Eindelijk weer naar de kringlooprondje

Eindelijk weer naar de kringlooprondje

Eindelijk weer naar de kringlooprondje

Zaterdag was het zover, na bijna 5 maanden was het tijd voor een eindelijk weer naar de kringlooprondje en hoewel dat niet mijn ideale dag is kon ik echt niet meer wachten!

En ja het was druk en ja ik heb zelfs even in de rij gestaan en nee ik heb er geen spijt van. Verre van zelfs want ik ben nou eenmaal dol op de kringloop. En met een paar minuten buiten wachten was het binnen prima mogelijk om afstand te houden en ondertussen heerlijk rond te snuffelen.
De eerste kringloop die we bezochten was Het Goed in Schijndel, een fijn filiaal waar ik regelmatig leuke dingen heb gevonden. Hoewel het me nog een beetje tegenviel qua assortiment vond ik er wel twee boeken en Frans dingen die met stroom te maken hebben. Vraag me niet wat, het was wit.

Servies en groen bij kringloop Best
Na Schijndel reden we door naar Best, een klein rijtje voor de deur deed me vrezen, maar ook hier was het goed geregeld. Net als in Schijndel viel me hier ook op dat de oorlogsboeken nogal tegenvielen maar toen ik eenmaal tussen de romans keek vond ik toch aardig wat mooie boeken. De prijzen vond ik onder de 2 euro per boek redelijk zeker tegen de kwaliteit van de boeken. De meeste waren als nieuw of hooguit een keer gelezen, wat ook meteen weer aangeeft waar de boeken die net wat minder zijn naartoe gaan.

Om wat drukte te ontlopen liep ik richting het servies waar ik vrij snel een leuke goed betaalbare mok vond. Een simpele witte met aan de andere kant een leuke tekst, het kwam goed uit. Ook hing er nog een andere die ik met 1,25 eigenlijk te duur vond en dus liet hangen. Ik scoorde een rood schaaltje, een DVD die ik al een tijd wilde en ging maar eens op zoek naar Vriendjelief. Die is zo makkelijk te vinden laat die los in de hoek met technisch spul en hij is zoet.

Ik kocht plantjes bij de kringloop!

En over zoet gesproken ik dwaalde nog even terug naar de boeken, vond nog wat en zag toen opeens iets nieuws. Plantjes, hangplantjes en vooral lieflijke plantjes met bloemetjes. Volgens het bordje zijn de plantjes van de afvalhoop gered en worden ze verzorgt door de medewerkers. Over dat laatste valt te twisten ik heb nog nooit zulke droge plantjes gekocht. Gelukkig waren de prijzen er dan ook naar. Ik liep terug langs het servies, pakte de beker die ik had laten hangen en na de kassa togen we naar het laatste filiaal.

Ook in Nuenen moesten we even wachten maar stonden we vlot binnen. Ook hier wandelde ik vrijwel meteen naar de boeken. Vond wat en sjokte toen naar de decoratie. Het aanbod poezenschaaltjes was met 1 nogal bedroevend maar ik vond wel een knijpertje die ik nog rood ga maken en vond toen dat mijn eindelijk weer naar de kringlooprondje voltooid was, voor even hè vijf maanden is namelijk echt te lang.

23 thoughts on “Eindelijk weer naar de kringlooprondje

 1. Calanchoë’s kun je beter te droog dan te nat kopen.. het zijn een soort vetplantjes en hebben maar weinig water nodig.

 2. Jij hebt alvast een mooie dag gehad, er volgen vast binnenkort meer!

 3. Weer nieuwe kleinood schatten om lekker van te genieten :-)

 4. ja dat is een schitterend gebied , voornamelijk wandel gebied
  daar waar het is afgezet mag je niet fietsen , maar vooral in de weekenden , was het er zeer druk en kregen o.a de reeën geen rust , men blijft ook niet op de paden , en overal een troep achter laten :(

 5. Hoewel het niet mijn favo winkels zijn moest ik er ook even zijn. Glas en servieswerk is in de gewone winkels nog alleen “vaatwasmachinebestendig” te koop en ik wil altijd graag dunne kopjes en glazen.
  Het was er héél rustig en geen sprake van een rij.

 6. Ook wij maakten recent weer een rondje langs de kringloopvelden. En vonden ook af en toe wat van de gading. Het aanbod groot, de prijzen relatief laag, de winkels vol. Bij de meeste KLW’s was het keurig netjes geregeld. Vrouwlief vindt eerder boeken dan ik. Maar ik vond een boek over stoomtrams wat me gelukkige maakte. Ben blij dat het oude normaal weer een beetje in het leven terugkomt…

 7. Plantjes bij een kringloopwinkel? Nooit gedacht dat ze dat zouden hebben! Die stapel boeken ziet er heerlijk uit. Ik vermoed trouwens dat die oorlogsboeken misschien even wat minder waren omdat mensen rond 4 en 5 mei denk ik meer van dat soort boeken lezen. Grote kans dat ze er volgende keer weer zijn.

 8. Mijn reactie hangt weer eens ergens. Ik schreef: Succesvol rondje. Verkopen ze daar ook poezen?😉

 9. Dat geeft een goed gevoel als je zo kan scoren.
  Veel leesplezier!

 10. Leuk om weer iets van je gading te vinden.
  Er zijn vele liefhebbers blij dat ze weer naar de kringloop kunnen. Hans

 11. Je hebt je hart weer op kunnen halen. Goed hoor.

  Love As always
  Dimario

 12. nou jij bent zeker geslaagd , en ik denk Vriendjelief ook wel , met totaal andere spulletjes dan jij
  je kan er weer ff tegen nu , als het maar niet weer vijf maanden gaat duren hé

 13. Je hebt mooie dingen gescoord. En wat een heerlijke stapel boeken!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top