Het jaar 2020 voor mijn blog

Het jaar 2020 voor mijn blog

Het jaar 2020 voor mijn blog

Het was een heel gepuzzel om alle feiten op een rijtje te krijgen, dat krijg je als je wilt verhuizen, maar ik heb het bij elkaar. Moest ik wel tijdelijk mijn oude domein niet laten verlopen, het doorlinken verwijderen en sneaky plugins omleiden en toen lukte het. Niet dat ik alles kon zien, maar in ieder geval genoeg. Best vreemd om toen uiteindelijk villasappho.nl toch weer op te zeggen het voelde deze keer definitief en dat is goed.

2020 was niet slecht, 2020 was een uitdaging voor mijn blog.

Was 2020 een slecht blogjaar?
Voor mij was 2020 geen slecht blogjaar. Het was wel anders en aanpassen en ook wel eens vloeken. Ik was namelijk begonnen aan blogs waar een vervolg op moest komen en die heb ik niet kunnen schrijven omdat ik het niet kon doen. Of er niet heen kon, zoals iedereen wel zal herkennen. Ook hier was ellende, ook hier was het stress maar dit jaar was geen slecht blogjaar, dit jaar was een uitdaging.

10 jaar bloggen
Eind augustus 2010 maakte ik mijn eerste blogpost aan op Villasappho.nl en dit jaar maakte ik daar mijn laatste aan. Wat begon als ‘zie wel hoever ik kom’, is nu uhm dit. Een vrij structurele tijdslurpende hobby. En zeker in het afgelopen jaar is bloggen een goede hobby gebleken.

Ik pakte de hele zooi in en verhuisde naar Liesbethblogt.nl, tenminste dat was de bedoeling.

Verhuizen
De grootste blog update was toch wel mijn verhuizing. Het idee was dat ik een een mailtje zou doen en dat mijn provider het even voor me zou fixen, de bedoeling ja. Mijn hemel wat een ellende ik heb wat af zitten janken die week. Maar qua bezoekersaantallen is mijn blog gegroeid en daar ben ik blij mee.

Best gelezen artikelen van 2020
Corona onzin
Twijfels over het openluchtmuseum in coronatijd
Toch nog een kerststallenroute voor 2020
Ik doe niet meer mee
Waarom corona niet te vergelijken is met de Tweede Wereldoorlog

Slechtst gelezen:
Operatie Veritable, over de operatie die het keerpunt van de Tweede Wereldoorlog was, begon in Nederland maar is ook de operatie waar bijna niemand iets van weet. Overigens heb ik geen blog om te schrijven wat er goed gelezen wordt. Ik schrijf een blogpost omdat een onderwerp mij interesseert. Overigens vind ik het wel belangrijk een onderwerp als dat zo te benaderen dat het goed leesbaar, interessant en behapbaar is.

Achterlijke maar begrijpelijke zoektermen van dit jaar:
-prijzen veranderen op de dag zelf bol.com. Weet ik zulke hufters zijn het.
-ikdienietmeer mee. Zo kan je het ook schrijven.
-wat is coronaveilig. Nou vooral gevaarlijk als je dat bij mij moet vinden.
-waarom zou je bloggen. Dat vraag ik me ook af.

Drukst bezochte dag op mijn blog was 5 september best stoer dat er die dag 1400 bezoekers tegelijk op mijn website waren.

Favoriete blogpost:
-Met blijdschap geven wij u kennis, over de komst van Mickey.
-Fotoserie: De loeiende lul en zijn Afrikaantjes
-Stapelgedicht
-De wolkenkrabber die alles zag, over Het Witte Huis in Rotterdam ten tijde van de meidagen van 1940.
-Voor mijn geen saaie berenjacht, omdat ik elke dag lachend de beer van nieuwe uitdossing voorzag.

Minder bloggen
Maar ik besloot dit jaar ook te stoppen met dagelijks bloggen. In principe blog ik om de dag maar mocht het zo uitkomen dan wijk ik daar wel eens vanaf. De dag dat ik niet blog is vaak ook een dag die ik besteed aan andere dingen. De computer blijft nogal eens uit en dat bevalt erg goed. Zeker omdat ik ook zie dat het mijn bezoekersaantallen niet benadeelt heeft.

Meeste reacties op 1 blogpost
Welkom op Liesbethblogt.nl! kreeg er ruim 50 (zonder weder reacties).

De bedreigingen waren ook nieuw dit jaar

Nieuw dit jaar
De actualiteiten neem ik meestal wel mee op mijn blog maar corona heeft dit jaar best een flinke rol gespeeld. Ook de bedreigingen rondom blogs over corona waren nieuw. Best bijzonder om aangifte te doen over zoiets. Rare tijden.
Ook besloot ik iets meer met Face.book te gaan doen. Ik heb een handjevol blogposts gedeeld daar en dat deed best leuke dingen voor mijn statistieken. Overigens is Twieter ook nieuw maar dat vind ik eerlijk gezegd geen ruk aan.

En hoe was jullie blogjaar? 

37 thoughts on “Het jaar 2020 voor mijn blog

 1. Mooi overzicht zo zeg ……… en ja, hoe was mijn blog jaar??? Ik zal zo eens terug kijken. Ik vermoed dat mijn meeste blogjes over gelezen boeken gaan.

 2. Eerst en vooral Beste Wensen !!!
  Ik blog ook niet meer zo veel als vroeger.
  Eigenlijk soms maanden niet.
  De tijd vliegt om hé.
  In ieder geval weer mooie foto’s gezien hier.
  Fijn weekend !!!

 3. Ha nee ik krijg wel aanbiedingen maar ik heb dat allemaal niet nodig. Ik werk alleen mee aan publicaties.

 4. Dapper dat je bent verhuisd met je blog. Ik ben digitaal behoorlijk dyslectisch en krijg al knikkende knieën bij het idee. Volgens mij had ik wel een goed blogjaar. Af en toe was ik even weg maar dat kan als je de eindredacteur bent. Ik zou nooit voor geld gaan bloggen. Dan moet je verplicht ergens over schrijven. Huh!

 5. Wat leuk z`n terugkijkverhaal
  En ook nog de beste wensen voor 2021
  Hopelijk zijn we gauw ;-0 van corona af ..ha ha..

 6. Mooi overzicht van een mooi blogjaar! Mijn blogjaar was ook goed, ik blogde stabiel door en het aantal bezoekers is vanaf de eerste lockdown in stijgende lijn blijvend toegenomen.

 7. Knap overzicht en geloof zeker dat dit een hele puzzel is geworden om samen te stellen

 8. Na de toppers in januari over de verbouwing, februari over het vinden van werk kwam corona en zag ik de aantallen volgers en toevallige passanten alleen maar stijgen.

  2020 was een goed blogjaar.

 9. Leuk zo’n overzicht! Ik blog maar één keer per week. Voor meer heb ik geen tijd. Nou, dat is dusl wel gelukt. Verder schrijf ik nu (dank zij jou!) één keer per maand een logje over fotografie. Meer om mezelf uit te dagen om steeds iets anders te fotograferen. Dat lukt overigens niet altijd maar het begin is er!

 10. Al met al een prima blogjaar :) Die bedreigingen zijn me een partij ruk zeg, maar misschien ook een compliment verpakt in poep: je schrijfsels raken mensen en dat is toch de droom van iedere auteur :’) Ik vind dat je je prima door het jaar heen geslagen hebt, zag veel prachtige foto’s voorbijkomen.

 11. O bah, bedreigingen krijgen is echt naar! Bedankt voor de reminder om mijn blog nooit te verhuizen ;)

 12. Bizar dat je bedreigingen krijgt om een blog. En ik vind het heel boeiend dat het qua bezoekersaantallen dus blijkbaar niet heel veel scheelt als je minder gaat bloggen. Dat zou ik wel verwacht hebben.

 13. Het lijkt me echt een gedoe om je blog om te zetten, maar fijn dat het je toen goed gelukt is.
  Zelf kijk ik eigenlijk nooit naar de cijfers op mijn blog, dus in dat opzicht heb ik geen idee hoe mijn blogjaar was. Qua gevoel eigenlijk niet anders dan anders.

 14. Alles bij elkaar toch een best geslaagd blogjaar zou ik zeggen. Wat mezelf betreft, voor mij was het mijn eerste jaar en dus is vergelijkingen maken nog niet aan mij besteed. Algemeen gesproken ben ik heel blij met de interesse die er momenteel is en ik hoop dat die dit jaar mag doorgroeien.

 15. Met cijfers heb ik echt niets. Bezoekersaantallen zegt namelijk ook weinig over echte mensen die je site bezoeken. Ik heb geen idee hoelang ik jou al lees eigenlijk.

 16. Ach, het jaar gaat gewoon zoals het gaat. Je zou zeggen dat met al die perikelen er juist meer te bloggen zou zijn.

 17. Mijn blogjaar was niet veel anders dan de voorgaande jaren. Ik schrijf over wat me op het moment bezighoudt en over mijn hobby’s. Ik heb ook niet echt een regelmaat: ik schrijf wanneer het mij uitkomt.

 18. Inderdaad je bent veranderd van naam, was ik al vergeten.
  Het is een leuke hobby, maar geen verplichting zo doe ik het ook. Hans

 19. ik had een blogjaar als anders
  ik ben – en ga ook niet veranderen
  ook al ben ik dat virus meer dan zat , ik wil het er niet over hebben :P

 20. Walgelijk die bedreigingen. De tenen zijn dit jaar wel extra lang.
  Mooie getallen van je blog. 1400 bezoekers op een dag, petje af hoor.

 21. Toch absurd dat mensen zover gaan dat ze je bedreigen, dan zet er niet één steekje los, maar hooguit één steekje vast.

  Love As Always
  Di Mario

 22. Je laat je niet ontmoedigen. Ik had niet anders verwacht. Maar stom zijn die bedreigingen natuurlijk wel. Dát vind ik nou echt een plaag van deze tijd.

 23. Mijn blogjaar was niet veel anders dan voorgaande jaren.
  Heb ook niet de ambitie daarin te veranderen.
  Bedreigingen? Zo bont heb je het, in mijn ogen althans, toch niet gemaakt.

 24. Ja 1 staat nog ergens tussen de reacties. Heb er ook nog 1 als mail gehad. Ik heb meer teleurstelling in bepaalde mensen ervaren dan van zo’n reactie ik laat me dan ook niet ontmoedigen.

 25. Door de corona én de verveling bij veel mensen, heb ik wat fotografie tips gegeven die iedereen gemakkelijk kan uitvoeren, kwestie van de verveling en sleur te breken bij vele bezoekers. Dit initiatief heeft enkele mensen blij gemaakt, dus beschouw ik deze “uitdaging” als zijnde ‘geslaagd’ :-)

 26. Ik schrijf minder dan vroeger. In het begin dat ik blogde waren er veel leeftijdsgenoten die ook blogden en in de jonge kinderen zaten, ik geloof dat ik de enige ben die daarvan nog blogt. Dat mis ik wel een beetje. Verder vind ik mijn blog vooral een heerlijke uitlaatklep en vind ik het ook heel handig om dingen terug te zoeken.

 27. Mijn blogjaar was zoals de vorige jaren. Eenmaal in de maand een serie fotootjes, om en om in kleur en zwart-wit. Maar omdat er vorig jaar veel minder trippies gemaakt konden worden moest ik vaker teruggrijpen op plaatjes van eerdere jaren. Ik wil dit jaar weer op stap! Maar Liesbeth, heb je echt bedreigingen gehad? Hoe bizar!

 28. Je hebt het allemaal prachtig op een rijtje en gelukkig is het allemaal goed gekomen en heb je nu weer een prachtig blog waar je trots op mag zijn!

 29. Corona zorgde er voor dat er die jaar geen evenementen plaats vonden..

  Gedurende een ganse periode mochten we slechts in de buurt van de woning wandelen..

  Allemaal niet erg inspirerend voor een fotoblog….

  Ik publiceerde dan ook minder

  geen topjaar dus

  groeten

 30. Mooi overzicht!
  Ik heb weer een nieuwe gratis blog gemaakt.. toen m’n fototegoed op was hehe. Geen problemen mee ondervonden.. en ik blog ook nog steeds lekker door. Ook wel om de dag tegenwoordig.. soms nog elke dag. Vooral in december omdat ik veel gewandeld had toen.. en ook nog over andere dingen wilde bloggen.

 31. Veel bloggers zijn op één of andere manier beinvloed door de corona, zo ook ik. Ik had genoeg inspiratie om over te schrijven.

 32. Mooi zo’n overzicht Liesbeth, 1400 bezoekers op één dag is toch geweldig hoor!
  Mijn blogjaren, blijven zo’n beetje gelijk, en ik ben best tevreden hoor.

 33. Door de corona kreeg ik best wat inspiratie in het voorjaar. In het najaar viel dat dan weer stil. Ik laat het. Als het komt, komt het.

 34. Mijn blogjaar was prachtig, het zal je niet verbazen dat de logjes rondom de sterfdag van Henk het meest bezocht werden. Eigenlijk ben ik gewoon blijven bloggen zoals ik gewend was , om de dag met een enkele uitzondering. Het heeft me door een heel moeilijke periode gesleept, ik mocht echt álles schrijven en voelde me een beetje gedragen door alle reacties…. zó wonderlijk kan het bloggen óók zijn.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top