Doezels week zonder auto maar met bezoek

Doezels week zonder auto maar met bezoek

Doezels week zonder auto maar met bezoek

Een hele aangename en gezonde dag gewenst mijn lieve volgers, hoe maakt u het allen? Wacht u net als ik ook nog steeds op de lente? Nu moet ik u naar waarheid zeggen dat ik iets minder met de lente bezig ben dan voorgaande jaren maar ik vermoed dat dat met de afwezige bijbehorende temperaturen te maken heeft. Liesjbed zegt dat het mijn leeftijd is maar daar wil ik het zeker niet over hebben.

Alhoewel ik wil Liesjbed ook de kans niet wil geven voor spandoeken of borden in de tuin of zo’n belachelijke opblaaspop al dan niet met bierpul en ordinaire tekst. Werd kortgeleden nog zeer onprettig uit mijn schoonheidsslaapje gewekt door één der onze buren die wel aan zulk belachelijk vertoon doet en een politiesirene erbij aan had staan. Frans vroeg Liesjbed naar de herrie en die zei tot mijn verbazing dat er niks aan de hand was wat niet met een gasbrander op te lossen valt. Geen half werk merkt u dat. Overigens ben ik reeds ruim de leeftijd die jullie Abraham noemen gepasseerd, kattenjaren gaan harder dan mensenjaren weet u.

Liesjbed dreigde laatst toen Mickey niet kwam. Ze riep ‘dat hem dat zijn ballen ging kosten’, als hij zo doorging. Mickey is me komen vragen wat dat betekende. Heb gezegd dat ze zijn knikkers af ging nemen vond ‘ie niet zo erg zei die, hij speelt liever met muizen.

Ook Kitty kwam mopperen ze had Liesjbed al diverse malen zeer streng aangekeken maar de auto bleef maar op de verkeerde plaats staan en dat beviel haar niet. Kitty waardeert de lelijke jeep nogal ze miste haar uitkijkpost. Liesjbed miste de auto ook, maar Maria en Mickey vonden het wel leuk. Vooral Maria nam het ervan en sliep elke dag (snurkende en al) in de auto terwijl Frans eraan kluste. Inmiddels staat de auto weer op zijn plaats waar ik het geheel even inspecteerde.

We hadden nog bezoek een hele mooie rood witte dame komt ons af en toe een bezoek brengen. Ze is niet schuw naar mensen en Liesjbed rook al aan haar dat ze een huis heeft. In Liesjbeds oncharmante bewoording; ‘ze meurt naar één of ander goor parfum dus ze zal wel een huis hebben’. Ze voegde ook nog iets toe dat als het poesje een plek zocht ze van harte welkom was maar wel eerst een poosje uit moest waaien. Ze is een knappe verschijning maar ik heb het idee dat ze voor Mickey komt, achja vrouwen die op jonger vallen heb je ook.

Moest van Liesjbed ook nog een stukje wijden aan Marion die ons een jaar geleden ontnomen is. Marion was één der dameskatten die hier reeds woonde toen Liesjbed mij hier liet proefwonen. Marion liet al voor ik hier woonde op kattenwijze merken dat ze Liesjbed had ingepalmd en daar was ik al kater des huizes natuurlijk niet van gediend. Niet dat ik er iets aan kon doen, toen ik hier eenmaal introk was al snel duidelijk dat Marion de baas was. Ze regelde ook alles van personeel uit bed tot eten tot dozen op de juiste plaatsen. In de kattenwereld gaat het anders maar Marion wordt nog steeds gemist. Liesjbed zei laatst dat ze denkt dat Marion Mickey heeft gestuurd, het zou de ultieme streek van die troela in de kattenhemel zijn maar zelfs ik Prinselijke Kater Doezel moet toegeven dat die kleine draak de sfeer aardig verbeterd heeft met zijn komst.

Zo met dat stukje heb ik toch minimaal mijn snoepjestoelage van deze week verhoogd, denkt u ook niet? Ik ga er meteen even achteraan en wens u een prettige week met echt lenteweer en warme plekjes in de zon toe.

16 thoughts on “Doezels week zonder auto maar met bezoek

 1. Aan de bovenste foto te zien, kreeg ‘de lelijke jeep’ echt de prinselijke goedkeuring hè.. wist niet dat jij zo weg was van die vierwieler Doorluchtige Prinselijkheid! Mooie foto’s van álle viervoeters, maar niet eentje van de mooie roodwitte bezoekster.. mocht zij er niet op omdat ze niet op oudere heren valt prins Doezel? :-) Aaach.. als Mickey straks écht z’n knikkers in moet leveren, komen ze vanzelf allemaal wel weer naar jou hè..! ;-)
  Fijn je weer eens te lezen hoor, Prinselijke Hoogheid.. tot een volgende!

 2. Ik vind het héél nobel van U prins Doezel, natuurlijk heeft U best in de gaten dat er in de hele serie maar één foto van Uwe hoogheid bij zit, dat is wel een héle mooie qua compositie maar U bent nauwelijks herkenbaar als schaduw. De kleine Mickey steelt dit keer complet de show . Maar inderdaad, het ouder worden maakt U natuurlijk milder. Echt wel álle reden voor dat verhoogde snoep quotum!
  Mag ik U en de Uwen een heel fijn weekend wensen Prins Doezel.

 3. Doezel ziet er nog steeds prachtig uit ondanks zijn gezegende leeftijd. Hij wordt dan ook heerlijk in de watten gelegd.

 4. Nou, prins Doezel, dit vind ik goed voor een verhoogde snoepjestoelage van een maand. Maar niet tegen Liesjbed zeggen hoor! En doe een beetje rustig aan. Wist niet dat u al zo’n oude prins bent.

 5. Goed personeel is beter dan zelf je zaakjes opknappen denk ik dan maar…

 6. Ha Doezel,
  Ach zo langzaam aan komt de lente er wel.
  Nou, katten jaren gaan zeker sneller dan die van mensen, maar die zijn ook sloom.
  Dacht niet dat poezen gek op mensen geurtjes zijn.
  Lijkt me ook dat je snoepjestoelage wel verhoogt kan worden. Hans

 7. Als ik dit zo lees, dan snap ik vrouwen niet alleen altijd, maar poezen ook niet. En dat heeft weer niets met mijn leeftijd te maken.

  Love As Always
  Dimario

 8. Dat wordt vast een extra zakje met snoepjes Doezel :-) Bedankt om ons op de hoogte te houden van alle lief en leed in je poezenleven. Doe je soortgenoten ook effe de groeten, wil je ? Dikke knuffel voor jou hoor !

 9. ja hoor Doezel , je hebt wat extra lekkers verdient voor 1 x :)
  dus Mickey en jij kunnen wel door 1 deur nu ?
  jij als 50plusser dus geen kans bij die rood witte dame , pech hebben hé
  auto weer op de juiste plek en Mickey z’n knikkers nog :)
  hé ik wens je een goed weekend

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top