Even niet thuisbloggen

Even niet thuisbloggen

Even niet thuisbloggen

Als sinds ik verhuisde naar het gat waar ik nu woon, verlang ik naar een plek waar ik rustig aan mijn blog kan werken en niet steeds afgeleid raak. In Eindhoven had ik meer plekjes en daar de bibliotheek in die stad mijn favoriet was, besloot ik na enige tijd de bibliotheek van Helmond een bezoek te brengen. Ik wilde even niet thuisbloggen en vond mijn nieuwe plek.

Kubuswoningen
Bibliotheek Helmond ligt aan de rand van het centrum in een gebied wat Speelhuis wordt genoemd. Vroeger was hier een theater maar door een verwoestende brand is daar niet veel van over. Wel staan de kenmerkende huizen er nog. De Kubuswoningen bekend van hun gele versie in Rotterdam, staan hier al langer en zijn net een beetje groter. Vanaf mijn zit plek kijk ik er naar, maar door de bijzondere hoek kijk ik niet naar binnen. Wel kijk ik over een groot plein en zie ik zelfs nog een stukje van de haven.

Door de schuine hoek van het raam heb ik geen last van invallend zonlicht, de stoelen zitten goed, en hoewel dat altijd anders kan zijn is het rustig. Naast mij staan computers die voor iedereen bruikbaar zijn maar ik geniet vooral van mijn eigen toetsenbord. Beneden is een restaurant en toilet, waar ik geen gebruik van maak. Voor me heb ik twee prima stopcontacten om eventueel mijn telefoon of tablet op te laden. Het grootste nadeel is dat ik 25 minuten moet fietsen om hier te komen en dus ook weer 25 minuten terug.

En waar gaan jullie naartoe als jullie even niet thuisbloggen?

36 thoughts on “Even niet thuisbloggen

 1. Het klinkt goed maar ik log het liefst thuis. Ik neem me altijd voor om aan mijn (erg leuke) bureau te gaan zitten met mijn laptop. Maar meestal hang ik op de bank met mijn iPad.

 2. Ik blog alleen maar thuis.
  En heel zelden op mijn telefoon als ik eens weg ben.

 3. Meestal blog ik thuis.
  Maar in een stille koffieplek schrijf ik ook graag.
  Vreemd genoeg kom ik weinig, te weinig in een bibliotheek.

  Stille groet,

 4. Fijn dat je voor jezelf zo’n plekje hebt ontdekt! Zelf blog ik enkel thuis. Ik heb de luxe dat ik periodes ken waarin ik door niets of niemand wordt gestoord. Dat heeft zo z’n voordelen.

 5. Ik moet er nog steeds eens heen maar het theater is best prijzig.

 6. Ik schrijf mijn logjes het liefst gewoon thuis. Maar als ik mijn laptop maar bij me heb met elektriciteit en stroom kan het natuurlijk overal. Fijn dat je zo’n lekker plekkie hebt gevonden! Het oude theater Het Speelhuis is toen afgebrand en het theater is nu gesitueerd in de kerk die daar ook staat. Ben er een keer geweest, echt heel apart hoor…

 7. Al met al een prima plek lijkt mij. Even de benen strekken voor je aan het werk gaat en daarna je hoofd leeg maken voor je thuis weer binnen stapt :)
  Ik blog meestal op mijn werk in de pauze, of als Poownie staat te grazen haha. Dus lekker in de wei.

 8. Ik blog eigenlijk altijd thuis. Momenteel zit ik aan het stukje eettafel wat ik als werkplek heb afgebakend.
  Heb wel in de planning zitten om volgende week één of twee dagen naar de bieb te gaan om mijn module opdracht daar te schrijven. Voor mij is dat slechts 10 minuten fietsen (denk ik, Ik loop er een kwariertje op)

 9. Ik heb mijn eigen werkplek thuis. Kantoor en museum in een. Bieb naast me. Alles wat ik nodig heb om me heen dus. Met voldoende stopcontacten om heel wat apparatuur aan te kunnen. Gebouwd naar wens in 2009. Dus blog ik daar en doe teksten voor de andere sociale media ook altijd vanaf de lapper. Kleine leuke dingen voor Instagram of FB doe ik vanaf de iPhone. Gaat wat sneller allemaal. Helmond ben ik ook wel eens geweest een jaar of twee geleden en die kubuswoningen daar ook bekeken. Was best bijzonder.

 10. Ja dat is irritant je kan dat wel uitzetten trouwens. Ik gebruik m’n telefoon alleen voor onverwachte ideeën en korte stukjes.

 11. Ik blog altijd thuis op mijn desktop. Dat is de enige plek waar ik iets voor mekaar krijg. Bloggen op een telefoon daar word ik nerveus van met die vooraf ingevulde woorden die vaak niet kloppen waardoor je ze steeds moet corrigeren.

 12. Ik blog in principe altijd thuis, maar als het niet anders kan dan in de bibliotheek. Alleen vind ik het dan best lastig, want ik moet dan de laptop van mijn man meenemen.

 13. Hier staan 2 bureau’s. Ik heb een desktop PC waar ik echt heel veel op blog. Daarnaast heb ik sinds kort een laptop die ik mee de hort op kan nemen en vanwaar ik ook gewoon mijn blog kan maken.

 14. Wat fijn, zo’n nieuw blogplekje. Ik vind het zelf heerlijk om te bloggen in de trein, met een muziekje op terwijl alles aan me voorbij raast.

 15. We hebben twee bureau’s in de woonkamer staan met drie werplekken. Ik hoef mijn huis niet uit.

 16. Gelukkig kan ik vanuit mijn huis loggen, maar ook via een aantal openbare netwerken. Hans

 17. Ik heb een eigen hobby/schrijfkamertje, geen enkele behoefte om buiten de deur te bloggen, alhoewel je daar wel inspiratie opdoet, daarom altijd een notitieblokje in de tas. Tijdens vakanties blog ik in de caravan, maar veel minder intensief dan thuis en alleen ’s avonds als het geen weer is om buiten te zitten. Overigens heb ik veel dagen dat ik niet schrijf, dat heeft alles te maken met de keuzes die ik maak.

 18. Tijdens de zomer bij goed weer is het ideaal bij het strandhokje. Met zicht op zee krijg ik het meest inspiratie.

 19. Ik blog meestal thuis. Daar word ik helemaal niet afgeleid. Maar als de inspiratie niet wil komen, ga ik naar de plaatselijke bibliotheek, of naar de HEMA, daar zit ik ook lekker. Ik rijd ook weleens naar een La Place, daar zit ik helemaal als een prinses. En omdat ik altijd mij iPad of een blocnote bij me heb, schrijf ik ook weleens in een strandtent als het zo uitkomt.

 20. Gewoon lekker thuis, ten zij ik met vakantie ben, wat niet zo vaak gebeurt, maar dán gaat m’n lappie mee.!

 21. Eigenlijk alleen maar thuis. Soms als ik op vakantie ben op mijn tablet maar meestal heb ik daar dan geen tijd voor.
  Ik zit het liefst boven op mijn eigen plek met alles wat ik ev nodig kan hebben bij het het loggen naast me of in de schappen.

 22. Ik blog altijd thuis, uitgezonderd een week in mei en een week in september, waar ik op mijn vakantieplek blog. Daarvoor heb ik mij een google chrome notebook gekocht, veel handiger dan bloggen op mijn iPad.

 23. Ik blog alleen in de living.
  Als ik buiten ben of waar dan ook dan staat mijn hoofd niet naar bloggen.
  Wel vind ik soms inspiratie om achteraf over te bloggen.

 24. Ik heb een akelig stil huis. Auto’s of scootertjes rijden hier vrijwel niet door de straat. Af en toe stuurt Schiphol 20 vliegtuigen op lage hoogte over. Die hoor ik prima, maar die hoor ik ook in de bieb. De benedenafdeling van onze bieb maakt flink lawaai. Spelende kinderen, 55plussers die het nieuws aan de leestafel met elkaar doornemen en als toppunt het gorgelende expresso-apparaat. Maar op de eerste verdieping is het muis stil en daar zitten veel studenten huiswerk te maken.

 25. ik blog enkel thuis , hier is geen afleiding
  en wel een toilet waar ik gebruik van maak , indien nodig
  is die daar een puinhoop zeker :(

 26. Ik blog tot op de dag van vandaag nog thuis. Lekker makkelijk en word ik niet afgeleid. Doch ik het graag eens zou willen doen om niet thuis te bloggen, maar elders te gaan. Gewoon om eens te gedaan te kunnen hebben. Staat ook in mijn DZP-lijst, maar is er nog niet van gekomen..

 27. Tot nu toe heb ik alleen thuis geblogd. Oké, en in de garage terwijl ik moest wachten tot m’n auto klaar was. Ik moet zeggen dat ik al een paar keer heb overwogen om in de bieb te gaan zitten, maar ik ben dus juist bang dat ik daar dan heel erg afgeleid word. Als ik jou zo lees, kan dat heel erg meevallen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top