Actueel Fietsen

Smartphonehoes

‘Het is degene die een motorvoertuig, bromfiets, snorfiets of gehandicaptenvoertuig dat is uitgerust met een motor bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.’

Zo luidt het wetsvoorstel wat vanaf morgen ingaat en vooral fietsers moet gaan beschermen tegen het fietsendeweg gebruiken van de mobiele telefoon. Of er nu een nummer wordt opgezocht of daadwerkelijk gebeld, vanaf morgen is het strafbaar en kan je bekeurd worden met een boete van 95 euro. Hoewel ik niet in de handhaving ervan geloof, geloof ik wel in veiligheid en daarom deel ik met jullie de smartphonehoes.

SmartphonehoesVeilig op weg
Telefoongebruik op de fiets heb ik altijd afgeraden. Het verschil is dat vanaf morgen de regering achter me staat. En dat is maar goed ook want iedereen heeft verhalen dat ze al dan niet bijna werden aangereden of daadwerkelijk iets zagen gebeuren. Om veilig op weg te gaan raad ik telefoongebruik helemaal af, toch ben ik ook niet heilig en omdat ik de weg niet altijd weet besloot ik een smartphonehoes aan te schaffen.

Tips
De ene hoes is de ander niet bemerkte ik jaren geleden al. De mijne komt van Action en kostte toen een paar euro. Ik verwachtte er niks van behalve dat ik veilig in Arnhem zou komen maar nu jaren later werkt het nog. Helaas is de mijne niet meer te koop. Maar mocht je van plan zijn een smartphonehoes aan te schaffen, let dan vooral op deze dingen:
Let op dat de hoes goed sluit en waterdicht is.
Uiteraard moet je je scherm door het plastic kunnen bedienen
Neem een systeem waarbij je telefoon makkelijk los kan halen, maar niet zo dat je telefoon makkelijk te stelen is. Ik kan de hoes makkelijk losklikken maar daarvoor moet je wel onder de hoes een knop inknijpen, het systeem eronder zit om mijn stuur heen en is vastgeschroefd.
Probeer de smartphonehoes vooral uit voor je hem koopt. Ik kan er geen losse accu bijstoppen en hoewel ik nu een bluetooth headset gebruik is het met oortjes ook niet altijd praktisch.

Maar de belangrijkste tip, laat je niet afleiden ook niet door je telefoon in een smartphonehoes, die nieuwe wetgeving is er namelijk voor de veiligheid en die is nog altijd belangrijker dan een dom berichtje.