Fotoserie: Grote eitjes

Fotoserie: Eitjes

Fotoserie: Grote eitjes

Alweer anderhalve maand geleden reed ik langs een weilandje, doe ik vaker maar deze keer had ik trek en dan zie je dingen toch anders dan ze echt zijn. Ik zag namelijk een paar eitjes liggen en terwijl ik normaal echt wel aan kuikentjes denk, dacht ik deze keer dat ik niet genoeg koekenpannen had en dat ook mijn grootste pan te klein zou zijn. Paella-pan? Dacht ik nog, maar ja waar haal je die zo snel?

Voor weken heb ik niet meer aan die eitjes gedacht, ik bedoel degene die ik in de koelkast had staan hoef ik niet te vangen met gevaar voor eigen leven. Want laten we zeggen zoals het is, ik ben daar gewoon te wijs lui voor. Struisvogels zijn mij namelijk iets te eh struis en hoewel ze vast ook even op gang moeten komen lopen ze rustig 50 kilometer per uur. En in een sprint wel 70. Kan je zeggen als je mij ziet rennen kan je beter ook gaan rennen want dan zit er iets achter me aan. Hoewel dat rennen goed voor de lijn zou zijn was ik die struisvogels en eieren allang weer vergeten toen ik er van de week toevallig langs fietste en per direct blij was dat ik die eitjes met rust had gelaten. Fotoserie: Grote eitjes.

20 thoughts on “Fotoserie: Grote eitjes

  1. Wij hebben bij ons in de geburen een struisvogelboerderij.Altijd leuk er een bezoek te brengen maar denk dat het zeker al 3 jaar geleden was dat k er nog was.Heel verstandig ver van de vogels te blijven want ze durwen flink pikken door de draad Moest je,je willen meten vergeet dan n et dat een stamp van de poot je kan doden en een slag van zijn vleugels je arm kan breken.Op afstand genieten is verstandig want hier kan je geen compromis sluiten

  2. Geweldig zeg! En lagen die eitjes zomaar in het wild? Ik bedoel, leven die struisvogels in het wild? Om de een of andere reden vind ik dat een exotische vogel :-)

  3. Tja ik wéét het niet, die blik van dat kleintje op die laatste foto is me iéts te indringend, die heeft jouw twijfel gevoeld en neemt het je nóg kwalijk dat je er zelf maar aan dácht!

  4. Owww wat leuk en wat een heerlijke serie :) Struisvogels hebben al meerdere keren gediend als inspiratie voor mijn camera maar met de kleintjes heb ik ze nog niet gezien. Gelijk heb je om gepaste afstand te bewaren of om achter het hek te blijven. Een schop van een struisvogel kan flink aankomen

  5. Lijkt me niet echt plezant om een struisvogelmoeder achter je aan te hebben… Mooie foto’s

  6. Gaaf die “eitjes” :-) leuk dat het dan toch weer vogels zijn geworden….
    miep miep 50km/h dat is snel

  7. Tik de dag met een eitje, maar de struisvogel kan flink uit halen. Hans

Comments are closed.

Back To Top