Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje
Fotoserie,  Limburg

Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje

Het was een late middag, licht soezig zat ik in de auto toen een klein huisje, bijna letterlijk op de grens van Brabant en Limburg, me opviel. Ik zag vooral de schattigheid, Frans zag dat ze er aardbeien hadden. We stopte en terwijl een bordercolli ons kwam begroeten wandelden we het klein huisje in. ’t Peelpaleis vertelde het bord me, is een apart theehuisje met ouderwetse, maar prachtige inrichting.

Ooit lang geleden werd de omgeving hier, de Peel, ontgonnen. Een grote klus en dit kleine huisje was de schaftkeet die uit 1913 stamt. De keet veranderde in een woonhuis waar op het hoogtepunt 8 kinderen plus ouders woonde, één daarvan is nog eens komen kijken. Foto’s uit die tijd hangen in het huisje, wat ook nog knechten herbergde en na de oorlog een noodwoning was. In 2005 werd het kleine huisje ingepakt en kwam terecht waar Frans en ik het tegenkwamen. De nieuwe eigenaren, de familie Coolen, richtte het ontzettend mooi in als nostalgisch rustpunt tijdens een wandel- of fietstocht. Hier kun je tussen 1 mei en 1 oktober terecht voor een zalige kop koffie of thee en verse appeltaart. Of zoals waar wij het door het late moment op de dag bij lieten, heerlijke aardbeien.

Ga voor even terug in de tijd en bezoek Theehuisje ’t Peelpaleis, te vinden aan de Landmeter van Beurdenweg 2 De Rips (op de grens van Brabant en Limburg nabij Venray). Of geniet voor nu van Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje.

18 reacties