Wakker worden met gespin of kopjes tot je ziet dat het half 5 is ga slapen wezenloze.

‘Cadeautjes’ op de mat. Of zoals mijn eigenwijze kater betaamd cadeautjes meenemen naar binnen terwijl ze nog leven om er mee te spelen.

Maar dat was lang zo erg niet als de poes die me ’s nachts een cadeau in bed op mijn buik bracht. Meoouw meeeeoooouw had ik al gezegd dat de muis nog leefde?

Kitty die vanuit het raamkozijn tegen de vogels ‘praat’. “eheheh kekeke eh eh” dat is vertaald volgens mij gewoon ik trek je vleugels uit je donder.

Ik zit op de wc Mickey

Dat je even niet hebt opgelet en je een t-shirt vol bloed hebt omdat de kat toch niet meer bij je wilde zitten en zich afzette met vlijmscherpe nageltjes.

Dat je een der katten kwijt bent en een beetje in paniek begint te raken en dat het dan gewoon op het gemakkie aan komt lopen alsof je niet al uren staat te roepen.

Dat je stoel en je plek in bed worden ingepikt en als je vriendelijk vraagt ze verder uitgerekt gaan liggen.

Plek op bed is sowieso maar de vraag.

Dat het voer in het bakje niet goed ligt en je middenin de nacht je vinger in het bakje steekt zodat het stopt met zeuren.

Klagend over de regen binnenkomen en na 5 minuten weer naar buiten waar het nog steeds regent.

Dat je je kat ziet aankijkt en roept en dat het dan gewoon niet komt. Of heel erg langzaam.

Ik zit alweer op de wc Mickey.

Door thuiswerken weet iedereen wat de kat doet overdag, specifiek helemaal niks.

Dat je je voeten amper durft te bewegen onder de deken.

Drie schaaltjes met water in huis maar het drinkt uit die gore in de tuin. En daar dan ook nog over klagen. Maar het zijn zulke heerlijke beesten, meestal.