Fotoserie: De kat die naar de dierentuin ging

De kat die naar de dierentuin ging

Fotoserie: De kat die naar de dierentuin ging

Voor de tweede keer dit jaar liepen Frans en ik in dierentuin in Overloon. Deze prachtige niet al te grote dierentuin heeft best een leuke collectie dieren maar is in tegenstelling tot een aantal andere dierentuinen niet heel duur, druk of groot. Ideaal park om twee keer door te wandelen en het was dat tweede rondje dat we heel onverwacht een heel bekend dier zagen. Namelijk de Felis silvestris catus. De huiskat. Verbaasd maar ook meteen ingepakt door deze charmante gastheer vroegen we ons af of hij bij de dierentuin hoorde. Dus terwijl meneer zich liet verwennen, belde ik maar eens naar de receptie. De kater is een bekende in de dierentuin en woont ergens in de naastgelegen wijk. En hij wordt Sukkel genoemd maar dat past natuurlijk niet voor een kat die naar de dierentuin ging.

Enige jaren nadat ik deze fotoserie deelde mailde Felikat me of ze deze blogpost in hun blad mochten publiceren. Uiteraard ging ik hiermee akkoord, wat een mooie publicatie voor mij, Sukkeltje en Zooparc Overloon:Met mijn blog in een blad

25 thoughts on “Fotoserie: De kat die naar de dierentuin ging

 1. haha geweldig!! Een kat die zichzelf de toegang naar een dierentuin heeft verschaft.

 2. Mijn sympathie heeft hij gewonnen.Een poes verkent de omgeving rond zijn huis en vermits daar heel veel te zien is,zal hij er blijven rondhangen.

 3. Ik kwam van de week een titel van een boek tegen waarbij ik gelijk aan jou moest denken!!!
  Hartendief op pootjes :)

 4. Geweldig! Prachtig beest. Je zou er alleen al voor hem naartoe gaan. Overigens was me niet bekend dat daar in dat plaatsje een dierentuin was. Toch eens onthouden als we weer eens in die hoek van het land verkeren..

 5. beetje slordige kleurstelling op zijn gezicht,, maar voor de rest een prachtige kater.

 6. Ik ben gek op katten en heb zelf ook een rode kater dus je begrijpt dat ik helemaal gecharmeerd ben van dit pracht beest wat je zo goed op de foto gezet hebt.

 7. Nee hoor, de naam “sukkel” past helemaal niet bij deze prachtige, stoere kater die u heel mooi gefotografeerd hebt.

 8. Wat een mooi beest en (of) mooie foto’s! Sukkel is wel heel erg denigrerend. Niks voor een kat dus. Mijn dochters katten gaan later Punselie en Oreo heten. Dat klinkt al beter.

 9. Een sukkel met een halsband… dat kan toch niet, die geniet gewoon van alle bezoekers die langs wandelen. Dat zijn de sukkels die geld betalen, terwijl hij (of zij) gratis kan kijken.

 10. Hihi.. naar een dierentuin gaan en dan terugkomen met foto’s van een kat..! Dat lijkt een beetje op mijn oma, die in de dierentuin altijd naar de mensen liep te kijken in plaats van naar de dieren..! Of m’n neefje die de musjes in het berenverblijf interessanter vond dan die beren..! ;-)
  (maar het is inderdaad een hele mooie kat.. en zeker geen ‘sukkel’..! :-) )

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top