Doezels week in het nieuwe huis

Doezels week in het nieuwe huis

Doezels week in het nieuwe huis

Eén hele aangename goedemorgen mijn lieve volgers. Hoewel de titel jullie allen misschien even aan het schrikken hebben gemaakt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Liesjbed heeft geen nieuw huis voor me gezocht. U zou dat natuurlijk kunnen denken door de blog die zij laatst schreef en mijn doopceel even lichtte. Minder aangenaam bericht om in de inbox te vinden, maar zoals u begrijpt het is lang geleden. Inmiddels durf ik u met zekerheid te vermelden dat ik mijn personeel weer onder controle heb, ze heeft beloofd geen lelijke dingen meer over mij te publiceren en heeft de dosis snoepjes per dag verhoogd. Daarnaast heb ik Jobs huis ingepikt. Ideaal om een zwoele dag in door te brengen.

Helaas is het buiten niet alleen maar zwoel. Die extreme temperaturen, daar ben ik heus geen fan van. Ik heb het koelste plekje in huis gevonden, maar als het des avonds wat af wenst te koelen dan wandel ik graag een rondje. Eergisteravond was het alles behalve zwoel maar ook een Prinselijke Kater moet zijn elegante pootjes wel eens strekken en dus schreed ik door de tuinen van mijn buitenverblijf. Ik snuffelde aan een grasje, knabbelde aan een ander en terwijl ik mij in de wind nestelde kwam Mora opeens aanrennen en ik begreep meteen waarom. Achter haar een groot woest beest die nogal dol is op Liesjbed en daarnaast was ook Job gearriveerd. Dikke consternatie mensen, gelukkig liet Liesjbed me binnen en joeg ze dat stinkende beest weg. Heb er heul erge nachtmerries van gehad!

Van de week wilde Job niet van zijn natvoer eten. Liesjbed maakte zich zorgen gaf Job water en mijn prinselijke brokken. Pas toen ze hem een stickie gaf bleek hij gewoon lekkere trek te hebben! Verwend mormel. Maar de week ervoor zat hij ook niet lekker in zijn vel. Zijn haar viel een beetje uit en dus heeft Liesjbed terwijl ze hem eten gaf wat spul op zijn vacht gespoten. De volgende dag ging het al een stuk beter en keek hij walgelijk lief naar Liesjbed.

Lag op Frans zijn kant van het bed errug lekker ook Liesjbed kon er nog bij maar Frans moest zich opvouwen. Zeker toen ik uitgestrekt ging liggen.

Het was vorige week, het was een ietwat rumoerige avond maar de temperatuur was heerlijke aangenaam. En dus besloot ik een wandelingetje te maken naar mijn nieuwe huis. Maar nog voor ik daar was aanbeland, hoorde ik Job aankomen. Liesjbed had hem ook gezien en waar ik de ruzie uit de weg wenste te gaan, besloot Job dichterbij te komen. En Liesjbed ook. Die trok spontaan haar beide slippers uit en waarschuwde ons beide. Ik blies, toen Job nog dichter naderde en tegelijk gooide Liesjbed haar slippers. Ze raakte Job helaas niet, maar sprak hem wel boos toe terwijl ik vlug weer naar binnen ging.

Die viez hete dagen heb ik heerlijke ontspannen doorgebracht op bed, bank en bureau. Liesjbed zette de ventilator voor me neer precies zo dat het mijn buikhaartjes lekker kriebelde. En toen het wel heel heet werd maakte ze me lekker nat.

Marionnetje weigerde in haar nestje in Liesjbeds stoel te slapen. Zo vreemd ze wilde er niet over praten maar sliep ook niet op de bank. Dekentjes wassen werkte niet, snoepjes werkte niet en knuffelen werkte nog minder. Frans heeft de ventilator, de vliegenmepper en de plantenspuit weggehaald uit de kamer en toen was alles goed. Pfff rare mokkels.

Ben voor het eerst alleen thuis buiten geweest. Dat mocht nooit van Liesjbed, die vond dat ik veilig binnen moest als zij en Frans weg gingen. Ze zijn uren weggebleven en toen ze terugkwamen zat ik ze op te wachten. Zonder paniek, ik ben een grote jongen maar Liesjbed beschermd me graag.

16 thoughts on “Doezels week in het nieuwe huis

 1. Tjonge, Doezel! Ik vind wel dat jullie het getroffen hebben met Liesjbet en Frans. Dat koelen vind ik wel bijzonder. Daar wil onze Spike niks van weten. Maar die heeft een drinkfontein en bakken met water waar hij af en toe zijn pootjes in stopt. Toen ik daar – na een lange dag – met mijn voeten in ging, vond ik het nóg leuker! Heb er daarna schoon water in gedaan, hoor.

 2. Veel beestjes in de zomer. Gewoon even nakijken daarbij die warmte is niks voor ze. Doezel heeft nog steeds hele warme oortjes. Sla wat regenwater op dat drinken ze graag.

 3. Oh, da’s jammer zeg. Hier ook poezen die niet heel goed in hun vel zitten de laatste tijd.

 4. Zo, helemaal op de hoogte weer. Je hebt het mooi voor elkaar Doezel.

  en wat voor spul spoot Liesjbed op de vacht van Job?

 5. Jouw Liesjbet moet maar eens met mijn personeel praten, voor deze Beau is even afsponzen blijkbaar niet aan de orde, Nu lag ik wel héérlijk op de koude plavuizen met alle poten zo wijd mogelijk maar toch, ik zou raag de mogelijkheid hebben om er voor te kiezen. Het bed kom ik trouwens ook niet in, niet dat ik dat ooit geprobeerd heb maar het is me ook niet aangeboden, tel je zegeningen prins Doezel.

 6. Mooie filmpjes. Ik heb Ringo ook gesponsd. Hij vond het heerlijk.

 7. Doezel heeft het maar getroffen, met zo’n zorgzaam baasje hoor.

 8. Wat een leuk huis hebben ze bij jullie en wat worden ze vaak extra in de watten gelegd

 9. Inderdaad, katten kunnen heerlijk dromen.
  Maar waar dromen ze over?
  Heeft Doezel wel verdiend, wat een hitte. Hans

 10. ha die Doezel
  dus je bent wel weer tevreden over personeel en de andere dames , maar van die grote harige monsters moet je niks hebben hihi
  je pikt zo wat het hele bed in begrijp ik wel , zou maar oppassen anders mag je buiten slapen
  ik las net dat Liesbeth 3 kwartier in de regen heeft staan afkoelen , lijkt me niks voor jou hé :)

 11. Doezels blik is en blijft innemend.
  Er wordt goed op de katten gepast. Ze hebben het goed getroffen met zo’n thuis.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top