Bloggen

Mijn 4 redenen om te stoppen met bloggen

Iedere blogger kent het geen zin meer compleet klaar uitgeluld en genoeg van het bloggen. Iedereen is wel eens blogmoe. Dit zijn mijn 4 redenen om te stoppen met bloggen.

Het kost teveel tijd
Heeft dit uitleg nodig? Geloof het niet hè. Bloggen kost tijd, het zou leuk zijn als we altijd zouden overlopen van inspiratie, geweldige onderwerpen en dito foto’s maar vaker komt een blog uit je tenen en alles je keel uit.

Ik wil niet steeds onderwerpen zoeken
Ja die onderwerpen. Soms verdoezelen we het met een tag (ik heb nog een leuke fietstag geschreven mocht je er nog 1 zoeken) of maken we ons er anders makkelijk vanaf. Maar af en toe moet er toch gezocht worden naar een onderwerp terwijl je eigenlijk op de bank wil hangen met een groot glas (vul zelf in) om alles te vergeten.

Ik wil wel eens ergens heen zonder voorbereiding
Ja das dan weer een ding van mij, als ik een stad bezoek dan wil ik er pas heen als ik er naast mijn dagje-weg blog nog minimaal 2 andere onderwerpen uit kan persen. En dan moet het weer er ook nog naar zijn, wil ik geen treinvertragingen, liefst ook geen bizar drukke dagen, goed licht. Perfectionistisch als ik ben realiseer ik me soms te laat dat ik dit voor mijn lol doe. Laatst in Nijmegen flikkerde ik de planning aan de kant en besloot ik gewoon maar eens te gaan fietsen buiten de stad. De mooie foto’s kwamen toen iig als vanzelf.

Ik wil wel eens gewoon foto’s maken om foto’s te maken.
Elke blog die ik schrijf heeft zijn eigen door mij gemaakte foto’s ter illustratie. Ik zeg het nog eens, alle foto’s op mijn blog heb ik zelf gemaakt en dan zijn alle hoofdfoto’s ook nog eens spiegelreflex werk en niet even makkelijk een telefoonfoto. Ik kan (en wil) me er niet makkelijk door vanaf maken met foto’s van internet plukken en ja dan is het veel werk. Ga ik een dagje ergens heen dan is dat allemaal wel te doen, maar voor andere onderwerpen moet ik een foto zoeken of een ander onderwerp kiezen. En das best waardeloos als je een geniaal idee heb qua tekst.

Zomaar een handjevol redenen waarom ik er af en toe te brui aan wil geven. Het zijn genoeg redenen om te stoppen met bloggen maar er zijn er altijd meer om ermee bezig te blijven. Herkennen jullie mijn punten? Wat zijn jouw redenen om te stoppen met bloggen? Of toch door te gaan?