De 10 van 10 jaar geleden 2012

De 10 van 10 jaar geleden 2012

De 10 van 10 jaar geleden 2012

Eens in het jaar kijk ik door mijn oude fotomappen van 10 jaar geleden en ga even terug in de tijd. Vaak kijk ik zuchtend door alle slechte foto’s maar af en toe kijk ik blij verrast. In de 10 van 10 jaar geleden 2012 kijk ik terug op het jaar, wissel persoonlijke feiten af met nieuws en deel 10 foto’s die ik toen maakte.

Het jaar 2012 was het jaar waarin we een week sneeuw hadden en konden schaatsen. Helaas is het ook het jaar dat Prins Friso onder een lawine bedolven raakt. Ik fotografeer met mijn Canon 1000D maar halverwege het jaar koop ik een tweedehands Canon 20D die meer kan maar vooral groter is en beter in mijn handen past.

Ik breng ernstig veel tijd door in een lesauto, Balada schalt uit de radio van mijn rijleraar maar ik ben vooral blij om mijn rijbewijs te halen en van die tringherrie af te zijn want hoewel er op mijn roze pasje Vlaardingen staat is 2012 het jaar dat ik samen ging wonen in Valkenswaard. Eén van mijn grootste kinderwensen komt uit en twee auto’s rijden het gemeentehuis van Waalre binnen wat vervolgens volledig afbrand. Ik schrijf mijn 500e blogpost en kom er thuis pas achter dat er een hele grote stroomstoring gaande is en dat als ik 1 metro later had genomen ik voor uren en uren in de tunnel onder de Erasmusbrug vast had gezeten.
Ik ga een weekend naar de Ardennen en stoot mijn hoofd dermate hard in een grot dat ik me daar niets meer van herinner. Maar dat was lang zo erg niet want op een voetbalveld in Almere wordt een grensrechter zo ernstig mishandelt dat hij een dag later overlijdt.

Ik fiets naar het strand, ga naar Lier waar de klok niet aanwezig was en passeer ook nog fietsend de Belgische grens om verstild over de Duitse begraafplaats te kijken. Een Projext-X verjaardagsfeestje zet het Groningse Haren op scherp en wordt wereldnieuws. Ondertussen schalt overal Gers Pardoel uit de radio’s met zijn ‘Ik neem je mee’ en dat is precies wat ik deed ik nam jullie mee naar de 10 van 10 jaar geleden 2012.

22 thoughts on “De 10 van 10 jaar geleden 2012

 1. Altijd leuk om weer eens terug te kijken Liesbeth.

  Las ook het blogje over de minibibliotheken in Sint-Oedenrode (kon niet meer reageren)
  Maar wat een gezellig tochtje zal dat geweest zijn.

 2. Wat een leuke terugblik. 2012 was voor mij wel goed, geloof ik. Je foto’s zijn weer prachtig. Als ik mijn oude foto’s bekijk, zie ik toch wel enige vooruitgang, eerlijk gezegd.

 3. Een heerlijke terugblik. En als je dat dan doet en stil staat bij het feit dat wat toen actueel was en dagelijks nieuws, nu door de gemeenschap veelal is vergeten zegt dat veel over het relatieve van actualiteit en het leven…

 4. Ik kijk graag met jou mee naar wat jou opvalt.
  Met name omdat je een heel bijzonder oog voor mooie aangrijpende foto’s hebt.

  Stille groet,

 5. 10 jaar is een hele tijd, maar laat ook zien wat je al was vergeten.
  Voordeel van het digitaal op kunnen slaan. Hans

 6. Soms eens terugkijken op wat was, kan zeker leuk zijn.
  Wat je vroeger goed vond, kan vandaag slecht zijn.

 7. Jouw slechtste foto’s zijn altijd nog beter dan de mijne maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Leuk die terugblik , Tien jaar lijkt echt helemaal niets hé! Ik heb even gespiekt, ik zat tien jaar geleden op Vlieland, ook niet verkeerd.

 8. Wat een mooi bericht is dit! 10 jaar geleden alweer! Het is een cliché dat de tijd sneller gaat naarmate je ouder wordt. Maar het is wel waar. Friso, de grensrechter, project x…. Het is alsof het zich gisteren heeft afgespeeld. Mooi vind ik dat je deze gebeurtenissen samenbrengt met je persoonlijke leven. Zo ervaren we tijd, zo groeit onze geschiedenis. De foto’s vind ik allemaal mooi en die van de schaatsenrijder het mooist.

 9. Je mag trots zijn op je foto’s. Het zijn echte kunstwerken. Je hebt er zeer veel oog voor.

 10. In woord en beeld een mooie overzichtelijke terugblik op 2012.
  Mijn blog en mijn fotoarchief vormen samen mijn externe geheugen. Aan de hand van een bepaalde gebeurtenis grijp ik daar zo af en toe eens aan.

 11. Ik blader wel eens vaker terug, maar meestal doe ik er niets mee… Heel af en toe als ik niets te vertellen heb zegt een beeld uit vroeger jaren genoeg.

 12. 10 jaar terugblikken kan ik nog niet, toch niet wat mijn blog betreft :-)

 13. Heel leuk gedaan, jouw terug in de tijd. Ik kijk vaak terug op mijn blog, gewoon om te weten wanneer precies iets is gebeurd. Al meer dan tien jaar mijn dagboek.

 14. Leuk om dit af en toe te doen Liesbeth, soms kom je foto’s tegen waarvan je vergeten was dat je ze had, en die de moeite waard zijn hoor.

 15. ja in 10 jaren gebeurt er erg veel , goede en slechte dingen
  soms denk ik ook wel eens , is dat alweer zolang geleden

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top