Fotoserie: Dolende ziel in grijs met wit

Fotoserie: Dolende ziel in grijs met wit

Het was een gewoonlijke vroege morgen, ik liet één der katten buiten maar terwijl ik eigenlijk terug naar bed wilde voelde ik iets, rook het misschien. Zodra het gevroren heeft hangt er iets in de lucht je voelt het nog voor je het ziet. Het maakte me wakker en hoewel ik echt nog wel twijfelde begon ik me aan te kleden. Toverde thermo onderkleding uit diep weggestopte mandjes en besloot mijn makkelijk kleren aan te doen. Veel volk zal ik wel niet zien. In tegenstelling tot normaal besloot ik eerst wat te eten, een vlugge boterham geen koffie en op de fiets. Het weerbeeld was onveranderd, ik verwachtte geen zon maar glimlachte naar het dunne laagje wit en de mist.

Zodra ik de hoek om was trok ik mijn muts dieper over mijn oren en was zeer tevreden over mijn warme kleding waar ik ook mijn reserve accu’s in had gestopt. Hoewel doordeweeks en toch niet zo vroeg kwam ik geen levende ziel tegen. Voor veel mensen is deze grijze kou niet uitnodigend, maar die sfeer, dat gevoel het heeft wat. Ik passeerde een bruggetje waar vooral vogels mij verwelkomde. Stopte niet op- maar liep terug. Wel wit niet glad maar toch niet de tijd om iets met mijn zorgverzekering te gaan doen.
Zonder doel dwaalde ik verder, trof rechte velden met onbekende plantjes, huizen die ik toch al eens gepasseerd moet zijn en stieren die een beetje dampte. En net toen twijfel toesloeg zag ik nog een dolende ziel en wist, dit is het nu kan ik naar huis. Fotoserie: Dolende ziel in grijs met wit.
Fotoserie: Dolende ziel in grijs met wit

36 reacties

 1. Echt een super foto! Dat moment van betovering was maar heel kort maar jij hebt ‘m gepakt en vastgelegd.
  Wat een sfeer.

 2. Prachtig, zeg! Oké. Ik moet dus vroeger opstaan. En minder lang lezen in bed. Dat dat laatste lastig is, snap jij wel.

 3. Die eerste foto… daar kun je toch zo bij wegdromen. Toen ik vanmorgen naar butien ging was het nog gewoon donker.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Heel mooi Liesbeth, de dag is zo wel een mooie start.
  En weinig mensen die zich nu buiten wagen. Hans

 5. Echt winterse sfeer. Die dolende ziel trekt de aandacht tussen al dit moois maar ben echt betoverd door het sluisje in het landschap

 6. prachtig Liesbeth
  ik als ik zou moeten kiezen , dan pik ik die eenzame wandelaar rt uit
  maar het zijn stuk voor stuk pracht opnamen

 7. Morgen ga ik ook een keer vroeg uit de veren, ze spreken over nachtvorst en het is zo goed als windstil… ben benieuwd wat het gaat opleveren. Jouw foto’s vind ik weer heel mooi en sfeervol.

 8. Prachtig die dolende ziel op de onderste foto! Ze zijn allemaal mooi, de foto’s! Ik vind het zwart wit nog ijziger maken.

 9. Ja, het is mooi.. en ik durf het bijna niet te schrijven, want ik ben altijd zo’n dissonant wat dit betreft, maar ik had het tóch liever in kleur gezien. Volgens mij had het witte vorstlaagje dan nog beter uitgekomen.. maar goed.. dat is maar míjn persoonlijke smaak.

 10. Potdorie……. die éérste foto, volgens mij heb je nog iets mooiers gemaakt , dat wil wel iets zeggen want je hébt al zoveel moois gemaakt.

Reacties zijn gesloten.