De ellende van het online kleding kopen in 12 trage stappen

De ellende van het online kleding kopen in 12 trage stappen

De ellende van het online kleding kopen in 12 trage stappen

Na een slopende tocht langs de winkels die kleren voor mij hebben was toch echt duidelijk dat ik online verder moest kijken. Ben ik ook zo geweldig groot fan van hè, het hele concept winkelen is al niet aan mij besteed laat staan online. Liefst zou ik ’s morgens mijn kast open trekken en zien dat er nieuw kleren zijn gearriveerd. Maar zolang dat niet werkt moet ik toch echt zelf aan de slag.

Dat je 4 shirtjes bij C&A besteld en als je betaald heb je een mail binnen krijgt dat ze wegens personeelstekort niet binnen de verwachte tijd kunnen leveren. Ja Liesbethblogt hier, wat is de nieuwe te verwachten tijd?

Als die korte broek nog iets korter wordt komt mijn onderbroek er onderuit.

O wat een leuk shirt, niet in mijn maat.
O kijk leuk shirt wel in mijn maat maar niet op voorraad
O kijk wat een leuk shirt in mijn maat en leverbaar maar volledig van niet katoen.

Weet ik veel wat mijn xl-maat is, bestaan er wel genoeg X’en voor mijn maat?

Een trui hoody trui van 50 euro vind ik al ziek veel geld maar dan ook nog zo dun zijn dat het woord trui nergens op slaat.

Dat je kleding er eindelijk is en het shirt waar je echt benieuwd naar was er nog niet bij zit.

Deze is nieuw: Joggingbroek zonder zakken, beetje gek hè Lidl Shop.

Zwangersschapskleding is iets anders dan grote maten kleding. Die hebben over een aantal maanden weer een mooi figuurtje en heel andere problemen.

Dat shirt heb ik net al gezien op de vorige pagina en die ervoor en ik vind het nog steeds niks

Split tot aan m’n oksel ik ben een dikke vrouw dat wil je daar allemaal echt niet zien hoor

Vlinders, bloemen, polo, polo met bloemen en vlinders, shirt met bloemen en vlinders. O kijk libelles.

“Dat leuke t-shirt waar het eigenlijk om begonnen was” is niet meer leverbaar en daarom uit je mandje verwijderd. Moeten ze eens in een echte winkel proberen.

Dat je na 3 dagen een bevestiging van je bestelling krijgt en de helft opeens na geleverd gaat worden. En dat dat shirt op de site opeens uitverkocht is, ik weet nu al wat er in de volgende mail staat.

Postbezorgerbus voor deur, hobbelhobbel naar buiten. Verkeerd adres ik heb niks bij die volwassen speelgoedwinkel besteld dat is vast voor de buurvrouw.

Dat mijn maat per winkel verschilt maakt het ook makkelijk met online kleding kopen zeg. Kan erger, zelfde zaak zelfde merk en 1 broek is te groot, de ander te klein.

Dat je twee vesten besteld die -heel bijzonder- te groot zijn en dat je ze dan terug moet sturen met budbee. Met wat? Dat dus.

20 thoughts on “De ellende van het online kleding kopen in 12 trage stappen

 1. Hoewel ik wel het nodige online kocht wat meestal goed verliep, heb ik me nooit gewaagd aan kleding. Dat doe ik toch liever gepast en in de spiegel bekeken. Als ik ga shoppen dan meteen goed. Dan sla ik in voor een tijd, want kleding passen vind ik oprecht een crime..

 2. Eigenlijk koop ik juist niet graag in echte winkels, heb een loeihekel aan passen daar. Dus online is voor mij een uitkomst. En helaas.. als iets niet naar mijn zin is, gaat het gewoon terug of ruil ik het om voor een andere maat.

 3. Het is lastig.
  Online afbeeldingen zijn niet altijd waarheidsgetrouw, tegenvallers, wachten, enzovoorts.

 4. Er zijn tal van zaken waardoor kleding lastig is. Ik voorop want ik ben een zeikerd. Meer betalen is voor mij prima als de kwaliteit ernaar is. En dan nog het verhaal dat ik boezem heb, geen buik en echt lange mouwen ook lastig is. Dikke drama in mijn geval letterlijk.

 5. Daar kan ik me heel goed je wanhoop bij voorstellen. Mijn dochter heeft een vriendin met “een maatje meer” maar die heeft de mazzel dat haar moeder nog alles voor haar naait, misschien zélf gaan leren naaien? Er zijn hier in de randstad wel aardig wat zaken die vanaf maat 42 tot héél veel meer verkopen maar die zijn vrijwel altijd flink aan de prijs.Toch zijn dat wel de winkels waar je het meeste kans maakt. Maar daar zijn er misschien minder van bij jou in de buurt, dan wordt de kans op “betaalbaar” wel heel klein.

 6. Als je de juiste maat weet is online kopen wel te doen.
  Anders is het bezoeken van een kledingwinkel aan te bevelen.
  Scheelt transsportkosten. Hans

 7. Ik koop praktisch niets online. Al die verschillende maten en kwaliteit.
  Ik moet dingen op voorhand zien dat spaart me veel proberen

 8. online kleding kopen, zie ik zelf niet zitten

  maar ook in de gewone handel, zie ik er tegen op

  het past niet of het is altijd wat

  kan ook aan mij liggen

  groeten

 9. Kleding online kopen is altijd een gok. Ik bestel enkel en alleen daar waar ik niet op voorhand moet afrekenen én waarvan de retourvoorwaarden duidelijk en simpel zijn.
  Zelf gaan winkelen en passen doe ik zo min mogelijk en enkel doordeweeks op een rustige dag.

 10. Drama. Doe mij ook maar zo’n kledingkast waar dan ’s morgens ineens de nieuwe kleding in de juiste maat in hangt. Ik had het overigens deze zomer nog: drie jurkjes, drie keer dezelfde maat, alleen andere kleur. Ze hebben toch echt alle drie ook een andere pasvorm/maat. Blijft bijzonder.
  Ik hoop dat jij inmiddels binnen hebt wat je zocht. Anders moet je alsnog weer naar een winkel. Oók een drama.

 11. Kleding koop ik eigenlijk nooit online, hebben ze in gewone winkels niets? Dan wacht ik wel tot ze wel wat hebben, gelukkig heb ik genoeg kleding in de kast……….

  En dat houdt ik maar zo, als ik jou blog lees…..

 12. ik houd ook niet van winkelen , maar was van de week toch geslaagd voor een regenponcho , en ze namen 2 x 10 euro vvv bonnen , ikke blij
  maar ik snap je helemaal , het is een ellende om de juiste maat te vinden
  suc6

 13. Wat een rampspoed!

  Van kledingmaten begrijp ik helemaal niets.

  Gelukkig is mijn kledingkast uitpuilend vol.

  Sterkte met het vervolg

  Stille groet,

Comments are closed.

Back To Top