 been iets van de bovenste plank van de kast probeerde te pakken. Als de kat aandacht wil, dan wil de kat aandacht.

Of dan zit je lekker te bloggen en ligt de kat achter op je bed die opeens zijn haarbal kwijt wil. Bedankt ga ik nu het bed verschonen.

Ze werken zichzelf in de nesten en als je ze eruit hebt gehaald doen ze weer precies hetzelfde. Bomen bijvoorbeeld, klimmen ze graag in zodat ze er niet meer uit kunnen. En het ze fijn uit laten zoeken werkt, tot je naar bed wil en ze het beu zijn in die boom. Omhakken werkt niet, ze vinden vanzelf een andere grandioze plek waar ze niet uit kunnen.

Je krijgt cadeautjes. En die hebben niets met op 1 knie en een klein vierkant doosje te maken. Deze soms doodgebeten presentjes krijg je liefst middenin de nacht op je buik gelegd. En daar zijn ze trots op ook!

O en denk sowieso maar niet dat het jouw bed is, je mag blij zijn als je erbij past.

Jouw eten is hun eten. Katten hebben een sterk karakter, ze weten precies wat ze moeten doen om je over te halen hen ook iets te geven. Als je zelf geen karakter hebt, dan pakken ze het wel van je bord.

Dit zijn de dingen waar je aan moet denken voor je een kat neemt. Denk eraan een kat is als een slecht huwelijk. Ze luisteren niet, zijn veeleisend, nemen de beste plek in huis in, doen de hele dag niks, komen nooit op tijd thuis of binnen of zitten daar waar ze niet mogen komen, storen je als je bezig bent en hebben überhaupt geen respect voor je als ze daar geen zin in hebben. En als je na al deze punten denkt, weet je ik wil toch een kat dan weet ik 2 dingen. Je bent compleet geschift en ik snap je.

27 thoughts on “Waar je aan moet denken voor je een kat neemt

 1. Met een glimlach gelezen. Zo herkenbaar!
  Ik was een echt hondenmens. Tot mijn 41ste ongeveer. Toen kwam Spike. Hij kwam, zag en overwon. Dikke vrienden zijn we. Echte liefde! Wie had dat gedacht…

 2. Leuk hoor en het zijn allemaal dingen waar je zéker van te voren over na moet denken want het kán allemaal gebeuren.Maar je kunt ook boffen en maar héél weinig van dit alles meemaken, al verhoogd méérdere poezen natuurlijk wel de kans.Onze Beau was geen vrije keuze maar moest als probleemgeval “rustig personeel’. Als dank voor onze diensten komt hij nooit aan ons bed, pikt nooit eten van ons en is niet kieskeurig met kattenvoer. Hij klimt niet in bomen en komt zelden in de tuin, heel soms als ik er zelf zit maar bij het eerste zucht wind dat blaadjes laat bewegen is hij naar binnen. Eigenlijk best een model kat voor zo’n nerveus geval

 3. Haha, ik ben hartstikke allergisch. Kan me voorstellen dat het met 1 kat al moeilijk is om iets van gezag uit te oefenen. Met 5 heb je helemaal niks meer te vertellen:’)

 4. Hier op het platteland hebben katten helaas de onhebbelijke gewoonte om spoorloos te verdwijnen. Toen we nog katten hadden vond ik ze erg gezellig en knus.

 5. Yep! Ik heb 18 jaar samen geleefd met een kat en ik herken het allemaal. De voorbije 10 jaar had ik geen kat meer omdat ik niet in zo’n ideale woning woon voor katten (ik vind namelijk dat katten veilig buiten moeten kunnen) maar ik ben nog altijd kattengek. Maar toch geeft het niet hebben van katten me ook een vorm van vrijheid die ik graag gebruik as ik weer eens zonder op zoek te gaan naar wie ze wil eten geven op pad ga. Toch hoop ik er ooit terug eentje te hebben.

 6. Als kattenliefhebber van moment een dat ik geboren ben, herken ik alles. Nu met drie relatief jonge katten in huis weet ik ook dat huis thuis is waar deze katten ons als personeel dulden. Het eten is wel een dingetje. Daarover binnenkort meer. Maar overwegend zijn katten zeer verterderend en verwarmen zij ook hart en voeten als het zo uitkomt of even nodig is….Mooi overzichtje!

 7. Katten, ik ben er weg van.
  En ik moet uitkijken wat ik zeg hier, straks stuur je me nog een kat op! :)
  Dankjewel lieve Liesbeth, leuk.

 8. Wat een heerlijk artikel, je schrijft het allemaal zo lekker. Ik vind katten leuk, maar wil -als ik op mezelf woon- denk ik toch liever een hond. En later (als ik groot ben;)) wil ik een dwerggeitje in mijn tuin.

 9. Ik neem geen dieren meer als dierenliefhebber.Waar moeten ze heen als er wat met me gebeuren zou.Op een bepaalde leeftijd moet je daar rekening mee houden

 10. Wel katten gehad, gezellige beesten met twee honden, maar nu heb ik geen goede plek voor ze.
  Vind dat een kat of een hond zo de tuin in moeten kunnen lopen en dat gaat hier niet. Hans

 11. Haha, hilarisch om te lezen. Maar ik ben nu eenmaal (heel stom) bang voor alles wat pootjes heeft, dus een kat zal er bij mij nooit komen.

 12. Nee, ik ben geen kattenmens, ik ben meer een hondenmens. En lees zulke dingen graag, dat is interessant.

 13. Ze zijn zo leuk. Maar meneer F. moet niets van katten hebben, dus hier komt de vraag wel of geen kat, niet aan de orde.

 14. Nog beter is het om helemáál niet na te denken voor je een kat neemt. Ze doen toch wel alles wat ze zelf willen. ☻

 15. Mijn schoonzusje is eens bijna doodgebeten door een kat. Of nou ja… ze kreeg een infectie en nu is haar been eraf. Nou ja, ook dat… Maar in elk geval was het serieus ernstig. En ook nog eens door zo’n lelijke, veel te dunne kat die de Egyptenaren allemaal gemummificeerd hebben. Bijna allemaal. Ikzelf hoef geen poes, maar de populariteit van die dieren doet vermoeden dat er genoeg liefhebbers overblijven. :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top