Dingen die je herkent als je katten hebt

Dingen die je herkent als je katten hebt

Dingen die je herkent als je katten hebt

Wakker worden met gespin of kopjes tot je ziet dat het half 5 is ga slapen wezenloze.

‘Cadeautjes’ op de mat. Of zoals mijn eigenwijze kater betaamd cadeautjes meenemen naar binnen terwijl ze nog leven om er mee te spelen.

Maar dat was lang zo erg niet als de poes die me ’s nachts een cadeau in bed op mijn buik bracht. Meoouw meeeeoooouw had ik al gezegd dat de muis nog leefde?

Kitty die vanuit het raamkozijn tegen de vogels ‘praat’. “eheheh kekeke eh eh” dat is vertaald volgens mij gewoon ik trek je vleugels uit je donder.

Ik zit op de wc Mickey

Dat je even niet hebt opgelet en je een t-shirt vol bloed hebt omdat de kat toch niet meer bij je wilde zitten en zich afzette met vlijmscherpe nageltjes.

Dat je een der katten kwijt bent en een beetje in paniek begint te raken en dat het dan gewoon op het gemakkie aan komt lopen alsof je niet al uren staat te roepen.

Dat je stoel en je plek in bed worden ingepikt en als je vriendelijk vraagt ze verder uitgerekt gaan liggen.

Plek op bed is sowieso maar de vraag.

Dat het voer in het bakje niet goed ligt en je middenin de nacht je vinger in het bakje steekt zodat het stopt met zeuren.

Klagend over de regen binnenkomen en na 5 minuten weer naar buiten waar het nog steeds regent.

Dat je je kat ziet aankijkt en roept en dat het dan gewoon niet komt. Of heel erg langzaam.

Ik zit alweer op de wc Mickey.

Door thuiswerken weet iedereen wat de kat doet overdag, specifiek helemaal niks.

Dat je je voeten amper durft te bewegen onder de deken.

Drie schaaltjes met water in huis maar het drinkt uit die gore in de tuin. En daar dan ook nog over klagen. Maar het zijn zulke heerlijke beesten, meestal.

23 thoughts on “Dingen die je herkent als je katten hebt

 1. Katten zijn zeer aparte en speciale beesten. Ze hebben allemaal herkenbare trekjes maar zijn ook allemaal uniek.

 2. Er zijn diverse rassen die wel kunnen ondanks allergie de bengaal en twee rex soorten.

 3. O, heerlijk, ja hoor, ik herken ze zeker!!
  Maar voor mij roept dat ook wel weer een gemis op, al 11 jaar geen katten meer door allergie ………… :-(

 4. Héhé wat een mooie kat! Leuke snoet. Ja wat je schrijft heel herkenbaar 🤣. Maar ze zijn zo aaibaar.

 5. Wat leuk dat ze zo begaan zijn maar ik snap dat je ze mist, ik ben al jaren niet meer op vakantie geweest ondanks dat ik weet dat ze goed verzorgd zouden worden.

 6. Allemaal zo herkenbaar. En het ontroert me zowaar want ik mis mijn katten. Ze zijn voor het eerst gaan logeren in een kattenpension. Wij zijn vier dagen in de Ardennen, maar wat mis ik mijn katten… Het is de eerste keer dat ze uit logeren… tot nu toe verloopt het goed daar in het kattenpension. Ik krijg elke dag een filmpje of foto’s met tekst en uitleg.

 7. Allemaal zo herkenbaar.
  Wij hebben een paar buitenkatten en haast dagelijks ligt er wat op de mat.
  We hebben een beek achter de woning en ze maken er een sport van om de grootste ratten te vangen.
  Onze vroegere buren missen vooral onze katten want die merken het wel dat onze ratten en muizenvangers niet meer in de buurt zijn.

 8. Heerlijke post dit! Hier geen katten, maar wel heel soms een ‘cadeautje’ voor de deur van de kat van de buren. Wel een dood cadeautje. Jammer voor ’t beestje, maar prettig voor mij…

 9. k heb geen katten maar zorg altijd voor de poezen als mijn dochter op reis.. De kleinste kat daar is een echte deugniet. Die wil graag altijd buiten zijn. Komt soms ook niet binnen als hij geroepen wordt maar als ze ’s avonds te lang moet wachten om binnen te geraken ,klopt die met haar poot op de ruit ,ik kan je verzekeren dat ik de eerste keer niet wist wat het was ze brengen leven in huis en zijn erg aanhankelijk

 10. Ik heb geen katten meer, vond ze wel grappig, zeker samen met mijn honden. hans

 11. Ik vind het zulke fijne beesten. Wiske hier is helemaal ontdooid nu Suske er niet meer is. Ze was altijd een beetje op de achtergrond en Suske was ook echt geen vervelende kat, maar hij was veel socialer. Maar ja, nu is Suske er niet meer (en we missen hem nog steeds) maar heeft Wiske het duidelijk toch beter naar haar zin. Ze ‘kletst’ ons nu de oren van de kop zelfs. ♥

 12. Herken hier en daar wel iéts maar lang niet alles, alleen al doordat Beau nooit buitenkomt. Maar eigenwijsheid heeft hij uitgevonden hoor.

 13. Zo herkenbaar inderdaad! Onze kater houdt ook altijd hele verhalen tegen de vogels aan de andere kant van het raam, ligt ook altijd midden op bed en moet mij dan ’s ochtends om half 6 wakker masseren en als het op zijn manier etenstijd is, dan geeft ie een heel concert om het maar duidelijk te maken dat ie echt honger heeft.

 14. In bed willen stappen met een slaapdronken kop en tot de ontdekking komen dar een een kat op gekotst heeft…

 15. niks verstopte humor Rob
  ligt er duimendik bovenop :)

  fijn weekend groet

 16. Chronische zeikerd met maar een beetje sarcasme is jouw omschrijving?

  Ik vind dit een blogpost met heel veel verstopte humor!

  Vrolijke voorjaarsgroet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top