Liesbeth is van haar geloof gevallen

Liesbeth is van haar geloof gevallen

Liesbeth is van haar geloof gevallen

Voor lang, heul lang heb ik staan te lopen te zitten te zeiken op elektrische fietsbejaarden. En dat blijf ik doen als ze met een bizarre gang een nogal drukke rotonde hier niet ver vandaan over schieten alsof ze er alleen zijn en voorrang hebben. Ware het niet dat ik inmiddels zelf ook al een tijdje aan een e-bike denk. Ik maak namelijk alweer een hele tijd gebruik van Taxi Frans, maar heel voordelig is dat niet ook niet voor mij want beweging zou me geen kwaad doen.

Opgevoerde fiets
Met wat wijzigingen in het verschiet vond ik het dus tijd om mij op het opgevoerde pad te begeven. Hoewel een auto ook tot de mogelijkheden zou kunnen behoren vind ik dat ik vooral niet nog luier moet worden dan ik over het algemeen al ben. Opgevoerde fiets dus maar zeker niet dezelfde samen met Taxi Frans en allemaal helemaal niet *walg* in dezelfde soort van outfit hij kiest de fiets en zij de kleur escapades. Ik ben toch al veel meer plakstel geworden dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, we zijn meestal samen. Te erg voor woorden dat ik alleen een auto zou kopen omdat ik moet gaan werken, daar moeten ze toch eens iets op verzinnen, werken in het algemeen trouwens. Maar vooral omdat ik buiten mijn werk waarschijnlijk niet heel veel ga rijden, ik bedoel ik heb Taxi Frans en die voldoet meestal wel.

En dus keek ik uit naar een elektrische fiets, daar hebben ze er nogal wat van. Ik dacht altijd aardig op de hoogte te zijn van den fiets in het algemeen en goede in het bijzonder, maar dan moet je dus geen reviews gaan lezen. Tel daarbij op dat ik in een ver verleden 2 rondjes op iemands elektrische fiets heb gereden en ik niet overtuigd was. Ik had het idee dat die fiets met me aan de haal ging maar ik ben ondertussen bepaald niet lichter geworden dus dat zal er wel vanaf zijn en daarbij is de afstand die ik moet overbruggen gewoon net te ver voor mijn normale fiets. Kijk ik haal dat wel maar lekker is anders. Dat gezegd hebbende ben ik dus zwaar van mijn geloof gevallen en heb ik een elektrische fiets gehuurd, de toekomst zal uitwijzen of ik ‘de grote investering’ ga doen of Taxi Frans aanhoud.

19 thoughts on “Liesbeth is van haar geloof gevallen

 1. Zolang ik nog op eigen kracht kan fietsen schaf ik er geen aan. Daarnaast heb ik ook nog een auto voor de afstanden die we hier hebben.

 2. Je hoort van iedereen dat het verslavend is, zo’n elektrische fiets. Nu heb ik zelf nog gewoon een oude mechanische locomotief met 5 versnellingen, dus ik kan eigenlijk niet meepraten. Van anderen hoor ik altijd behoorlijk veel ellende. De batterij gaat te kort mee, als het regent is het mechanisme van slag, hij gaat te hard, te zacht, hij is zwaar etc. Toen dacht ik: gewoon maar wachten tot de kinderziekten er een beetje uit zijn, dan kan ik altijd nog kopen. Maar voorlopig blijf ik mooi fietsen. Rustig aan maar wel gezond bewegen. Dan ga ik maar eens niet met de tijd mee.

 3. Ik zou niet meer zonder kunnen, eerlijk!
  Maar er is zeer veel verschil in, dus testritjes kunnen je inderdaad de meeste info geven.
  Ik noem het bij mezelf fietsen voor luierikken, maar ohhh wat geniet ik sinds ik dat heb! Vooral in de zomer 🙂

 4. Best wel slim bedacht om er gewoon een te huren om alle voors en tegens te ervaren.. (ik laas trouwens met genoegen dat je een tamelijk plakkerig setje bent geworden) Fietsers hébben volgens mij ook voorrang op rotondes, met de nadruk op “op”, dus niet om zich erop te storten. Mijn fiets staat voornamelijk in de gang te pruilen dat hij nooit meer mee naar buiten mag.

 5. Ik ben heel benieuwd hoe dat gehuurde exemplaar bevalt. Ik viel twee jaar geleden van datzelfde geloof (en ik was overtuigd gelovig op dat front;)) en ben heel blij met mijn keuze. Ik ben er echt meer door gaan fietsen.
  Overigens had ik ooit bij een ‘proefritje’ ook het idee dat de fiets met me aan de haal ging. Dat lag aan de motor. Een motor in het voorwiel geeft dat gevoel. Bij een middenmotor heb je dat niet, heb ik me laten vertellen én ervaar ik nu.

 6. Zelf staat een elektrische fiets niet op mijn verlanglijstje. Ooit zware knieblessure op gelopen bij ongeval en zelfs na revalidatie kon ik niet meer fietsen. De revalidatie bracht hier geen oplossing en ook de revaldatie arts liet me stoppen. Maar ieder die ik ken is er tevreden over de elektrische fiets en zegt dat ze het vroeger hadden moeten kopen

 7. Ik ben benieuwd. Ik háát fietsen maar dankzij mijn oude, trage, tweedehandse elektrische fiets, fiets ik nu wel veel meer.

 8. Gewoon doen. Ik ging het ook nooit doen, ik vond mezelf te jong, maar wat heb ik al plezier gehad van mijn e-bike. Je hoeft helemaal niet als een bejaarde te fietsen hoor (roekeloos!) – dat bepaal je zelf.

 9. Zelf heb ik geen elektrische fiets, maar ik ben dan ook geen fietser. Wel heb k er eens een gehuurd op Terschelling en het was net alsof ik de boel belazerde. Dat ging véééll te gemakkelijk. Je moet op zo’n eiland tegen de wind in ploeteren en de regen uit je zuidwester hozen en erachter komen dat je op een heel ander eiland beland bent door een plotselinge stormvlaag. Dat gezegd hebbende, het was wel lekker dat je niet teveel hoefde te doen en ik trapte zonder moeite meer kilometers weg dan ik normaal gesproken leuk had gevonden. Dus als ik regelmatig een eind(je) zou moeten fietsen, dan werd ik ook een elektrieke bejaarde.

 10. Vooral niet over één nacht ijs gaan, maar dat is jou wel toevertrouwd. Succes!!

 11. Benieuwd wat het wordt… tja ik heb een tijdje ook gedacht aan ebike maar naar mijn hersenkneuzing (door val in huis) van januari kan en durf ik helemaal niet meer te fietsen ivm draaierigheid, misselijkheid en slechter kunnen zien. Dus maar de fysieke benenwagen voorlopig gebruiken
  Veel succes met je keuze

 12. je hebt toch een mooi en goed fietssie
  hoe ver is het naar en van het werk rijden , je zou er je conditie mee op en het gewicht wat mee af kunnen werken
  oja , ik ben dan nog wel niet erg bejaard , maar rij bijna 2 jaar op een electrice fiets , en hou me keurig aan de regels :)
  suc6 met de keuze

 13. Je gaat gewoon een beetje met de tijd mee, daar is niets op tegen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top