Fotoserie: Het verschil tussen kool- en raapzaad
Fotoserie,  Natuur

Fotoserie: Het verschil tussen kool- en raapzaad

We reden een rondje, hadden in de omgeving wat te doen en tot mijn vreugd zagen we onderweg dit veldje koolzaad. Niet dat ik uit een rijdende auto het verschil zie maar toen ik dichterbij stond zag ik het. Je kan koolzaad en raapzaad namelijk best makkelijk uit elkaar houden. Bij koolzaad steken de knoppen boven de bloemen uit en vallen de bloemblaadjes over elkaar. Bij raapzaad groeien de bloemen voor de knoppen en staan de bloemblaadjes wat uit elkaar. De linkerfoto zonder lucht is raapzaad, de rechterfoto met blauwe lucht is koolzaad. En binnenkort bak ik er mijn eten in, want hoewel erg mooi is het ook nog eens gezond.

Als de bloemenblaadjes Overlappen dat is het kOOlzaad.

Ik was heel fanatiek uit de auto gesprongen maar was zeker niet de enige die foto’s wilde maken van de velden. Gelukkig hield iedereen moeiteloos afstand van elkaar en werden zelfs de kinderen gemaand alleen tussen de bloemen door te lopen. Ik schonk menig ouder een vriendelijke glimlach en lette vooral ook op mijzelf. Niet alleen de mens genoot namelijk van het koolzaad, ook de vele insecten. Fotoserie: Het verschil tussen kool- en raapzaad.

30 reacties