Actueel Dieren

Fotoserie: Ontmantelde schapen en vlekvrije lammetjes

Voor maanden moest ik er op wachten, maar toen ik eenmaal de eerste lammetjes buiten had gezien, volgden er meer veel meer. Tot mijn verbazing las ik over mijn vorige serie lammetjes dat jullie deze gevlekte soort niet kende. Gelukkig vond ik tijdens een rondje rijden, toen het nog mocht, deze prachtige maagdelijk witte lammetjes. Tenminste, van geboorte want zoals je wel kan zien is er na de geboorte hier en daar een merktekentje op gemaakt. Als er zoveel geboren worden (er waren 2 grote velden vol) dan hou je niet helemaal meer bij wie bij wie hoort daarnaast is een schaap wat 4 lammeren lammert ook niet raar. Mamaschapen kijken daar trouwens niet naar, die blaten en blaat er één terug en soms is dat ook een match. Daarmee kan het gebeuren dat je het lammetje ‘ooi jij bent mijn moeder niet, hoort blaten’, waarna het desbetreffende weer voorbij stuitert op zoek naar waar zijn moeder dan wel is. O voor ik klachten krijg over deze wel heel naakte schapen, schapenboeren ontmantelen hun schapen wel vaker voor ze gaan lammeren, dat is schoner maar wel de keuze van de boer. Fotoserie: Ontmantelde schapen en vlekvrije lammetjes.