Fotoserie: Eindelijk sneeuw

Eindelijk sneeuw

Fotoserie: Eindelijk sneeuw

Toen de weerpersoon een paar dagen geleden voorspelde dat er sneeuw kon vallen, dacht ik vooral helemaal niets. Sterker nog ik was het per direct weer vergeten want ik geloofde er geen klap van. Dat was wel anders toen ik vanmorgen kat buiten liet en weer in bed kroop. Toen zag ik het licht…krijg nou…en ik was wakker. Een kwartier later liep ik buiten aan mijn voeten mijn oversized moonboots met daarin warme met schapenvacht gevulde sokken. Daarboven een spijkerbroek, dikke trui en een ochtendponum. Want er lag eindelijk sneeuw, niet dat het er goed uitzag maar hé het leek voor even winter en daar zeur ik al maanden om.

Ik kloste met mijn echt veel te grote moonboots de tuin uit. Verderop groette de buurvrouw me die haar hond uitliet en grandioos bekogeld werd door haar 5-jarige zoontje. Grinnikend draaide ik me om en aanschouwde donkere wolken. Niks geen knisperend verse sneeuw maar een zompige prutzooi en terwijl de eerste zeikregenbui al op mijn gebreide muts viel maakte ik toch maar foto’s. Want er lag eindelijk sneeuw en daar wilde ik zo lang het er lag van genieten. Fotoserie: Eindelijk sneeuw.

36 thoughts on “Fotoserie: Eindelijk sneeuw

 1. Donderdag bleef de beloofde sneeuw uit. In plaats daarvan kreeg ik regen.
  Maar woensdag wel mijn auto uit de sneeuw gegraven. Net echt.

 2. Hier kregen we regen en wind…Als ik naar de sneeuw rijd in de Ardennen, dan zit je urenlang vast in de vele file’s. Ach ja, het is me wat soms :-)
  Gelukkig kan ik genieten van jouw sneeuwfoto’s ! :wink:

 3. Oh, die tweede (of de eerste onderaan) vind ik mooi. Hier geen sneeuw gezien. Gelukkig. Maar voor jou vind ik het leuk!

 4. Prachtige foto’s kon je maken.
  Hier helemaal niets gezien van sneeuw, wel zoals altijd regen en veel wind.
  Groetjes Irma

 5. Prachtige plaatjes. Hier helaas geen sneeuw. Alhoewel ik onderweg wel een beetje spotte in de trein richting school. Daar werd ik stiekem al heel blij van, haha.

 6. Ik bem vooral blij dat ik het zag want achter het huis lag niets. Een uur later was alles weg.

 7. Prachtige serie, vooral die katjes met sneeuw zijn betoverend mooi.
  We hebben hier geen vlokje sneeuw gezien deze winter, om over een laagje ijs op sloten en kanalen nog maar te zwijgen. ;-(

 8. Voor vandaag is er weer sneeuw besteld, met name voor Limburg waar op hoogte 5cm zal vallen. Het komt wat later tegenwoordig. Een jaar of twee terug was er in maart in het zuiden ook zo’n pak en werd het ook Siberisch koud ineens…Het kan allemaal nog.,..

 9. Hier zag het er ongeveer hetzelfde uit. En ik heb een hekel aan sneeuw, maar op jouw foto’s vind ik het dan weer wel prachtig.

 10. Toch wat witte neerslag. Hier lukte dat niet met 3 tot 6 graden boven nul. Gisteravond fietste ik rond 10 uur naar huis en dat begon als regen, maar werd later eventjes hagel. Maar eer het op de weg lag was het gesmolten.

 11. Hier helemaal niks hoor, jammer, ik hoop het deze winter nog mee te maken, maar ik vrees het niet.

 12. ’t Was meer natte prut dan sneeuw.. en hartstikke zwaar, zodat de takken van onze vlinderstruik allemaal afgebroken zijn van het gewicht. Voor mij hoeft het niet echt zo hoor.. maar op je foto’s lijkt het nog wat. :-)

 13. Hier scheen de zon, wat oneerlijk.
  Maar kan wel genieten van de gemaakte foto’s. Hans

 14. Morgen ook? Ik zal het in de gaten houden want vandaag was het prutterig! En ik zal voor jou duimen.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top