Fotoserie Herfst Natuur Wandelen

Fotoserie: Fotorondje tussen de buien

Na een drukke week van heel veel foto’s en heel erg mooi weer was deze laatste week wel even wennen. Regen, meer regen en strak grijze luchten. Drama. Ik kan me niet herinneren dat ik zo weinig foto’s maakte in zo’n lange tijd. En daar baalde ik van, fotograferen is mijn hobby maar om nou een rot eind door te regen te gaan fietsen om alsnog ergens wat te maken. Tja ook dat zag ik niet zitten en terwijl ik piekerde over mijn bepaald niet zo gezellige humeur, mijn totale gebrek aan beweging en de compleet afwezige inspiratie zag ik het droog worden. Soort van. Ik dacht meteen aan een fotorondje tussen de buien, schoot in mijn nieuwe sokken, oude schoenen, een ander vest en vertrok.

Ik ben geen wandelaar en zal het ook wel niet meer worden dus echt ver zou het niet ik niet komen. Dat hoefde ook niet want om mijzelf uit de dagen had ik mijn Canon 1000D en de 50 mm 1.8 bij me. Een combinatie die ik zelden ver van huis neem, maar wel alle flatleys en veel van de kattenfoto’s mee maak. Een uitdaging, maar de lichtsterke lens zou me van pas komen.

Terwijl de eerste druppels van de nieuwe bui en teveel wind me danig irriteerde dacht ik er niet aan terug te gaan. Na onze eigen druiven wandelde ik de tuin uit. Het voordeel aan die 50 mm is dat je makkelijk dichtbij je onderwerp kan komen. Letterlijk. Terwijl passerende mensen vast raar opkeken, dook ik nog verder de bosjes in. Keek links en rechts van me, zag nog geen enkele paddenstoel maar meer dan genoeg tekenen van de herfst.

Voor ik het wist was ik heel wat mooie foto’s tegen gekomen en zag ik het een soort van een beetje opklaren. Een flets zonnetje viel heel even over bomen die nog niet aan het kleuren zijn, invallend licht wees structuren en het nog aanwezige water op de onderwerpen deed de rest.

Een uurtje later was ik weer thuis. Ik was warm geworden van dat fotorondje tussen de buien en de eerste tekenen van de herfst hadden zowaar ook mijn humeur een stuk verbeterd nu nog paddenstoelen en de zon. Fotoserie: fotorondje tussen de buien.