Naar de bios voor Dunkirk 

In ging naar de Industry Bioscoop in Veghel en bezocht Dunkirk

Naar de bios voor Dunkirk 

De slag bij Dunkirk (Duinkerke) of Operatie Dynamo was de grootscheepse redding van ruim 300.000 Britse militairen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Duinkerke, wat dichtbij België aan de Franse kust ligt, werd een frontstad doordat het inderhaast gemobiliseerde en niet volledig op sterkte zijnde Britse leger probeerde samen met Frankrijk en België de Duitse aanval van begin mei af te slaan. Hun aanval liep op niets uit en de Engelsen eindigden op het strand bij Duinkerke. Het front, verdedigd door Fransen schoof steeds dichter naar de zee waar de Engelsen nog vandaan geëvacueerd moesten worden.

Ik ging naar Dunkirk in de BioscoopDunkirk is zo’n film waar je al over hoort voordat de camera’s daadwerkelijk draaien. Een film met zo’n historisch verhaal, die wil je in de bioscoop zien en dat is ook wat ik deed. Vond ik het van mijzelf al lang geleden dat ik naar de bios ging, Frans ging voor het laatst naar de bioscoop toen Jaws draaide, Jaws 1 dus en Star Wars. Das een tijdje geleden ja, 30 jaar ofzo. Ik zat zelf niet te wachten op Pat-hé en dus besloten we naar een prachtige bioscoop in Veghel te gaan.

In het voormalige hart van de Brabantse voedingsindustrie ligt een terrein niet langer in gebruik voor mengvoeders maar als nieuw centrum. In de voormalige zaad-en-pootgoed fabriek is nu bioscoop Industry gevestigd. En de bioscoop doet zijn naam eer aan, de complete entree, parkeerplaats en hal zijn in de oude geweldige stijl gebleven en geven deze service bioscoop een geweldig gave uitstraling.

En eerlijk gezegd was ik meer onder de indruk van die bioscoop en die service, dan van de film zelf. Ik genoot heus van het sterke verhaal en de muziek maar ik miste een moment van rust, hoewel ik me het eerste half uur wel afvroeg of er ook gesproken ging worden in deze film. Ondertussen schiet je vliegensvlug van de het ene personage naar de ander, tezamen met het zware verhaal is dit een film die ik liever thuis had gekeken. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, alleen al voor die bioscoop moet je bij Industry eens een film gaan kijken. De Minions ofzo een stuk gezelliger dan die veredelde rampenfilm waar Dunkirk voor door moet gaan.

Ik bezocht de film Dunkirk in de Industry bioscoop

15 thoughts on “Naar de bios voor Dunkirk 

 1. Ik ken het verhaal en weet ook hoe de Britten redelijk hardvochtig de Fransen achterlieten in hun haast om weg te komen. Dat is nooit meer helemaal goed gekomen. Ik ga redelijk vaak (eens per jaar….) naar de bios. Meestal als er een ‘grote film’ te zien is. Zoals Star Wars of zo. Eens zien of we deze ook mee kunnen pakken…

 2. Voor die film is er een deel op Urk opgenomen.. Ja er wordt een hoop ophef over gemaakt, soms kan dat tegenvallen.
  Dat had ik met bijvoorbeeld de Titanic. Alle mooie en spannende scenes waren al laten zien in de trailers.. dat vind ik altijd zo jammer..

 3. Zoals ik schreef miste ik rustpunen, je gata van de ene naar de andere hoofdpersoon en dat met een rotgang. Ja het is goed gefilmd, ja de acteurs spelen goed en nee ik vind het geen goede film. Had hem liever thuis gekeken. De bioscooop waar ik hem keek, die was wel de moeite waard.

 4. Was hij mooi de film ? Ik heb al positieve kritieken gehoord.
  Fijne zomer !

 5. een mooi stuk geschiedenis , waar velen niets van weten , ook ik niet
  maar de film is dus het beste thuis te zien
  Frans al 30 jaar niet in een bios , ik zelf denk al 50 jaar niet :)

 6. Ja ik ben dol op dat terrein en ik heb stiekem wel om me heen gekeken ook.

 7. ja, ze maken er wel weer wat van. En wie het wil ondergaan moet vooral gaan!

 8. Oh, was je verdorie weer in de buurt zeg. Al was ik deze week op vakantie dus een toevallig treffen was niet mogelijk geweest.

  Jaaaa, geweldige die bioscoop. We zijn er al heel vaak geweest. Is elke keer weer een feestje. Dat hele terrein trouwens.

 9. Er is amper contact onderling ook niet tussen de hoofdpersonen zonde. Thuis had voor mij ook beter geweest.

 10. Ik heb vandaag al meer kritieken op deze film gehoord, een beetje meer een geheel in de diverse verhaallijnen was volgens de meesten beter geweest. Na alle verhalen te hebben aangehoord wacht ik wel totdat ik hem thuis kan kijken.

 11. Kijk, en daarom lees ik zo graag je blog. Een interessant en goed geschreven verhaal over iets waar ik weinig tot niets van weet. Noch van de slag bij Duinkerke (Ik ken Duinkerke(n) alleen van de verhalen uit de 17e eeuw toen het een zeeroversnest was dat ‘onze’ koopvaardij het leven zuur maakte), noch van Veghel en zijn van een nieuwe bestemming voorziene mengvoederfabriek. Overigens, en dit terzijde, is het wel fantastisch dat – eindelijk – deze industriële monumenten worden omgevormd tot culturele- en/of woonvoorziening! Ik ben zelf niet zo’n bisocoopganger (ik geloof dat The Exorcist ongeveer mijn laatste film was. Nee, dat is een grapje. Het was Casablanca.) maar voor Veghel wil ik graag een uitzondering maken.

 12. Er was aardig wat onenigheid. Die oponthoud noemen ze het wonder van Duinkerke.

 13. De afwachtende houding van de Duitsers is nog altijd een raadsel, ze hadden kunnen oprukken, maar misschien wisten ze niet wat ze met al die krijgsgevangenen hadden moeten doen.Het schijnt dat er onenigheid was tussen Goering van de Luftwaffe en sommige generaals, daar zou eens een film over gemaakt moeten worden.

 14. Lijkt me een interessante film.
  Begin jaren 80 nog iemand gesproken die met zijn boot soldaten had opgehaald uit Duinkerke, was een aangrijpend verhaal. Hans

Comments are closed.

Back To Top