Verhaal: de Telefooncel Minibieb
Boeken en films,  Verhaal

Verhaal: de Telefooncel Minibieb

Ahum goedemiddag
Ik schrik me de tring had helemaal niet gehoord dat iemand aan kwam lopen, maar zodra ik omkijk staat er niemand en hoor ik een zachte grinnik uit de cel komen. Ik kijk tussen de boeken door naar buiten en ook daar is niemand. Geen zorgen Liesbeth ik ben het maar. Ik kijk weer achterom Frans zit in de auto moeilijk naar zijn telefoon te kijken en dus kijk ik maar weer voor me. Ik zal wel gek aan het worden zijn.

Ik sta zonder na te denken boeken recht te zetten in de telefooncel minibieb van Katwijk bij Cuijk en hoor wederom die stem. Beetje rauw lekker mannelijk laag, en dan zie ik het, de minibieb praat tegen me. Dank je wel voor het opruimen dat waardeer ik echt. Ik staar met open mond naar de boekenplanken en weer klinkt die stem. Wat is er, tong verloren? Normaal ben je wel wat spraakzamer. Ik wip mijn wenkbrauw omhoog ja dan lult er geen minibieb tegen me dat is een beetje vreemd weet je.

Een hartelijke grinnik klinkt zo luid dat ik even omkijk, Frans kijkt nog steeds moeilijk naar zijn telefoon, dus kijk ik weer voor me. En ik ga verder met rechtzetten van de boeken. Een tevreden geluid klinkt en ik kijk naar het vieze boek wat ik vast heb en flikker die naar buiten, zal wel gejeukt hebben ofzo. Wel fijn dat ze je zonder gebroken ruiten hier hebben gekregen. Ja anders anders had het net wat teveel getocht onderweg. Ook niet zo goed voor boeken.

Je bent trouwens niet de enige telefooncel minibieb in Nederland wist je dat? Hmm meer mensen met een goed idee. Ja nou ja ik bezocht er laatst één stond vol met verkleurde brave burgerboeken en hing een briefje op dat de minibieb op zondag gesloten was. Hmm ideale dag om een boek te lezen, ja toch, ik sta ook mooi op de route naar de kerk. En tegenover de kroeg grijnsde ik naar hem. Een bulderende lach weerklonk ja ik sta hier beter dan in Groningen. Wat deed je in Groningen dan? Wegrotten! Ik glimlach ja raar volk ben ik ook al achter gekomen. Bevalt het hier beter? Ja hoor ik heb weer een doel en boeken zijn een goed tijdverdrijf.

Opeens schuift een boek naar voren, heb je deze al gelezen? Maar voor ik kan kijken hoor ik een snerpend gepiep, oe dat moet gesmeerd worden mompel ik nog en dan word ik wakker. Voor me staat Mickey die blij is dat ik wakker ben. Had je niet even kunnen wachten Muisje, nu weet ik niet welk boek de minibieb me aanraadde.

20 reacties