Kringlooprondje boeken en geen lente

Kringlooprondje boeken en geen lente

Kringlooprondje boeken en geen lente

We gaan meestal niet op zaterdag naar de kringloop maar omdat we vlak in de buurt van een kringloop moesten zijn ging het als vanzelf. Al bij binnenkomst zag ik de sterrensjaal hangen ik draag liever geen zwarte kleding, dus accessoires kunnen dat wel zijn. Printjes vind ik heerlijk, voor nu is ‘ie echt te koud maar het wordt vanzelf lente.

Ik kocht ook nog een bescheiden stapeltje boeken en met een geslaagd ommetje langs een minibieb reden we naar Het Goed in Best. Al toen we aan kwamen rijden zag ik mensen met bloemetjes lopen, oe ze hebben nieuwe voorraad. Dat zegt overigens niet dat ik er regelmatig plantjes koop. Veel spul is voor binnen, doet het maar een jaar of is stervende. Bewust zocht ik hetgeen uit wat nog knoppen had, de blauwe druifjes hebben wat geleden maar ik heb er volledig vertrouwen in dat ze heel gelukkig gaan worden ergens in mijn tuin.


Gratis narcissen
Met een bakje narcissen en een potje blauwe druifjes, ik had -heel gek- geen boeken gevonden, liep ik naar de afdeling met bakjes, mandjes en potjes. Een blauwe blikken bak viel me al meteen op, die gaat roesten en wordt alleen maar mooier is mijn bescheiden mening. Eenmaal bij de kassa viel mijn oog op een klein potje narcissen hoewel er 50 cent op stond kreeg ik het potje gratis mee en was ik voor 4 euro klaar.

Drukte bij de verkleedkleren
We bezochten nog een laatste winkel, Het Goed Eindhoven is al jaren favoriet. Het was best druk in het filiaal maar vooral ter hoogte van de verkleedkleding. Ik vond de 6 onderzetters en bij de boeken haalde ik mijn hart op aan een 3-jarige die precies wist wat ze wilde en genietend van die kleine viel mijn oog op een boek. De wereld van Anne Frank stond al een tijd op mijn verlanglijstje en toen vond ik ook nog het vorig jaar verschenen boek van Francis van Broekhuizen voor een paar euro.

Kringlooprondje boeken en geen lente
Eenmaal thuis wist ik dat ik het zonnetje moest gebruiken om mijn aanwinsten vast te leggen. Het gebeurd niet zo vaak dat ik zoveel moois vind. Ik klapte mijn tafeltje deze keer uit zonder mijn vingers te bezeren en ging aan de gang. Uiteraard gaat dat met een hoop geschuif gepaard en elke keer als ik het stapeltje boeken verlegde stak er zo’n groene spriet tussen, maat nog even en ik sjor hem eraf. Maar voor de rest ben ik heel plantaardig. Ik heb de bolletjes zelfs een beetje water gegeven en vanmorgen weer van het ijs ontdaan, het is nog geen lente.

19 thoughts on “Kringlooprondje boeken en geen lente

 1. eind januari

  zeker nog geen lente

  wel een rondje met mooie aankopen

  prettige dag Liesbeth

 2. Ik luisterde het boek van Francis laatst. Door haarzelf voorgelezen. Leuk!

  Mooi, dat je dat boek van Anne Frank nu hebt!

 3. Vanmorgen werd ik wakker en dacht aan blauwe druifjes.
  Het is nog geen Lente, maar op die manier maak je wel beetje Lentegevoel in huis.

 4. Het is zeker nog geen lente maar die komt elke dag dichterbij. Leuke aanwinst. Daar doe je het voor.

 5. het komt er aan.. ik heb al wat blommen in mijn tuin gespot. Nu moet de temperatuur nog meewerken.

  love As Always
  Dimario

 6. Langs het spoor vanaf de snelweg is het centrum rechts maar je moet rechtdoor.

 7. Inderdaad daar kun je leuke dingen scoren.
  Vaak is het er best wel gezellig, soms net een buurthuis. Hans

 8. Een geslaagd rondje dus. De groentetuin is passé, maar narcissen en blauwe druifjes blijven welkom. Ik ben vast niet de eerste en enige, maar Het Goed in Best is toch wel een geweldige naam. :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top