Fotoserie Katten

Fotoserie: Poes Myra speelt buiten

Het moest er van komen maar ik stel het het liefst zo lang mogelijk uit. Maar het werd echt tijd dat Myra, nu ze volledig ingeënt en gechipt is, eens de boel buiten ging verkennen. Uiteraard ging ik met haar mee want ik maakte me zorgen maar dat bleek tevergeefs want Doezel hield de wacht en zodra Mickey Myra zag, bleek de kleine grote man ook in de buurt.

En Myra deed gewoon wat ze wilde doen en snuffelde aan een boom en schoot er toen in een seconde in. Ik had me wederom zorgen om niets gemaakt want ze genoot volop, sprong via de boom op het dak van de schuur en begon de tuin de ontdekken. Dat ik me zorgen maakte was trouwens niet voor niets, haar staartje is gebroken maar wel doorbloed. Dat ze er geen gevoel in heeft is gevaarlijk want ze kan klem komen te zitten. Maar de behendigheid waarmee ze van boom naar schuur en terug zoefde vertelde mij meer dan genoeg, ze heeft nergens last van.

Ik hield haar in de gaten maar ze was behalve ontzettend blij ook vreselijk vlug en behendig sprong, klom en deed alles wat katten horen te doen. Ik raakte haar even kwijt en toen ik haar terugvond stond Mickey bij haar, mijn plannetje om een speelkameraadje voor Mickey te zoeken is dan ook gelukt. Ze donderstralen buiten en kunnen het prima met elkaar vinden. Ook ik was gerustgesteld en dus legde me toe op fotograferen en toen ik er genoeg van had lokte ik Myra binnen wetende dat ze nu dagelijks buiten mag spelen.