Nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken
Boeken en films

Nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken

Eén van de leukste dingen aan tweedehands boeken is dat je dingen tegen kan komen in boeken. Ik ben al hele dure rekeningen tegengekomen van eveneens dure hotels maar toe ik laatst een wel heel bijzondere tekst tegenkwam vond ik het weer tijd om een blogpost met nieuwe dingen die ik tegenkwam in boeken te delen.

Reclame in boeken
Ik lees al jaren het liefste biografieën en waargebeurde verhalen en lees daarmee ook boeken over onderwerpen waar ik geen kennis van heb. Dit jaar kwamen er toevallig twee boeken voorbij over het niet op natuurlijke weg kunnen krijgen van kinderen. Al in het eerste boek viel me op hoe specifiek er werd geschreven in een zogenaamde dagboekaantekening over een organisatie M.oeders voor M.oeders. Ik las het overigens niet echt goede boek uit maar toen ik kort erna het tweede boek met zelfde opzet, zelfde onderwerp en zelfde uitgever in handen had zocht ik toch eerst eens op of de boeken wel waargebeurd zijn. Dat bleek wel het geval maar ook in dat boek vond ik weer zo’n specifiek slecht geschreven stuk over de wat voorheen Or.ganon was.

Helaas kon ik geen van de schrijfsters hierover bereiken en toen ik verder zocht op de organisatie vond ik het hele zaakje steeds vreemder worden want de uitgever Kaft Media, heeft geen eigen website (meer) en lijkt dus failliet. Voeg daar nog aan toe dat de organisatie die zo specifiek beschreven is vrouwelijk zwangerschapshormoon gebruikt in de bio industrie en het hele foutje plaatje is rond.


Hilarisch waar die ‘boekenlegger’ tussen stak.

En als je het dan over gekladder in boeken hebt, te sneu voor woorden dat je een boek gebruikt als kladblaadje geef me dan maar zo’n heerlijke Rotterdamse babbel van de schrijver.

19 reacties