Terugblik tag 2021

Terugblik tag 2021

Terugblik tag 2021

Alsof ik nog niet genoeg redenen had om 2021 een kakjaar te noemen dan heb ik die met kerst wel gekregen. Maar er waren ook goede dingen, er waren mooie dingen, er waren nieuwe ervaringen en er is genoeg voor Terugblik Tag 2021.

Beste album/cd/singel die je gekocht hebt?
Dat is zonder meer de LP van A Bridge too Far. Ik ben al aardig bezig die LP grijs te draaien maar binnenkort deel ik een andere LP die ik kocht en die daar ook aan voldoet.

Meest gedraaide nummer?
Waar ik deze vraag vorig jaar zo wist te beantwoorden heb ik er dit jaar langer over na moeten denken. Ik heb namelijk meerdere nummers stuk gedraaid en de muziek was ook zo divers dat ik heb besloten deze vraag komende maand wederom te delen maar dan ik een aparte blogpost.

Beste aankoop?
Mijn nog altijd uitdijende boekencollectie maar zeker ook de noice cancelling koptelefoon van JBL. Iets wat ik niet kocht maar wel een grote vooruitgang was dit jaar was het bankje wat Frans voor me maakte.

Grootste miskoop?
De noice cancelling koptelefoon van Kruit.vat die binnen twee maanden door midden brak. Werd overigens moeiteloos vergoed maar alsnog wat een prut kwaliteit.

Welk nieuwsitem staat je nog bij?
De overstromingen in Limburg en de rellen eerder dit jaar. En dan vooral de dag erna toen ik het met eigen ogen aanschouwde daar in Den Bosch en de saamhorigheid in die stad voelde.

Nog iets van de bucketlist gedaan?
Ik adopteerde eindelijk een oorlogsgraf en ik fietste naar en door het oorlogsmuseum. Daarnaast wilde ik heel graag over de heuvels van Groesbeek in de sneeuw rijden en zag ik die droom in vervulling gaan. Ook bezocht ik de boekenmarkt van Heusden maar blijft een grote boekenmarkt op mijn lijstje staan.

Favo blogpost van 2021?
Met rellen krijg je Nederland niet verslagen, over de naweeën van de rellen in Den Bosch.
We zullen rijden over de Bevrijdingsdag en defilé van Eindhoven die wederom niet door ging.
We reden een rit in de avond en genoten van licht tot foto.

Welke 3, 4, 5, 6 foto’s vertellen over jouw 2021?

Wat deed je dit jaar voor het eerst in je leven?
Door een museum fietsen, door meer dan kniehoge sneeuw baggeren en een oorlogsgraf adopteren.

Wat heb je te weinig gedaan?
Zoals iedereen en zoals vorig jaar, veel en veel te weinig leuke dingen.

Wat wil je volgend jaar anders doen?
Ik hoop komend jaar zorgeloos naar musea, dierentuin of bioscoop te kunnen. Maar waar ik vorig jaar geloofde dat we nog niet van Covid af zijn, geloof ik dat we in 2022 een manier moeten gaan zoeken om met Covid te leven.

Welke plaatsen, evenementen en musea heb je bezocht? Wat viel tegen?
Het is schrikbarend hoe weinig steden, dorpen en musea ik dit jaar heb bezocht. Wel wandelde ik door een heerlijk rustige Grave, bezocht ik Schijnvliegveld de Kiek, reden we door Geertruidenberg waar ik nog naar terug wil. Ik ging naar Orientalis en oorlogsmuseum Overloon. Alleen de laatste viel tegen. Dit jaar vermaakten we ons vooral met hele mooie ritten en struinden we heel wat kringlopen af. En dat is ook goed.

Heb je leuke vooruitzichten voor 2022?
Ik hoop alle plannen van dit jaar dan uit te voeren.

24 thoughts on “Terugblik tag 2021

 1. 2021 was ruk, inderdaad. Maar je hebt er toch nog wat moois van weten te maken. Op naar een beter 2022!

 2. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet verwachten van 2022. Ik vind het op het moment vooral raar dat dit een jaar is waarin mijn vader niet meer leefde. Dat vind ik nog even slikken.

 3. Ik hoop met je mee dat we dit jaar met corona leren leven. Met de nadruk op leven. Hopelijk kan je dan alsnog alle leuke plannen waarmaken. Heel veel geluk voor het nieuwe jaar!

 4. Moge het voor jou weer een jaar vol inspiratie, liefde, prachtige historie en goede gezondheid zijn. En dat je met de Kerst een dreun voor je kop kreeg snap ik als geen ander. Maakte 27 december 2018 exact hetzelfde mee. Terwijl we in die kerst er voor al wisten wat er ging komen. Dat hoop ik echt zo niet meer mee te maken…..

 5. Geen echt wonderlijke antwoorden wanneer je al jou logjes hebt gelezen. Ik hoop dat dit jaar al je plannen toch wat meer door kunnen gaan. Temeer omdat ik wel zeker weet dat je met plannen maken toch corona in je achterhoofd zult hebben.

 6. Gelukkig Nieuwjaar Liesbeth! Mijn jaar begon als een kakjaar voor zowel werk als gezondheid, maar eindigt een stuk beter en ik ben daarom positief gestemd mbt 2022! Nu nog even dat corona-varkentje wassen met z’n allen en dan kan het gewoon weer heel leuk worden!!

 7. Ondanks dat het een kakjaar was, toch een mooie terugblik. En ik denk ook dat we op zoek moeten naar een manier om te leren leven met corona.

  Ik wens je een mooi jaar, waarin je alle plannen van afgelopen jaar alsnog kunt uitvoeren.

 8. Mooi overzicht… en het nieuwe jaar is begonnen. Dat 2022 maar beter uit mag pakken dan 2021…

 9. Ik denk dat 2021 voor veel mensen echt problemen gaf
  .We begonnen de moed wat te verliezen en zagen de bomen niet meer door het bos maar kropen toch steeds weer recht.
  Ik wens je en Frans een gezond en fijn2022 met meer vrijheden om alles te doen wat we graag doen
  Ik stuurde je een nieuwjaarskaart van Jaquielawson.Heb je ze ontvangen

 10. 2021 was niet het best denkbare jaar, daarom was ik in woorden snel klaar met een terugblik.
  Ik wens jullie nog een fijne avond verder en een gelukkig en vooral gezond 2022.

 11. Ons hoofd is rond zodat we van gedachten kunnen veranderen
  Ik hoop dat de aarde ons allen tot een andere manier van leven laat veranderen
  In die zin
  Veel goeds en beters voor 2022 gewenst

 12. 2021 was het slechtste jaar van mijn leven en ik ben niet piepjong meer. Maar ik kijk weinig of nooit terug dus moedig voorwaarts. Het had trouwens niets met Corona te maken.

 13. Morgen dit lijstje, maar dan net iets anders, op mijn blog.

  Ik wens jou en Frans en de beestenboel een heel fijn en goed 2022! En wie weet komen we elkaar weer een keer tegen.

 14. een goede terugblik Liesbeth , zelf kijk ik liever vooruit nu , maar kan gelukkig terug kijken op schitterende wandelingen en fietstochten o.a
  ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een gezond 2022
  en dat eventuele plannetjes voor komend jaar mogelijk zijn

 15. Mooi overzicht Liesbeth, hopelijk lezen we elkaar in 2022 ook weer :-)
  Fijne oudejaarsavond gewenst en het allerbeste voor 2022 !

Comments are closed.

Back To Top