Liesbeth eet een superfood

Liesbeth eet een superfood

Liesbeth eet een superfood

Een paar weken geleden vertelde ik over de moerbei die ik zo van de boom gegeten had. Heerlijk fruit en dus vroeg ik jullie waar en of die uberhaupt te koop was in Nederland. Ik kreeg meerdere winkels door maar toen ik de Lidl erbij zag staan was ik verbaasd. Hoezo ben ik daar dan voorbij gelopen? Ik ging diezelfde week naar de supermarkt en vond waarover gesproken was. De witte moerbei in een mooi afsluitbaar zakje. Overigens bleven ze niet lang in het zakje want Liesbeth eet een superfood!

Oorsprong
De moerbei komt van oorsprong uit warmere streken. In landen als Azië en Zuid-Amerika worden ze als snacks gegeten en hebben ze verschillende kleuren. De rode at ik laatst, de witte zijn bij de supermarkt te verkrijgen. Helaas zijn verse moerbeien maar beperkt houdbaar, daarom worden ze gedroogd.

Vitaminebom
Hoewel het besje klein is, is het een absolute vitaminebom. Behalve de vitamines a, , B, C, E zitten er ook mineralen in zoals calcium, ijzer en magnesium. En er zitten vezels in en dat is handig, want dan eet je niet gelijk het zakje leeg. Overigens schijnt het ook gunstig voor de ogen te zijn en kanker tegen te gaan.

Smaak
Ik zei het al ik ben niet echt een fruiteter. Maar sinds mijn broeken te strak zitten ben ik er toch aan begonnen. De moerbei eet ik als snack, gewoon een handje en als ik ze dan zou moeten beschrijven dan denk ik dat het een kruising tussen honing en rozijnen is. Hoewel ik er niet aan zal beginnen schijnen ze ook prima door ontbijtgranen en smoothies te kunnen.

Lidl
Moerbeien zijn gedroogd bij veel supermarkten te vinden, bij Lidl zitten ze in een zakje voor €1,49. Voor een euro meer zag ik een verpakking gemixte noten bij Aldi. Hier zat de moerbei samen met zonnepitten, pompoenpitten en rozijnen in een zakje. Ik heb beide geprobeerd en kan niets anders zeggen dan; Liesbeth eet een superfood en het smaakt goed!

24 thoughts on “Liesbeth eet een superfood

 1. ga ze zeker eens proeven, maar dan wel door de yoghurt, dat eet ik elke dag , alleen niet op woensdag :)

 2. Dat is inderdaad het zakje moerbeien waar ik je op wees. Ik vind ze lekker maar veel van die gezondheidsclaims neem ik met een korreltje zout

 3. Misschien moet ik ze eens proeven want fruit is ook niet zo mijn ding. Maar eerlijk gezegd ziet het er gedoogd en . niet echt smakelijk uit.

 4. Die heb ik ook nog nooit gegeten, maar ze zijn super gezond zo te lezen.

 5. Wat leuk, ik heb ze nog nooit gegeten, maar wil ze nu wel eens gaan proberen!

 6. Leuk! Ik heb ze nog nooit gegeten, maar ben nu wel benieuwd geworden. Ook al zien ze eruit als droge, veel te lichte frambozen ;)

 7. Ik ben ook meer fruit gaan eten en voel me er goed bij.
  Laat het je smaken.

 8. Boerenkool scoort ook minpunten als het gaat om de luchtkwaliteit helaas.

 9. Boerenkool scoort op vitamines en calcium nog een stuk beter. Is wel wat lastiger als snack. Maar er zit ook veel minder suiker in. Dat laatste is toch wel een minpuntje voor de moerbei.

 10. De Moerbei is best lekker, net als andere ‘super foods’.
  Zo uit het vuistje of te combineren met ander voedsel. Hans

 11. Ik eet al drie jaar kh-arm, suiker-arm. Het bevalt me zeer. Ik krijg geen troep meer naar binnen…

 12. Wat ze er ook allemaal aan toeschrijven maakt niet uit, als het maar lekker is…

 13. Er is zoveel te koop en ik vind het vaak allemaal niks. Die gemengde zak is best smakelijk trouwens.

 14. Als je een beetje gezond wilt snacken, kun je echt zo blij worden van snacks die dan nog wel acceptabel zijn!

 15. zo dus een aanrader als ik dit zo lees
  ik ben koolhydraat arm gaan eten en drink geen alcohol meer
  broeken passen wel al weer
  maar dat is vanwege een andere maat :)
  laat het je smaken

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top