Fotoserie: Ontmantelde schapen en vlekvrije lammetjes
Actueel,  Dieren

Fotoserie: Ontmantelde schapen en vlekvrije lammetjes

Voor maanden moest ik er op wachten, maar toen ik eenmaal de eerste lammetjes buiten had gezien, volgden er meer veel meer. Tot mijn verbazing las ik over mijn vorige serie lammetjes dat jullie deze gevlekte soort niet kende. Gelukkig vond ik tijdens een rondje rijden, toen het nog mocht, deze prachtige maagdelijk witte lammetjes. Tenminste, van geboorte want zoals je wel kan zien is er na de geboorte hier en daar een merktekentje op gemaakt. Als er zoveel geboren worden (er waren 2 grote velden vol) dan hou je niet helemaal meer bij wie bij wie hoort daarnaast is een schaap wat 4 lammeren lammert ook niet raar. Mamaschapen kijken daar trouwens niet naar, die blaten en blaat er één terug en soms is dat ook een match. Daarmee kan het gebeuren dat je het lammetje ‘ooi jij bent mijn moeder niet, hoort blaten’, waarna het desbetreffende weer voorbij stuitert op zoek naar waar zijn moeder dan wel is. O voor ik klachten krijg over deze wel heel naakte schapen, schapenboeren ontmantelen hun schapen wel vaker voor ze gaan lammeren, dat is schoner maar wel de keuze van de boer. Fotoserie: Ontmantelde schapen en vlekvrije lammetjes.

 

25 reacties

 • Nicky

  Ahhh! Zo lief! Ik houd van lammetjes. Ik had als kind dan ook een lammetjes-knuffel :-)
  Hier trouwens nog geen lammetjes gezien.

 • orriens nicole

  Ik heb nog steeds geen lammetjes gezien! Maar ze zijn er dus blijkbaar al wel. Wel zag ik vanochtend bij het hardlopen tot mijn verbazing een heuse kameel. En dat in de Achterhoek!

 • Di Mario

  Je eerste foto is bijna een sprookje. Mooi hoor. Lammetjes zijn leuk. Meestal ga ik met S en Y naar een vriendin van me, die heeft meestal wel lammetjes, maar dit jaar niet omdat ze zelf een kleine heeft.

  Love As Always
  Di mario

 • petergreyphotography

  Het blijven toch altijd schatjes. Ik woonde vroeger een poosje bij een oom en tante die schapen hadden. Soms ‘verstootte’ een schaap haar lam en werd het thuis de eerste weken gevoed. Ik herinner me zo’n beestje, lekker warm bij de kachel, lam op schoot en dan de fles geven. Ze roken lekker, net als alle jonge dieren, een koestergeur.

 • Wendy

  Ik vind die snoetjes zo schattig! Hier in de buurt staan nergens lammetjes buiten. :/ (Hm, heb ik toch een nadeel van in een stad wonen gevonden.)

 • VillaSappho

  Ik dacht dat ik gekeken had misschien is het toch het jongetje meisje verhaal. Die vlek op mama’s kont is door het dekblok en slijt.

 • Hans

  Normaal krijgt een schaap een gekleurde vlek als ze is gedekt, dat zal wel niet voor de lammetjes gelden.
  Nu worden ze op kleur geselecteerd, ach als mama ze roep komt het wel goed. Hans

 • Rietepietz

  Zo jong en dan al een flink blauwtje gelopen deze arme lammetjes. Heerlijke plaatjes want zeker met dit lekkere zonnetje voelen we écht het voorjaar.

 • Ilona Wielinga

  Aah zo leuk, lammetjes maken me altijd blij. En ik heb even gekeken, maar de gevlekte soort hebben we hier in de buurt ook niet. Een enkeling heeft een paar vlekken, maar niet zoveel. Wat grappig eigenlijk.

 • mizzD

  Nou.. rechtsonder lijken wel blue belton.. zoals dat bij Engelse setters heet hahahaa (alleen is het blue bij hén meer zwart dan echt blauw! :-) )!
  Wat schattig.. ik heb eigenlijk helemaal nog geen lammetjes gezien. Kan het gemis nu inhalen hier!