Liesbeth eet een superfood
Eten

Liesbeth eet een superfood

Een paar weken geleden vertelde ik over de moerbei die ik zo van de boom gegeten had. Heerlijk fruit en dus vroeg ik jullie waar en of die uberhaupt te koop was in Nederland. Ik kreeg meerdere winkels door maar toen ik de Lidl erbij zag staan was ik verbaasd. Hoezo ben ik daar dan voorbij gelopen? Ik ging diezelfde week naar de supermarkt en vond waarover gesproken was. De witte moerbei in een mooi afsluitbaar zakje. Overigens bleven ze niet lang in het zakje want Liesbeth eet een superfood!

Oorsprong
De moerbei komt van oorsprong uit warmere streken. In landen als Azië en Zuid-Amerika worden ze als snacks gegeten en hebben ze verschillende kleuren. De rode at ik laatst, de witte zijn bij de supermarkt te verkrijgen. Helaas zijn verse moerbeien maar beperkt houdbaar, daarom worden ze gedroogd.

Vitaminebom
Hoewel het besje klein is, is het een absolute vitaminebom. Behalve de vitamines a, , B, C, E zitten er ook mineralen in zoals calcium, ijzer en magnesium. En er zitten vezels in en dat is handig, want dan eet je niet gelijk het zakje leeg. Overigens schijnt het ook gunstig voor de ogen te zijn en kanker tegen te gaan.

Smaak
Ik zei het al ik ben niet echt een fruiteter. Maar sinds mijn broeken te strak zitten ben ik er toch aan begonnen. De moerbei eet ik als snack, gewoon een handje en als ik ze dan zou moeten beschrijven dan denk ik dat het een kruising tussen honing en rozijnen is. Hoewel ik er niet aan zal beginnen schijnen ze ook prima door ontbijtgranen en smoothies te kunnen.

Lidl
Moerbeien zijn gedroogd bij veel supermarkten te vinden, bij Lidl zitten ze in een zakje voor €1,49. Voor een euro meer zag ik een verpakking gemixte noten bij Aldi. Hier zat de moerbei samen met zonnepitten, pompoenpitten en rozijnen in een zakje. Ik heb beide geprobeerd en kan niets anders zeggen dan; Liesbeth eet een superfood en het smaakt goed!

24 reacties