Fotoserie: Het binnenmeer bij Cuijk
Actueel,  Fotoserie,  Limburg

Fotoserie: Het binnenmeer bij Cuijk

Het water was alweer flink gezakt en ook de ponten voeren weer. We plande een dagje uit en op de terugweg besloten we de pont naar huis te nemen. Een paar weken geleden keek ik vanaf de dijk naar het ondergelopen gebied bij Middelaar, nu reed ik over de wegen die ik toen bij lange na niet kon zien. Helaas was het water nog niet weg. En ik vermoed dat dat ook nog wel even duurt. In het gebied zelf hebben de paar huizen geen voor mij zichtbare schade opgelopen, ze liggen beduidend hoger, maar de natuur daar zie je het hoge water nog aan. Vol verbazing keek ik dan ook naar de zo kenmerkende heggen uit deze streek. De Romeinen hadden moeite er door te komen maar het water beduidend niet. De modder hing bij mij tot borsthoogte wat toch aangeeft dat hier zeker anderhalve meter water heeft gestaan.
En het water staat er nog. De lager gelegen weilanden en grasvelden staan nog vol water, de gewassen kunnen als verloren worden verklaard. Op sommige plaatsen ligt het land zoveel lager dat er in de uiterwaarden binnenmeren zijn gevormd. Water wat niet meer terug kan stromen en dus moet verdampen. Water wat allerlei troep met zich meevoerde verbazingwekkend weinig afval hier maar een stank onbeschrijfelijk. Fotoserie: Het binnenmeer bij Cuijk.

18 reacties

 • fotografiemijnlangleven

  Het zal nog een lange tijd duren eer die gebieden terug als velden of weilanden kunnen worden gebruikt.
  De groeiende klimaat verandering zal nog voor veel problemen zorgen vrees ik…
  Het zuiden staat in brand en het noorden verzuipt…

 • Wanda

  Vrienden van ons wonen in Cuijk en ook van hun kreeg ik al een paar van dit soort foto’s. Ongelofelijk hoe snel het water is gestegen. de gevolgen zullen nog lang merkbaar zijn.

 • rietepietz

  Heel veel schade inderdaad maar gelukkig is toch het meeste water wel weer verdwenen.
  Nu maar hopen dat de zon zich wat vaker laat zien zodat de boel wat sneller kan drogen.

 • picpholio

  De beelden doen ons herinneren aan de toestanden die nog fris in ons geheugen liggen.
  Knap in beeld gebracht Liesbeth en laat ons hopen dat we verder gespaard blijven van dergelijke ellende.

 • Marylou

  Water,wind en vuur zijn moeilijk te stoppen. Zulke verzopen landschappen hebben ontzettend veel tijd nodig om op te drogen. Vrees dat de gronden ook niet zo gauw klaar zullen zijn voor de volgende gewassen

 • Sjoerd

  Hier in het zuiden zijn ze ook met man en macht alles aan het schoonmaken. Je wil niet weten was ze daar allemaal tegenkomen.

 • Nicky

  Het zal wel even duren inderdaad, voor alles weer is zoals het was. En met dit weer zal het water niet hard verdampen.

 • Karel

  ja de gewassen daar zijn verloren , wel nog veel werk om het land weer gereed te krijgen voor een volgend gewas :(
  het Maasheggen landschap is uniek , in de rest van het land zijn ze verdwenen , meest door ruilverkaveling , ik heb er heerlijk tussendoor gewandeld , onafhankelijk van de tijd van het jaar is het daar schitterend