Nieuwe muziek 3

Nieuwe muziek 3: Trillende boxen en Indie pop

Youtube brengt je soms de meest vreemde adviezen in de zijbalk, maar ook weer niet. Zeker als je ingelogd Youtube kijkt zal die genoeg cookies van je onthouden om ergens een advies uit te persen in de vorm van een filmpje. Dat is overigens niet de enige plaats waar ik muziek vind. Ook films en series bevatten goede muziek die met een rondje google of een app als Shazam zo gevonden zijn. Ik vond weer wat (voor mij) nieuwe muziek en deel het graag met jullie.

Door een serie leer ik Avalanche City kennen. Zoek vooral meer van ze op want naast Inside Out hebben ze meer prachtige nummers.

Ken je dat dat wanneer een nieuw nummer begint je al kippenvel hebt en je alleen maar denkt verneukhetnounietverneukhetnouniet en dat je na 4 minuten met meer kippenvel hebt zitten luisteren en dat je denkt wat een godverdomd fantastisch nummer. Had ik met dit nummer van Audiomachine. Audiomachine is net zoals Two Steps From Hell gericht op het maken van filmmuziek. Veel van hun muziek is al in films gebruikt en hoewel ik zeker niet alles waardeer is deze om heel heel hard te draaien als je even je frustratie kwijt moet.

Mijn kleine boxjes waren voor dit nummer toch te klein

Ik hou wel van een stevig stukje muziek en als dan ook nog mijn 3 favoriete instrumenten in meespelen dan kan het bijna niet meer stuk. Eluveitie is een Zwitserse folk- en metalband die zowel Engels als Gallische teksten hebben en een link met een oude Celtische stam. Ik ken de band al langer maar hun deatchmetal nummers trekken mij minder. Des temeer was ik verrast door onderstaand nummer met vet Keltische invloed.

Dat ik van de viool als instrument hou dat is al een tijdje bekend maar ik vind de viool vooral erg lekker in uptempo muziek en daar voldoet dit helemaal aan.

Het was een optie in de zijbalk van Youtube iets met best of Indie folk nog wat. Benieuwd naar wat het was trok ik al vlot de conclusie dat de stijl me enorm aan stond en toen moest dit nummer nog komen. Vance Joy is een Australische singer-songwriter met meer mooie nummers, een echt aanrader.

En heb jij nog nieuwe muziek of muziek die je wil delen? Deel je link of naam met ctrl-V in een reactie hieronder en ik luister het zeker.

26 reacties

 1. Weer eens een bezoekje aan je blog gebracht en gelijk de muziek beluisterd. Ik vind het laatste nummer het mooist.

 2. Allemaal goed om aan te horen maar de mooiste is toch Audiomachine. Zelf helemaal niets nieuws ontdekt.

 3. Met ctrl-V lukt het wel de rest is geblokkeerd tegen foto diefstal. Maar dit werkt ook want wat ene lekkere stem daar wil ik wel meer van horen.

 4. Je bedoelt toch die bruine cd? Die heb ik of die had ik. Ik luister mijn cd’s niet meer maar dat nummer ken ik wel ja. Ik draaide muziek toen ik nog thuis woonde…

 5. Oe maar ska is niet vervelend daar moet je voor in de mood zijn. EN als ik ervoor in de mood ben dan is het Streetlight Manifesto en everything goes numb.

 6. Dat nummer van Audiomachine is echt tof! Lijkt me lekker om aan te zetten als je een vervelende klus moet doen. Zelfs afwassen krijgt dan iets heroisch. :-)

  Ik word ook nog steeds verrast door muziek die ik.nog niet kende. Als er iets moois gedraaid wordt op de autoradio, of in een café, zoek ik het meteen op op YouTube of Spotify. Zo ontdekte ik ‘Freedom’ van Anthony Hamilton en Elayna Boynton. Prachtig numme! En ook ‘Reggae got soul’ van Toots & the Maytalls, en ‘Painted Black’ gecovered door Phoenix City All-stars. Maar ik hou dan ook erg van ska, weer een heel ander genre…

 7. Hm, daar zitten zeker lekkere nummers bij!
  Een van mijn favorieten is Lough Erin Shore van de Corrs.
  ik heb een of andere live versie die in niet zo snel kan vinden op Youtube.
  Ach, je kent ‘m vast wel.

 8. Soms pakt een nummer je helemaal in. Zo heb ik dat bij Whitewater van Zaac Pick. (Het lukt mij niet om de link hier te plaatsen)

 9. Niet mijn soort muziek, hoewel ik een viool op deze manier wel een stuk meer kan waarderen dan op vele andere manieren;).

 10. Soms pakt muziek je bij de strot. Nothing else matters van Metallica deed dat ooit. Golden Earring met dat nummer over die non in de metro (When the Lady smiles) en zo zijn er wel meer. Johnnie Cash pakte me ooit beet, zeker op het laatst, maar zo zijn er wel meer. De hele dag staat de radio aan en als er even iets is wat me niet interesseert zet ik zelf iets op. En zing mee. Hazes natuurlijk maar kan ook met Jazz of Rock & Roll. Kind van de jaren zestig, toen popmuziek nog Beatmuziek heette….

 11. Dit keer spreekt geen van je tips mij echt aan. Eluveitie heb ik volledige afgeluisterd maar ik mistte er wat aan.
  Zal mijn stemming wel zijn.

 12. Lekkere muziek hoor. Ik heb op dit moment niets wat ik met je wil delen want ik ben jouw muziek nog aan het beluisteren.

  Love As Always
  di mario

 13. Helios en Vance Joy zijn hier mijn favo’s
  maar ik luister heel weinig muziek

  en ik kocht een t-shirt met de kleur blauw :)

 14. Knappe muziek. Ik hou ook van Keltische muziek, heb er wel enkele cd’s van in mijn voorraad.
  Fijn dat ze je af en toe goede tips geven waar je kan van genieten.

Reacties zijn gesloten.