Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje

Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje

Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje

Het was een late middag, licht soezig zat ik in de auto toen een klein huisje, bijna letterlijk op de grens van Brabant en Limburg, me opviel. Ik zag vooral de schattigheid, Frans zag dat ze er aardbeien hadden. We stopte en terwijl een bordercolli ons kwam begroeten wandelden we het klein huisje in. ’t Peelpaleis vertelde het bord me, is een apart theehuisje met ouderwetse, maar prachtige inrichting.

Ooit lang geleden werd de omgeving hier, de Peel, ontgonnen. Een grote klus en dit kleine huisje was de schaftkeet die uit 1913 stamt. De keet veranderde in een woonhuis waar op het hoogtepunt 8 kinderen plus ouders woonde, één daarvan is nog eens komen kijken. Foto’s uit die tijd hangen in het huisje, wat ook nog knechten herbergde en na de oorlog een noodwoning was. In 2005 werd het kleine huisje ingepakt en kwam terecht waar Frans en ik het tegenkwamen. De nieuwe eigenaren, de familie Coolen, richtte het ontzettend mooi in als nostalgisch rustpunt tijdens een wandel- of fietstocht. Hier kun je tussen 1 mei en 1 oktober terecht voor een zalige kop koffie of thee en verse appeltaart. Of zoals waar wij het door het late moment op de dag bij lieten, heerlijke aardbeien.

Ga voor even terug in de tijd en bezoek Theehuisje ’t Peelpaleis, te vinden aan de Landmeter van Beurdenweg 2 De Rips (op de grens van Brabant en Limburg nabij Venray). Of geniet voor nu van Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje.

18 thoughts on “Fotoserie: Het Prachtige Theehuisje

  1. Oh daar zou ik wàt graag ook wel eens heen willen, ziet er zo nostalgisch en heel gezellig uit.

  2. Altijd leuk die hoek daar. Kom er graag. Vroeger al. Logeerden we in Venray en maakten dan tochten in de omgeving. Ken dit plaatsje niet en dat theehuisje nog minder, maar wellicht komt dat nog als we weer eens in die hoek actief zijn..

  3. Wat een schattig plekje zeg ……….. daar zou ik ook naar binnen gaan :-)

  4. Wat een gezellig plekje wie kan daar nu aan voorbij en vermits er een boerenbedrijf achter ligt ,zullen de aardbeien verser dan vers geweest zijn van de tuin rechtstreeks op je bord .

  5. wat een prachtig Rustpunt
    ik kom er velen tegen , van 1voudig tot wat luxer , allemaal anders
    Peelpaleis is dan wel geen Rustpunt , als je jou blog leest en foto’s ziet is het er goed rusten , ze hebben ook een mooie www

Comments are closed.

Back To Top