De wegen zijn leeg

De wegen zijn leeg

De wegen zijn leeg

De wegen zijn leeg
verlaten
daarboven schittert de zon
gelaten

De stilte
het lijkt wel zondagmorgen
wat wil je
niets dan zorgen

Coronagedicht

Maar de natuur
ze groeit
Lijkt nog mooier
Nu ze bloeit

We rijden over wegen
bijna onbegaanbaar
We genieten, zwijgend
Verstaanbaar

Corona gedichtEen virus
zo klein
ongrijpbaar
Venijn

We passeren
op afstand
het kan verkeren
wie is bestand?

We genieten gelaten
Want een virus zo klein
Maakt straten verlaten
Tot we dit te boven zijn.

De wegen zijn leeg

34 thoughts on “De wegen zijn leeg

 1. Daar had ik ook gezocht, maar helaas weinig streetview aldaar. Zelf dacht aan Duitsland vanwege de overdaad aan witte paaltjes langs de weg. Dacht ook niet dat jullie in Wallonië zijn geweest.

 2. Ik vraag me nog altijd af waar je deze foto’s hebt genomen. Dwz in Nederland zijn dergelijke bovenleidingen niet meer, op 1 plekje na. Maar daar is het totaal vlak en het zijn eenvoudigere masten. Zelf denk ik dat ze in Duitsland zijn gemaakt of in Wallonië.

 3. Zo leeg is het in de randstad meestal (nog) niet , wel veel stiller dan we gewend zijn.
  Mooi blog, zowel de foto’s als het gedicht zijn prachtig.

 4. Opvallend is de stilte in bepaalde plaatsen. In onze stad is het echt ongekend. Maar ik mis ook de vliegtuiggeluiden van Schiphol, toch al mijn leven lang een decor, zo vertrouwd. De snelwegen minder druk, maar nog steeds veel verkeer. Dat valt wel op. Het OV Is aardig stil, ik neem de pet af voor de mensen die daarin werken. Zonder bescherming vaak….

 5. Dit heb je prachtig beschreven.
  Hier zijn de straten niet zo leeg hoor, ik zie mer verbazing hoe veel verkeer hier nog langs gaat.
  Ik wens je een heel mooi weekend.
  Groetjes Irma

 6. Het geeft mooie fotomomenten en dichtkunsten, maar in andere delen in Europa is het echt drama en horror. Zoveel dat ik me er wel zorgen overmaak. Wat als iemand van wie ik hou het krijgt..
  Maar je foto’s zijn wel echt mooi.

 7. Je verwoord de gevolgen van het corona virus helemaal goed.
  Het is stil en de natuur krijgt tijd om te herstellen. Hans

 8. Mooi geschreven hoor, het is echt stiller op straat. Maar je maakt er mooie foto’s van.

  Love As Always
  Di Mario

 9. De fotos zijn van voor dat bij ons verzocht werd zoveel mogelijk thuis te blijven. Die regels in België zijn strenger en rechtvaardiger dan hier in Nederland helaas voor verlaten straten in Brussel maar het is het niet waard.

 10. Zo’n piepklein dingetje kan onze beschaving helemaal op zijn kop zetten. Onwezenlijk is dat hé. Ik wou nog eens naar Brussel gaan om verlaten straten te fotograferen, maar dat zou de politie bekijken als een niet noodzakelijke verplaatsing… de boete is dan ook 250 tot 4000€. Dan maar beter thuis blijven en een stukske wandelen in eigen streek.
  Je hebt hier echt wel een mooi logje !

 11. De wegen zijn minder druk of er is gewoon geen verkeer. Gisteren liep ik door het centrum en daar was het ook doodstil. Wie had zoiets ooit durven vermoeden.

 12. Mooi geschreven en bijpassende beelden. Het hoofd wordt er leeg van en borrelt van de creativiteit.

 13. wat een mooie weg zo richting een bebosde heuvel , dan krijg ik gelijk een euvel en wil weten waar dat is :)
  een heel mooi gedicht en zo passend bij de foto’s
  en het moment van alle dag :(

 14. Mooi, hoor. Zowel de woorden als de beelden. Ik vind het toch nog best druk op straat, eigenlijk. Maar misschien is het in Brabant stillen dan hier.

 15. Lege wegen, (bijna) geen vliegtuigen in de lucht, nauwelijks een mens op straat …..

 16. Mijn computer deed raar want kreeg geen foto’s te zien.Nu zijn ze er wer entonen dat de natuur zijn voeten veegt aan corona en alles verder groeit in sneltrein vaart.prachtfoto’s zijn het geworden.

 17. Hier rijden nog massa wagens voorbij mijn deur wel veel minder dan vroegen maar toch stel ik me er vragen bij..

 18. Mooie foto’s … en inderdaad lege wegen.
  Ik zou het niet weten. Ben al weer even niet meer buiten geweest.

Comments are closed.

Back To Top