Herfst in de dierentuin
Dierentuin,  Herfst

Herfst in de dierentuin

Door alle voorbereidingen en evenementen rond 75 jaar bevrijding waren dagjes weg een beetje op de achtergrond geschoven. Het was dus alweer even geleden dat ik een dierentuin bezocht en met de herfstkleuren in de bomen vond ik het tijd worden voor een rondje herfst in de dierentuin.

Al op de parkeerplaats zag ik dat we niet de enige waren. Later begreep ik dat het al vakantie was in Duitsland. Overloon is niet heel ver van de grens en daarbij het was woensdagmiddag. De zon scheen en hoewel er kans op een buitje was, zag het er na een ruime week van regen een stuk uitnodigender uit. Nog voor de entree stond ik stil en keek naar een Rode Panda. Normaal slapen die zo lekker, deze keer was er 1 druk aan de wandel.

We liepen het park in en de kleuren vielen me al meteen op. De zon deed haar best ook, heerlijk die herfst in de dierentuin. Hoewel het eigenlijk het afsterven van de natuur is, doen die kleuren het goed samen met de dieren. Hier en daar zag ik een wintervacht komen. Af en toe liet de zon zich even niet zien maar we liepen tot voorbij de grote katten tot ik een twijfelachtige wolk zag komen.

We sloegen de ringstaartmaki’s over maar genoten van de giraffen, vooral toen ze samen begonnen te werken om die losse takken van blaadjes te ontdoen. Ik hield de naderende bui in de gaten en besloot te schuilen bij de Fossa. Die is heel wat minder schuw inmiddels, maar de regen op de ruit en het lelijke hekwerk ontnam me de zin om foto’s te maken. Er komt een nieuwe ruit zei een medewerker. Dat is goed nieuws. Terwijl het weer opklaart vind ik wat mooie paddenstoelen, geen vliegenzwam helaas.

Ook tijdens het tweede rondje door deze fijne dierentuin kregen we een buitje waar we voor konden schuilen. Groot voordeel aan herfstbuien is dat ze zo snel voorbij zijn. Terwijl de laatste druppels nog vielen liepen we alweer verder en zagen een bekende van ons. Kater Sukkel lag heerlijk in een perkje te zonnen. We aaiden hem even en verlieten kort daarna het park. Voldaan door alle mooie kleuren, de dieren en ja zelfs het weer.

Herfst in de dierentuin

20 reacties