Fotoserie: Eindelijk bloeiende heide

Fotoserie: Eindelijk bloeiende heide

Fotoserie: Eindelijk bloeiende heide

Vorig jaar kwam er niets van terecht en ook de laatste maanden niet. Maar van de week zijn we eindelijk weer eens een rondje gaan wandelen. De jeuk rupsen zijn verdwenen en ook de enorme hitte en straling heeft inmiddels plaatsgemaakt voor aangenaam nazomerweer. Ik wilde graag bloeiende heide fotograferen en kreeg daar ruim de kans voor. De zon liet even op zich wachten maar ook de bewolking had wel iets. Het was heerlijk rustig alleen in de verte hoorde ik iets van stemmen. Prima zo dat is wel anders geweest. Hopeloze ouders met oervervelende kinderen had ik de laatste tijd meer gezien dan me lief was. De resten van de drukke dagen was nog te zien, lolliestokjes, papiersnoepjes en blikken bier. Ik besloot me op de natuur te richten, dat is waar ik voor kwam tenslotte. Fotoserie: Eindelijk bloeiende heide.

33 thoughts on “Fotoserie: Eindelijk bloeiende heide

 1. Ik heb het jaren gelden gezien op de Leenderheide bij Valkenswaard. Na een paar dagen ligt er alweer een groene waas over van het verse gras.

 2. Schitterend die bloeiende heide met dit licht, mooi die paarse kleuren
  prachtige foto’s ben zelf bij Kalmthout geweest, daar ook mooie plekjes gezien
  ondanks dat het daar jaren geleden helemaal in brand heeft gestaan, de natuur hersteld zich weer

 3. En ik accepteer die ook, krijg meldingen op mijn telefoon en kijk regelmatig. Ik ga even wat dingen nalopen.

 4. Naar ik begreep is de heide nu op zijn fraaist. Wij reden vorige week over de Veluwe terug vanuit D. en zagen idd een paar van die velden in de schitterende kleuren die horen bij dit gebied….En wat een rust….

 5. Rommel achter laten is zeker vervelend. Het ligt aan de ouders. Maar de mensen kunnen ook wat van. Natuur moet schoon houden.

 6. Prachtig bloeiende heide om te zien van jou foto’s. Het is zo om daar te wandelen. In de vakantie zijn wij daarna toe geweest in Veluwe. Heeft reden voor….

 7. Wat een prachtige foto’s, zeg! Petje af! De heide is ook heel erg mooi. Geweldig om het zo vast te kunnen leggen.

 8. Heel mooi! Ik was er vorige week ook en op de één of andere manier lijkt de heide dit jaar nóg mooier dan anders. Of ik kijk bewuster;).

 9. mooi Liesbeth
  maar wat je zegt , soms is het erg druk , met helaas ook vervuilende mensen :(
  vorig jaar wandelde ik nog over de Strabrechtse heide , en O wat was het triest in en in triest
  alles door de hitte en droogte verbrand
  de natuur heeft zich redelijk herstelt zag ik onlangs op de Posbank

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top