Op mijn platenspeler: Moby – Play

Moby Play

Play is het 5e album van Moby een Amerikaanse popmuzikant die officieel Richard Hall heet. Zijn artiestennaam slaat op het boek Moby Dick wat door zijn oudoom is geschreven. Behalve muzikant is hij ook schrijver, fotografeert hij en heeft een restaurant. Het album Play verscheen in 1999 en bevat elektronische popmuziek met lounge invloeden en hoewel het album niet door alle fans werd gewaardeerd werd het in meer dan 20 landen platinum. Inmiddels 10 jaar later weten we dat Play het meest verkopende album met elektronische muziek is. Er zijn er wereldwijd meer dan 12 miljoen van verkocht en mijn LP is er daar één van. Op een enkel nummer na hoor je de muziek van Moby nooit op de radio maar toch weet ik zeker dat jullie nummers zullen herkennen. De muziek is namelijk veel in reclames, jingles en tv-series gebruikt.
Ik deel met jullie Porcelain, een nummer waarvan Moby zelf zegt dat hij het eigenlijk niet aan het album toe wilde voegen omdat zijn stem niet goed klinkt. Het werd één van zijn bekendste nummers en is dan ook mijn favoriet. Of klik hier en luister het hele album, ze zijn allemaal goed.

Moby – Porcelain

14 Reacties

 1. Een heel bekend voorkomend liedje, met die pingeltjes en die stem
  Of ik het liedje uit de reclame of ook zo ken weet ik niet, maar vind hen wel erg leuk.

 2. Blij dat ik het nummer niet ken, want anders had ik ‘m nu heel de dag in m’n hoofd gehad;). Dat is mijn probleem met liedjes… Ze blijven zo hangen.

 3. Komt meteen weer boven drijven, maar ik het nummer al in geen jaren meer gehoord. Bedankt voor het delen.

 4. Dit nummer ken ik wel, klinkt altijd prettig.
  Vinyl blijft bestaan, heb zelfs mijn oude platenspeler nog uit de jaren 80. Hans

 5. klinkt goed , je weet wel dat ik niet zo in muziek bekend ben
  Suske wel en ook Matroos en Peter
  maar al sik zeg dat het goed klinkt en het niet gelijk uitzet , moet het goed zijn :)

 6. Goed liedje! Ik heb die elp…. cd. Hij heeft ook samples gebruikt die opgenomen zijn door Alan Lomax, en soort Amerikaanse Ate Doornbosch. Leuk om weer eens aan herinnerd te worden Liesbeth! Het was een beetje uit mijn bewustzijn weggesuft. Ik ga hem opzoeken!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.