Op mijn platenspeler: To Shiver the Sky

Op mijn platenspeler: To Shiver the Sky

Op mijn platenspeler: To Shiver the Sky

Heel af en toe tref ik muziek die zo goed is dat het iets in mij raakt en me niet meer loslaat. Dat overkwam me met Sogno di Volare ik luisterde het ademloos en kon niet anders dan de LP kopen.

Christopher Tin (1976) is een Amerikaanse componist en zoon van immigranten uit Hong Kong. Hij volgde lessen bij Hans Zimmer (componist van The Gladiator, Da Vinci Code) en won met een voorgaand album 2 Grammy awards.

To Shiver the Sky is het derde studio album van Christopher Tin en is een ode aan de geschiedenis van het vliegen en de mensheid die probeerde de hemel te veroveren. In een relatief korte tijd schreef Tin de muziek voor een strategisch computerspel genaamd Civilization VI een spel bedacht door Sid Meier.

In de muziek op het album komen de woorden van de groten der aarde aan bod, namen als Hildegard von Bingen, Jules Verne, Amalia van Earhart maar ook Leonardo Da Vinci worden in Christopher Tins muziek gebruikt.

Ik kan niet anders dan Sogno di Volare (the dream of flight) delen, gespeeld hier zowel als op het album door het Royal Philharmonic Orchestra met de meester zelf aan het werk.

14 thoughts on “Op mijn platenspeler: To Shiver the Sky

  1. Mooi, maar niet aan mij besteed. Al is mijn smaak erg ruim, dit draai ik nooit.

  2. Prachtig, heerlijk om naar te luisteren. Ik stuurde vanmorgen een opname van The Platters, The Great Pretending, naar mijn oudste zoon en hij kwam terug met Lamento della ninfa van Claudio Monteverdi. Hij houdt net als ik van oude soul maar ook het meer klassieke gebeuren vinden wij mooi.

  3. Mooie muziek.. maar ik heb wel even de koptelefoon erbij op moeten zetten, want de jeugd had het er niet zo op.

    Love As Always
    Dimario

  4. Indrukwekkend. Ik kan zo’n machtig stuk muziek zeer waarderen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top