Nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken

Nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken

Nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken

Eén van de leukste dingen aan tweedehands boeken is dat je dingen tegen kan komen in boeken. Ik ben al hele dure rekeningen tegengekomen van eveneens dure hotels maar toe ik laatst een wel heel bijzondere tekst tegenkwam vond ik het weer tijd om een blogpost met nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken te delen.

Reclame in boeken
Ik lees al jaren het liefste biografieën en waargebeurde verhalen en lees daarmee ook boeken over onderwerpen waar ik geen kennis van heb. Dit jaar kwamen er toevallig twee boeken voorbij over het niet op natuurlijke weg kunnen krijgen van kinderen. Al in het eerste boek viel me op hoe specifiek er werd geschreven in een zogenaamde dagboekaantekening over een organisatie M.oeders voor M.oeders. Ik las het overigens niet echt goede boek uit maar toen ik kort erna het tweede boek met zelfde opzet, zelfde onderwerp en zelfde uitgever in handen had zocht ik toch eerst eens op of de boeken wel waargebeurd zijn. Dat bleek wel het geval maar ook in dat boek vond ik weer zo’n specifiek slecht geschreven stuk over de wat voorheen Or.ganon was.

Helaas kon ik geen van de schrijfsters hierover bereiken en toen ik verder zocht op de organisatie vond ik het hele zaakje steeds vreemder worden want de uitgever Kaft Media, heeft geen eigen website (meer) en lijkt dus failliet. Voeg daar nog aan toe dat de organisatie die zo specifiek beschreven is vrouwelijk zwangerschapshormoon gebruikt in de bio industrie en het hele foutje plaatje is rond.


Hilarisch waar die ‘boekenlegger’ tussen stak.

En als je het dan over gekladder in boeken hebt, te sneu voor woorden dat je een boek gebruikt als kladblaadje geef me dan maar zo’n heerlijke Rotterdamse babbel van de schrijver.

19 thoughts on “Nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken

 1. Volgens mij heb ik onlangs voor het eerst wat in een paar boeken geschreven. Ik heb n.l. twee van mijn favoriete jeugdboeken aan de beide kleinzoons gegeven met daarbij een klein persoonlijk woordje op één van de eerste lege pagina’s.

 2. Al is een boek nóg zo oud, dat gebruik je niet kladblok. Als mensen als “ervaringsdeskundige” een boek schrijven is dat, over het algemeen, vooral uit één gezichtspunt geschreven.

 3. Toen ik nog naar de bib ging om boeken te lenen vond ik soms bladwijzers met namen of beschreven bladen in die boeken. Vond ik wel leuk en soms grappig.

 4. Wellicht gaat het hier om een uitgever van boeken die niet door normale uitgevers worden opgepikt. Heel wat BN-ers hebben zo hun boekwerken op de markt gebracht. Maar of het nog zo’n hype is als een jaar of tien geleden? Ik denk het niet. Vandaar wellicht dat die lui zijn verdwenen….

 5. Dat kladblaadje snap ik ook niet. Ik schrijf wel in boeken wanneer ik ze kocht of kreeg (en waarom/van wie), maar dat zou ik niet doen.
  De eerste uitspraak is overigens hilarisch.

 6. Inderdaad, ook aantekeningen, onderstrepingen en andere dingetjes kom je tegen.
  Maakt het boek nog spannender. Hans

 7. Men kan in die boeken gekke dingen , maar soms ook mooie dingen tegen komen.
  Zo trof ik ooit zo’n losse getekende ex libris in zo’n boek

 8. ja dat zal best dat je leuke dingen in boeken vind
  de 1 leuker dan de ander natuurlijk
  een boek is geen kladblog :(

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top