Fotoserie: Het jaar goed beginnen

Met de geur van oliebollen nog in mijn neus zat ik op de bank, veegde de poedersuiker van mijn boek die troep zit ook overal waar het niet moet en toen zag ik opeens een schaduw en dat betekent zon! Een soort van heldere hemel staarde me aan en dus liep ik naar Frans die al begreep wat er was voordat ik het kon zeggen. Ritje? Wandeling. Het duurde dan ook niet lang dat ik met ochtendponum gestreken uit de badkamer kwam en het picnickmandje begon te vullen. Niet per se met slechte dingen hoor, boeken, water, koeken waar ik spijt van heb gekregen en crackers. Er is niks open en juist dat zorgde dat ik besloot naar een normaal te druk vestingstadje te gaan. Grave speelde alweer een tijdje door mijn gedachte en dus was de keuze vlot gemaakt.

Met een hele vlotte tussenstop bij een minibieb reden we zo het vestingstadje in en parkeerde naast de kerk. En er was niemand en zo fanatiek waren we ook weer niet, het was al middag. Nieuwjaarsdag heeft een sfeertje, een gevoeletje en terwijl ik naar een afgeschoten kurk en restjes misschien legaal vuurwerk keek, kreeg ik echt zin in een wandeling. Dat was tot ik uit de auto stapte trouwens want het was gewoon tandjes koud, me dunkt dat geen hond zich buiten waagt. Intern kankerend dat ik weer te weinig kleding aan had, zette ik toch maar door en genoot. Van de zon die zich af en toe liet zien, van het mooie stadje en van de wandeling. 2021 goed beginnen is alvast gelukt.

38 Reacties

 1. Dapper van je! Het was echt heel koud die dag! Maar wel weer hele mooie foto’s. Leuk plekje!

 2. Zowaar een prachtig stadje!

 3. Goed begin. Zonde die gehavende gaper, maar hij hangt er gelukkig nog. Net wat Riet zegt maak maar geen slapende honden wakker. Voor je het weet is ie uit het straatbeeld verdwenen.

 4. Prachtige fotoserie en heel goed begin van het nieuwe jaar!

 5. Wat een prachtige fotoserie weer! Erg leuk stadje ook zo te zien.

 6. Mooie omgeving. En lekker verteld verhaal. Wij beperken ons nu alles dicht is wel, want de actieradius is bepekt en de leuke dingen elders zijn nu niet beschikbaar. Dat gaat toch opbreken. Maar het wordt alleen maar erger begreep ik uit het nieuws. En ook de Duitsers trekken de teugels strakker aan…. Saaie januarimaand rest ons…

 7. Het stadje is prachtig! Is het ver weg om er op de fiets naartoe te rijden (-:
  Bijzondere plaatjes, ik zou er zo naartoe willen.
  De foto van de gaper is tof. Vooral dat-ie daar nog “gewoon” mag hangen! Mensen met een eigen wil, in Grave, daar houd ik van.

 8. Ik zag dat sliertje zon en dacht, morgen is er weer een dag.

  Ik moet Grave toch eens beter gaan bekijken. Meestal scheur ik er doorheen (al heb ik tegenwoordig in die contreien niets meer te zoeken.

 9. Wat een sliertje zon licht met een mens kan doen hé ?

 10. Weer of geen weer, je foto’s mogen er weer wezen!

 11. Nee heeft er ook niets mee te maken maar er zijn genoeg mensen die het er meteen bij zullen slepen.

 12. Dat is zeker een goed begin. Mooie foto’s!

 13. Dat was mijn insteek dat ie wat verf kan gebruiken, ik ga niet de zwarte piet discussie aan.

 14. Niet doen, maak je misschien wel slapende honden wakker want waarschijnlijk is het gewoon gebrek aan onderhoud.

 15. Een mooi vestingstadje zo te zien Liesbeth

  Vestigen zoals in Nederland zijn bij ons eerder zeldzaam..

  De kou trotseren valt nu wel nog mee, zolang het droog blijft tenminste

  groeten

 16. Een mooi fotoverslag van een fijne wandeling Liesbeth.

 17. Ons land heeft veel mooie steden en dorpen. Dit is er ook weer eentje om te onthouden.

 18. Wat een mooi begin van het nieuwe jaar! En dat is dan ook wel weer fijn, dat zo’n normaliter druk stadje nu rustig was!

 19. Nee he dat lijkt er ook wel naar. Zal ik er eens een mailtje aan wagen?

 20. Grave lijkt me zo’n leuk stadje, daar wil ik echt graag nog eens heen. Mooie foto’s!

 21. Soms vraagt het wat moed om de winterse kou te trotseren maar niks beter dan een stevige wandeling na nieuwjaarsavond. Het leverde jullie trouwens ook heel mooie foto’s op.

 22. Ik vrees dat men hem niet op gaat lappen.

 23. Mooie foto’s om te zien! :-) Leuk hoor als start van 2021

 24. Poedersuiker eet ik niet dus daar heb ik geel last van, maar stoffie troep is het wel. Mooi stadje, de foto’s spreken. Ze zouden zo een magazine in kunnen.

 25. Tof om daar het nieuwejaar in te wandelen. Wat een gezellige foto’s

 26. Daar liggen veel van onze voetstappen. Mooi stadje.

 27. Ik kan niet tegen roomboter…

 28. Gewoon weer bruin maken zo hoort het. Moest er wel aan denken hoor.

 29. Zalig, maar ik kan niet tegen roomboter.

 30. Poedersuiker is net stof, je komt het overal tegen.
  Het was toch een goed begin, zo moet je er meer doen dit jaar. Hans

 31. Mooi plekje daar. Waren de koeken nog lekker?

  Love As always
  Di mario

 32. Nou , zeker een goed begin, prachtig stadje. De kop van de Moor is ook al grotendeels aangepast aan de huidige normen zo te zien;-)

 33. Een mooie start om mee te beginnen… Maar wat was er nou met die koek.

 34. Ben ik ook al geweest, ook een tip trouwens. Het is mooi daar.

 35. Da’s er nog eentje op mijn to-do-lijstje, qua vestingstadjes. Het ziet er op jouw foto’s heel erg de moeite uit! :-)

 36. mooi in beeld gebracht dat mooie stadje
  ik was er ooit vlak bij in Ravenstein , ook een pareltje vind ik
  fijne avond groet

 37. Een stadje om te onthouden! Mooie foto’s!

 38. Een mooi stadje zo te zien aan je foto’s. Leuk om met zo’n wandeling het nieuwe jaar te starten.

Reacties zijn gesloten.