Broccoli
Actueel,  Meuk

Valentijnscadeautjes

Zo dat overgewaaide Amerikaanse zoetsappige roze rode feestje is ook weer voorbij, dacht ik gister. Al vroeg in de relatie met Frans vertelde ik hem dat ik niet blij werd van bloemen, dat ballonnen ook mijn ding niet zijn en dat achterlijk dure sieraden, etentjes, kleding en onzinnige cadeautjes al helemaal achterwege konden blijven. Ook zei ik hem dat Valentijn niks met cupido te maken heeft maar dat Valentijn een martelaar was die vermoord werd om zijn geloof op jawel 14 februari ergens lang lang geleden. Niet bepaald een goeie reden om nou eens gezellig uit te pakken nietwaar?

Daarbij geef mij maar een cadeautje waar ik wat aan heb, in plaats van ruimte innemende rommel die mijn volle kasten nog voller maken dan ze al zijn. Niks zo irritant als iets krijgen waar je niks mee kan maar je wel schuldig voelen als je het eigenlijk meteen weg wil lazeren. Gelukkig is Frans een schat en slim ook en was dus zo wijs geen rozerooie ellende voor me mee te nemen. Hij kwam naar boven lopen met een stronk broccoli in zijn handen gaf me een kus en zei, ik zet ze meteen in het water lief.

16 reacties