Minibieb de rode telefooncel

Minibieb de rode telefooncel

Minibieb de rode telefooncel

Niet ver van het mooie Cuijk in een dorpje genaamd Katwijk aan de Maas staat minibieb de rode telefooncel en die is gevuld met zeker honderd boeken.

Ergens via sociale media kwam ik een foto van deze ruil bibliotheek tegen. Wat speurwerk leverde mij de locatie op. De telefooncel is door de wijkvereniging gekocht in het noorden van het land en met alle voorzichtigheid afgereisd naar het zuiden. Zelfs het glas is nog origineel maar de telefoon zit er niet meer in. Want waar ooit de telefoon zich bevond staat nu een stelling en diens planken zijn gevuld met veel, heel veel, boeken.

Al vanaf de eerste keer dat ik deze minibieb bezocht heb ik de boeken recht staan zetten, want er is keuze genoeg, maar meestal zo’n grote bende dat je titels niet kan lezen. Ook staan de boeken in dubbele rijen en liggen op de bodem. Dat is misschien niet altijd handig, maar ik zie het als uitdaging om de boeken een mooie plek te geven. Ergens heb ik toch mijn roeping gemist geloof ik. Meer dan eens liet ik boeken achter en hoewel ik niet altijd iets leuks gevonden heb, is deze grote rode telefooncel absoluut de moeite van het omrijden waard.

Minibieb de rode telefooncel is te vinden aan Mariagaarde te Katwijk aan de Maas.

39 thoughts on “Minibieb de rode telefooncel

 1. Nee ik heb het opgezocht voor als ik eens in je buurt ben. Moet nog steeds een rondje Venlo.

 2. Kan in Venlo ook hoor de dichtstbijzijnde bij jou die ik weet is Lepelaarstraat 13.

 3. Dit is wel een heel erg leuke bieb geworden zo. Origineel, en de kleur is natuurlijk ook precies goed.

 4. Supergaaf is die! Ik kan begrepen dat je handen jeukten om het netjes te zetten, dat kan ik ook nooit laten als het rommelig ligt in een mini bieb.

 5. Oh wat is hij mooi zeg! Die zou ik ook zo in onze tuin zetten. We hebben er plek genoeg voor. Nu alleen nog even zo’n rode telefooncel vinden : )

 6. Ooo, deze is wel heeeeeel leuk! Ook echt iets voor jou met dat mooie rode kleurtje, haha.

 7. Wat een leuke zeg en daar kan ook heel veel in! De minibiebjes waar ik regelmatig langswandel zitten ook stampvol. Het lijkt er inderdaad op dat je bibliothecaresse had moeten worden. Maar dat spiegelen doe ik ook… in winkels waar opeens dingen verkeerd staan ga ik het ook rechtleggen… 🙈

 8. Mwah het ‘juweeltje’ is uitgelezen en vandaag weer op reis gegaan.

 9. Je ziet idd het grote verschil in de foto`s van de slordige en de nette rijen boeken.
  Altijd leuk om in z`n bieb te snuffelen.
  En dan opeens vond je een juweeltje ;-0

 10. Mensen zouden het een beetje netjes moeten houden.
  Iets wat zo leuk is.
  Maar wat supertof in zo’n telefooncel!

 11. Erg mooi! Ik heb al heel wat leuke boeken uit minibiebs gehaald (en erin gestopt ;-),maar nog nooit uit zo’n mooie als deze.

 12. Sjee.. heb hier bij te lezen.. blijk nu je logs helemaal niet meer in m’n feedreader te krijgen!

 13. Ik vind het wel een hele mooie herbestemming van die telefooncel! Maar wel netjes, vind ik ook.

 14. Ik vind deze uitvoering wel heel erg mooi, je zou nog meer met plezier lezen. Hans

 15. juist :) , ik had dat toen niet in de gaten , zal toch ietsje afstand tussen gezeten hebben , mooie straat met wat info borden langszij

 16. Heel mooi en origineel. Als er niet iemand zich dagelijks bezig houdt met even de orde te houden, dan wordt het helaas al snel een warboel…

 17. Leuk in de telefooncel, je ziet het overal opduiken die kleine en grotere boekenstallen, echt een gouden vondst.

 18. De boeken staan in elk geval droog. Wat is dat toch dat mensen er een puinhoop van maken. Geen respect voor andermans spullen. Hoe moeilijk kan het zijn de boel netjes achter te laten, thuis zou je niet willen dat je boekenkast er zo uitziet.

 19. Die van Cadzand ken ik wel qua adres de ander niet.

 20. Bij ons in de buurt, in Cadzand en Zuidzande (Zeeland), staan ook telefooncellen die als minibieb gebruikt worden. Gelukkig zijn die wel netjes.

 21. In mijn vroegere woonplaats, leuk idee.
  Goed dat jij het opruimt maar jammer dat het zo moet, je verwacht dat er af en toe iemand naar omkijkt. Of een briefje ophangt met een vriendelijk verzoek.

 22. Denk dat er teveel in staat en er geen vaste beheerder is.

 23. Geen respect voor boeken, zegt helaas niet veel goeds over de lezers.

 24. Ah een groene dus, zou je de locatie nog kunnen achterhalen?

 25. Dat is wel héél leuk hergebruik van een telefooncel. Maar inderdaad belachelijk dat mensen er dan een zooitje van maken. De kleine boekenkastjes zijn daar gelukkig wat minder gevoelig voor.

 26. gevonden :) alleen is het een modernere telefooncel , zo’n 3 hoekige
  op wandel tussen Delft en Zoetermeer

 27. mij doen nu het beetje hersens pijn , ik zag op wandel in den lande ongeveer net zo iets
  jammer dat er lui zijn die er een bende van maken

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top