Eens in het jaar kijk ik door mijn oude fotomappen van 10 jaar geleden en ga even terug in de tijd. Vaak kijk ik zuchtend door alle slechte foto’s maar af en toe kijk ik blij verrast. In de 10 van 10 jaar geleden 2012 kijk ik terug op het jaar, wissel persoonlijke feiten af met nieuws en deel 10 foto’s die ik toen maakte.

Het jaar 2012 was het jaar waarin we een week sneeuw hadden en konden schaatsen. Helaas is het ook het jaar dat Prins Friso onder een lawine bedolven raakt. Ik fotografeer met mijn Canon 1000D maar halverwege het jaar koop ik een tweedehands Canon 20D die meer kan maar vooral groter is en beter in mijn handen past.

Ik breng ernstig veel tijd door in een lesauto, Balada schalt uit de radio van mijn rijleraar maar ik ben vooral blij om mijn rijbewijs te halen en van die tringherrie af te zijn want hoewel er op mijn roze pasje Vlaardingen staat is 2012 het jaar dat ik samen ging wonen in Valkenswaard. Eén van mijn grootste kinderwensen komt uit en twee auto’s rijden het gemeentehuis van Waalre binnen wat vervolgens volledig afbrand. Ik schrijf mijn 500e blogpost en kom er thuis pas achter dat er een hele grote stroomstoring gaande is en dat als ik 1 metro later had genomen ik voor uren en uren in de tunnel onder de Erasmusbrug vast had gezeten.
Ik ga een weekend naar de Ardennen en stoot mijn hoofd dermate hard in een grot dat ik me daar niets meer van herinner. Maar dat was lang zo erg niet want op een voetbalveld in Almere wordt een grensrechter zo ernstig mishandelt dat hij een dag later overlijdt.

Ik fiets naar het strand, ga naar Lier waar de klok niet aanwezig was en passeer ook nog fietsend de Belgische grens om verstild over de Duitse begraafplaats te kijken. Een Projext-X verjaardagsfeestje zet het Groningse Haren op scherp en wordt wereldnieuws. Ondertussen schalt overal Gers Pardoel uit de radio’s met zijn ‘Ik neem je mee’ en dat is precies wat ik deed ik nam jullie mee naar de 10 van 10 jaar geleden 2012.