Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden

Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden

Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden

Overal zag je ze verschijnen, foto’s van mensen van 10 jaar geleden. ‘Ha denk het niet’, was mijn gedachte. Maar nergens stond dat ik het idee niet een beetje mocht misbruiken en er zoals gewoonlijk mijn eigenwijze draai aan te geven. Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden.

10 jaar geleden:
Had ik nog een abonnement op Blijdorp, woonde ik nog net thuis, ging ik voor het laatst naar Artis en fotografeerde ik poesjes in Amsterdam. Kocht ik een nieuwe fiets die ik al jaren wilde, was mijn haar bijna zwart en mijn kont iets minder dik. Ging ik naar het Openluchtmuseum en speelde met rare instellingen maar ging ook gewoon met Max naar het bos. Was Koninginnedag massaal voorbij door die aanslag, fotografeerde ik een huwelijk, die mensen zijn ook alweer uit elkaar, kwam Inglorious Bastards uit, de sappigste Tweede Wereldoorlog film ooit gemaakt, werkte ik als tramconducteur, fotografeerde ik ook al schapen en de kat die met de tram mee ging, stierf Michael Jackson, ging ik een midweek naar Oostende, lag er zoveel sneeuw dat ik er een fotoboek van kon maken, gebruikte ik mijn eerste camera de Fujifinepix S5600, bevroor mijn haar en bestond deze website nog niet.

En wat deed jij 10 jaar geleden?

 

26 thoughts on “Fotoserie: De 10 van 10 jaar geleden

 1. Beetje laat, maarre die foto van mezelf wel om te bewijzen dat ik bevroren was. Van alle trouwfotoshoots die ik gedaan heb is denk ik nog maar 1 stel bij elkaar.

 2. Wat er in die tien jaar allemaal niet is veranderd. Los van jezelf, zo gaan die dingen, maar 2009 was best een heftig jaartje. Midden in de crisis die toen aardig aantrok, die me veel opdrachtgevers kostte en het nodige uuitstaande geld, en aan het eind van het jaar een kwaal die leidde tot een operatie. Ja, dat 2009 was me een jaartje…

 3. Tjéé, daar vraag je me wat, dan zou ik echt terug moeten bladeren in mijn logjes;-) wie weet doe ik dat ook nog wel! Van jouw 10 foto’s vind ik de foto van jezelf erg mooi en die van de trouwringen, zó jammer dat die alweer af gedaan zijn.

 4. Tien jaar geleden was niet zo’n fijne tijd. Mijn moeder was net overleden en een jaar later zou mijn vader ook dood gaan. Allebei veel te jong (55 en 60).
  Mijn oude weblog bestond toen nog… en ik was nog volledig in loondienst.

 5. het is wel een aardig gebied om door heen te wandelen
  vandaag zat ik vast voor jou bekender gebied :) , tussen Zetten – Andelst en Rhenen
  helaas weinig fruit boomgaarden daar , komende week eens kijken bij het mooie stadje Buren
  ja na zo’n wandeling laat ik me een pintje lekker smaken :)

 6. Is dat alweer 10 jaar geleden, van die gek die tegen die Naald reed? tjonge.
  Ik deed 10 jaar geleden niet veel anders dan nu.. bloggen dus, alleen was m’n blog nog bij een andere provider en deed ik het dagelijks. Lekker veel op vakantie gaan, ook net als nu. We hadden natuurlijk onze vorige hond nog, Axel. En op 21 december 2009 overleed m’n moeder totaal onverwachts. Het was toen inderdaad een stevige sneeuwwinter.. het busje van de uitvaartdienst kwam úren later daardoor en dat was een gelukje, want toen kon m’n broer, die uit de Flevopolder moest komen, ook nog thuis afscheid nemen van ma. Twee dagen voor haar overlijden liep ik trouwens nog een dagje in een wit Brugge rond met een vriendin.. en de intercity Brussel viel eens niét uit.. hij had niet eens vertraging.. wonderbaarlijk! :-)

 7. Wat een leuke serie van 10/10
  En wat ik 10 jaar geleden deed ?? …had ik dunnere billen en nog geen grijs haar, zat ik nog niet in een appartement…ha ha

 8. Leuk verhaal bij die 10 jaar geleden foto’s. Ik was veel alleen in Nederland in de zomer, deed van alles samen met mijn dochter, ’s winters overwinterd, dus huishouden als het ware verplaatst. Ik zou echt mijn agenda van toen erbij moeten pakken, want echte hoogtepunten heb ik niet zomaar in mijn hoofd zitten.

 9. Dat is een goede vraag zeg… Wat deed ik 10 jaar geleden. Toen woonde ik in ieder geval nog in de stad, want we waren toen nog niet naar het platteland verhuisd.

 10. Leuk gedaan! Tien jaar geleden blogde ik nog niet, had ik vriendschappen die ik nu niet meer heb en andersom, woonden nog 2 katten thuis en drie zonen, had ik minder rimpels maar meer zorgen

 11. Wat een heerlijk artikel, erg leuk om te lezen. Ik was 10 jaar geleden 10, dus ik speelde nog vrolijk met leeftijdsgenootjes en genoot van het onbezorgde leventje wat ik toen had :)

 12. Wat leuk! Ehhh… 2009… Toen woonde ik nog (of liever gezegd weer) in Breda. In een leuk appartement. Ik latte met vriendje-lief dus ik wilde heel graag (weer terug) naar Amsterdam. Mijn dochter zat op de middelbare school en die wilde ook naar Amsterdam dus ik zocht vooral naar een huis. Ik werkte bij een arbodienst en ik reed veel auto. Van Breda naar Amsterdam en weer terug. We hadden een aanloopkater, Ronny, die iedere avond bij ons was en die ik – met pijn in mijn hart – iedere avond weer buiten zette. En ach, ik had nog twee broers toen. 2009 was best goed. Mijn kont was trouwens ook kleiner toen.

 13. Prachtig idee.
  Wat ik allemaal deed 10 jaar terug is teveel om op te noemen maar wat ik zeker weet is dat in nog altijd te weinig tijd heb voor alles wat ik nog wil doen

 14. Wat een leuk idee zo. Daar ga ik eens uitgebreid over nadenken. Ik werkte in ieder geval nog en had net samen met mijn nieuwe lief een huis gekocht de toekomst tegemoet. Die toekomst ligt helaas alweer 2,5 jaar geleden achter me doordat hij onverwacht ziek werd en overleed. Maar 10 jaar geleden hadden we daar gelukkig nog geen weet van.

 15. 10 jaar geleden zat ik net weer voor de tv en zag het gebeuren. Waarop we ons gelijk ongerust maakten over familie die ook in Apeldoorn ergens langs de kant stonden te kijken.
  Contact proberen te krijgen maar daarmee moesten we wachten tot ze thuis waren omdat zij nog geen mobiel hadden.

 16. Toen tien jaar geleden koninginnedag zo bruut werd verstoord logeerde ik dat weekend in het Twentse Ootmarsum. Ik ging wandelen, een mooie tocht naar Vasse en terug. ’s Morgens marcheerde de fanfare door het dorp, pauwblauwe uniformen, de zon weerkaatste van de bombardon. Toen ik aan het eind van de middag terugkwam zaten de terrassen op het dorpsplein vol, maar in mineur. Ik vroeg wat er aan de hand was. Later zag ik op de televisie van de shoarmatent de beelden. Het is onvoorstelbaar dat dit alweer tien jaar geleden is.

 17. leuke en mooie serie die van 10 jaar terug , knappe fiets had je toen
  en ik , wat deed ik 10 jaar terug , toen moest ik nog 6 jaar werken
  nu ben ik bijna 4 jaar met pensioen
  en ik m’n buikje flink gegroeid :)

 18. Op deze manier vind ik de tien jaar later veel leuker! Tien jaar geleden legde ik nu de laatste hand aan m’n scriptie en was ik druk aan het solliciteren. Om maar eens in een cliché te vervallen: de tijd vliegt!

Comments are closed.

Back To Top