Gaat stemmen!

Gaat stemmen!

Gaat stemmen!

Wat lijkt de vorige keer stemmen een eeuwigheid geleden. Het zal voor meer mensen zo voelen. Het voelt voor mij lang geleden omdat ik, en vele andere met mij, bezig zijn met corona of er toch dagelijks mee geconfronteerd wordt. De laatste keer dat ik het meemaakte was misschien mijn schoolexamen. De tijd voelt ook helemaal niet goed om vrolijk in de rij voor het dorpshuis te gaan staan en toch wil ik stemmen.

Ik wil stemmen
En wel omdat ik hoop ik toch niet de enige ben die al langer niet fijntjes meeliep met de besluitvorming binnen de regering, maar vooral het laatste jaar hier en daar ‘wat’ twijfels extra heb gekregen. En met extra heb ik vooral ook wat dingetjes onderstreept zien worden. Denkt u vooral voor u gaat stemmen aan alles wat niet mis had hoeven gaan en toch ging.
Eén van de rijkste landen ter wereld maar wel als laatste beginnen met inenten en dan ook nog horen dat Nederland een week na dato toch nog maar even stopt met een vaccin. Maar dat is uit voorzorg, uhu denk er vooral aan als je gaat stemmen.

Gaat stemmen!Van een vliegtuig met beschermingsmiddelen die weggestuurd werd en verzorgenden die die middelen niet mochten gebruiken. Opruimen die oudjes en opsluiten, ook zoiets bizars. Of iemand van achterin de 80 dat zelf niet kan bepalen. Al die besmettingen komen waarschijnlijk niet van het ommetje in de tuin.

Op de barricades
En dan al die demonstraties van Amsterdam met een ‘burgervader’ die niet voor haar volk koos, naar de rellen in de steden. De politie heeft het te verduren gehad. Pijnlijk duidelijk kwam naar boven met Den Bosch als slachtoffer, dat het jarenlang uitkleden van politiebudget aardige tekorten heeft veroorzaakt. Groot gelijk die politieacties, misschien eens een relletje veroorzaken op het Binnenhof kijken hoe ze zich daar voelen als de ruiten eruit vliegen en de politie toekijkt vanaf de zijlijn.

Na een jaar van corona, van rellen, van fouten, van overwerkt ziekenhuispersoneel, van onveiligheid en onvrijheid roep ik op gaat stemmen!

En heus niet vergeten hoor wat denkt u van de zorg. Totaal uitgeputte zusters en broeders in overvolle ziekenhuizen vroegen zich af of ze hier wel voor getekend hadden. Nope, niemand trouwens, maar je hebt het maar te doen in dit land. Kun je een avond vullen als klapvee maar dat doet vrij weinig. Investeren in betere lonen wat mensen aantrekt, doet dat wel.

Hulde aan al de leraren
Maar dan moeten jonge mensen naar school en die opleiding is toch niet zo goed voor je imago. Sociaal meevoelend is uit, pijnlijk duidelijk geworden het laatste jaar maar al veel langer gaande uiteraard. Perfecte Instaprofielen maar doodongelukkig met 25-jarigen met een burn-out aan toe. Iedereen is met zichzelf bezig en een zuster verdient helaas geen Tesla bij elkaar. En als we het dan toch over het onderwijs hebben, hulde aan de docenten die tientallen onwillige pubers proberen te bereiken op kilometers afstand. Kansloze missie als ik voorzichtig terugdenk aan mijn tijd. Ik moest in mijn examenjaar echt nog wel wat rechtzetten.

Uiteraard kan ik hier nog meer beroepen noemen maar eenieder ruikt hier mijn strekking. Denkt u allen goed na voor u gaat stemmen want deze zo belangrijke beroepsgroepen zijn jarenlang en structureel uitgekleed. En nu in het laatste jaar is maar weer eens duidelijk geworden hoe belangrijk ze zijn. Dus gaat stemmen voor uw veiligheid, uw (klein)kinderens wijsheid en een structureel beter beleid.

26 thoughts on “Gaat stemmen!

 1. Uiteraard heb ik van mijn stemrecht gebruik gemaakt. :-)

  Ik ben vroeg in de ochtend gegaan, toen was het nog lekker rustig en geen rij . Was goed geregeld bij mij.

  Ik vind het jammer dat de VVD weer de grootste partij is, maar dat is democratie. De voorkeur van de meeste telt, gelukkig, zou ik haast zeggen.

 2. IK stemde! Uiteraard! En volg mijn opgebouwde kennis uit observaties als leidraad. Ik ben voor duidelijkheid. Laat zien waar je voor staat en geloof niet in sprookjes. Hoe mooi ze worden gebracht en met hoeveel geld men spotjes door je strot wil duwen om die sprookjes uit te venten. Maar laat je stem niet verloren gaan.

 3. Nou, je neemt me de woorden uit de mond. Ik dacht er net nog over na om voor morgen een blog in te plannen met een stemadvies. Eén woord maar: stem!
  Op wie je stemt, moet iedereen zelf weten (hoewel ik daar uiteraard wel ideeën over heb;)), maar gá in ieder geval! Mooi gezegd en het bespaart mij weer een blogje voor morgen;).

 4. Mooi pleidooi! Ik ga altijd stemmen – er is niet voor niets gevochten voor dat stemrecht. En ik vind het belangrijk om mijn stem te laten gelden, al heeft hij in het grote geheel maar weinig invloed.

 5. Ik stem. Altijd. Er is gevochten om te zorgen dat ik als vrouw mag stemmen dus ik stem.. Wat ik moeilijk blijf vinden is dat ik geen vertrouwen heb in de mooie verkiezingspraatjes.

 6. Oldman en Oma stemmen op de piratenpartij, die past bij de piratenzender. Hans

 7. Ik heb nog nooit overgeslagen, wel eens gewisseld van partij, niet dat het daar beter van werd. Dit jaar per post gestemd, gelukkig is ie geldig!

 8. Vanmiddag naar het stembureau geweest. Vind het altijd belangrijk om te stemmen, maar nu helemaal. Het is naar mijn idee al jaren tijd voor verandering en ik hoop echt heel erg dat dat er dit jaar komt.

 9. En niet te vergeten waaróm de ziekenhuizen het niet aan konden, er zijn er de laatste 10 jaar nogal wat gesloten , ook veel veel zorgpersoneel uit de running. Ja zeker ga ik stemmen, al jaren niet meer op een partij die de laatste kabinetten geregeerd hebben. Het is door het hoge aantal kleine partijtjes steeds het zelfde kluitje grotere partijen die in afwisselende samenstelling regeren.
  Pas wanneer er een flinke kiesdrempel komt is er een kans dat we daar vanaf komen. Dat er met één of hooguit 2 partijen een kabinet gevormd kan worden.

 10. Niet stemmen = niet zeuren.
  Soms heb ik het idee dat er na de verkiezingen geen rekening meer wordt gehouden met de kiezer.
  We moeten dringend van dat liberale beleid af.

 11. Wij zijn hier nog even gerust maar als het zo ver is natuurlijk gaan stemmen .Er goed over nadenken en zeker gaan. Bij ons is het een verplichting maar als dit niet zo was, zou ik ook gaan. Onze voorouders hebben daar zolang voor gestreden dit mag niet voor niets geweest zijn.

 12. Stemmen is erg belangrijk, alleen is de vraag: Wordt er ook rekening gehouden met datgene waar de kiezer voor kiest ? In ons land is dat heel erg de vraag geworden.

 13. Je moet je stem nooit verloren laten gaan. Ik ga dit jaar ook weer stemmen. Voor het eerst in jaren weer eens zonder kinderen. Die mogen die jaar niet mee.

  Love As Always
  Dimario

 14. Zeker ga ik stemmen,als je niet stemt heb je achteraf ook het recht niet om te klagen denk ik dan.Demonstreren heb ik slechts 1 x gedaan vanwege de kruisraketten. Toen ik in de zorg werkte was de beloning niet zo beroerd als nu en de administratieve rompslomp hopen minder en tijd genoeg voor aandacht voor de zorgvragende.Er bestond nog eigen initiatief en de lijntjes waren hopen korter,geen leger managers waar je doorheen moest worstelen.Die managers slokken nu ook een hoop geld op wat beter besteed is op de werkvloer.

 15. Je moet sowieso áltijd gaan stemmen.. er is te hard voor gestreden, voor dat stemrecht, om het niét te doen. En het is de enige goede manier om te laten zien waar je voor staat.. en wat je van het regeringsbeleid vindt. Je moet in deze tijd niet gaan demonstreren, al heb je dat recht.. ik ben benieuwd hoeveel demonstraties we volgend jaar, als het corona-gezien weer zou kúnnen, nog gaan zien.. weinig denk ik.. dan is iedereen weer druk met z’n smartphones en games pfff.
  Maar ik gruw van mensen die op een partij gaan stemmen waar ze helemaal niks mee hebben, maar gewoon ‘voor de lol’, omdat ze elkaar ophitsen via social media.. zo ken ik jongelui die op 50+ hebben gestemd vorige keer, omdat ze het gedoe in die partij grappig vonden.. echt zonde dat ze zich nergens in verdiepen en maar doen, daar schieten we echt niks mee op.

Comments are closed.

Back To Top