Fotoserie: Koetjes en een kalfje

Het was zo’n typische donkere winterdag we waren onderweg en ik had niet verwacht iets van foto’s te maken tot ik een kalfje in de wei zag. Ik was vlot de auto uit en hoewel de stier nog nieuwsgierig was, mieterde mijn onderwerp heel snel op naar een veldje verderop. Fijn hoor top dank u.

Nou was het hek waar ze stonden toch zo geweldig niet maar het veldje verderop had hindernissen. Zuchtend keek ik naar de stinksloot naast me. Dat is tot daar aan toe maar de boer had diezelfde sloot uitgebaggerd en die meuk lag op de route. En terwijl ik er voorzichtig aan begon zag ik dat het hek ook nog versierd was met schrikdraad, gezellig. Als ik op mijn muil ga over die troep dan kan ik kiezen uit aangehaakt onder stroom of in de sloot.

Met grote stappen maar toch heel voorzichtig bereikte ik het andere weiland en sprak welgemeend liefdevol tegen de dieren. En of ze me werkelijk verstonden ontdooiden de dieren en kreeg ik de kans de familie te fotograferen. Fotoserie: Koetjes en een kalfje.

 

27 Reacties

 1. Wat een gelukstreffer dat je daar juist langsreed. En je moest er flink wat voor over hebben, maar het resultaat is heel mooi en aandoenlijk.

 2. Mooi zo’n foto serie van moeder en kind : )

 3. Mooie serie. En dat allemaal dankzij jouw heldendaden. Ik durf geen veld in hoor. Blijf altijd braaf achter een hek staan.

 4. Mooie en vertederende foto’s van deze familie Liesbeth.

 5. Wat een vertederende foto’s. Top foto’s en locatie.

 6. Wat een vertederende foto’s. Top.

 7. Jij gaat een stuk verder dan ik om een mooie foto te maken. En mooi zijn ze…

 8. Mooie foto’s
  Heel leuk om te bekijken

 9. Oh wat prachtige foto’s. Zo mooi om te bekijken

 10. Als echte fotograag doe je natuurlijk alles om een foto te maken. En nu heb je de kalfjes nog weten te vangen in levenden lijve. Straks liggen ze met Pasen in de schappen.

 11. Mooie aparte serie, zo vroeg in het jaar al buiten! Primeurtje!

 12. Je hebt er wat voor over gehad, maar dan heb je ook wat! Wat een prachtige foto’s!

 13. Daar zou ik het ook voor doen. Wat een schitterende serie.

 14. Wat je al niet over hebt om ons dit prachtige stel te laten zien. Eigenlijk al een beetje voorjaarsplaatje, nou ja bijna dan toch?

 15. Mooi, zag ik niet eerder in deze tijd van het jaar. In ieder geval niet buiten.

 16. Volgens mij heb je de primeur met dit kalfje.
  Leuk!!

 17. Wat een schatjes om te zien.. Ik ben blij voor jou dat je zonder kleerscheuren deze foto’s hebt kunnen maken, maar voor een fotoreportage was het wel leuk geweest.

  Love as always
  dimario

 18. Al bij al loonde het toch wel de moeite hé ;-)

 19. Je moest er wat voor doen maar dan heb je ook wat. Prachtige serie.

 20. Een fotograaf moet soms wat over hebben om leuke en schattige plaatjes te maken :-)
  Kalfjes worden in de lente of de zomer geboren dacht ik…
  weer een illusie minder.

 21. ha die Liesbeth
  koeien in de wei , Karel blij
  en als je het zo als jullie in januari tegen komt , is het echt geen winter , de boer haalt familie koe eind van de middag op en zet hen in de stal
  Biest is niet echt lekker drinken , maar wij gebruikten het om pannenkoeken te bakken 😋 een aanrader

 22. Lijkt me koud en vroeg voor zo’n kalf om geboren te worden. Familie koe staat er goed op dank zij jouw inspanningen.

 23. Een mooie serie! Als het maar koeien zijn… en zo fijn dat we steeds meer en vaker buiten zien, ook in de winter. Naast ons deur grazen de koeien ook zomer en winter buiten. Dat maakt me gewoon blij.

 24. Mooi, zo’n klein kalf in de buitenlucht, dat is bijna een zeldzaamheid tegenwoordig.

 25. Lief hoor. Je moet door diepe modderige dalen, Liesbeth, maar dan héb je ook wat.

 26. De biest moet apart gemolken worden dan, niet ideaal en voor mij een reden geen kalfsvlees te eten.

 27. Ik weet nog goed twee jaar geleden. Wij fietsten heerlijk en genoten van de dag. Op een gegeven moment zagen we een koe op de grond liggen met andere koeien eromheen. Afgestapt en zagen dat er een kalfje geboren werd, geweldig! Maar al snel vond ik het niet meer zo leuk want de boer kwam eraan, legde het kalf in een kruiwagen en zo werden moeder en kind van elkaar gescheiden. Ik nog tegen die boer zeggen dat dat toch niet goed was….maar die werd pissig van mijn bemoeienis. Mijn dag was verpest.

Reacties zijn gesloten.