Blogtip: Tijd besparen op bloggen

Blogtip: Tijd besparen op bloggen

Blogtip: Tijd besparen op bloggen

Elke blogger zal het beamen, bloggen kost tijd. Tijd die je best ook anders misschien zelfs leuker wil besteden en die we altijd te kort komen ook. Tijd besparen op bloggen kan daarom deel ik mijn beste tips.

Bloggen is een hobby of op zijn meest een deel van je maandelijkse inkomen, denk daaraan als je aan je blog werkt. Goed is goed en werk gaat voor het plezier.

Als je foto’s maakt voor je blog, maak dan ruim op tijd een lijstje. Begin er op tijd mee. Kijk je blogposts na, had je al een foto bij die tekst? Welke soort foto’s gebruik je sowieso vaak? Heb je wel al die boeken gefotografeerd voor je ze naar de bibliotheek terugbrengt? Tijdens het fotograferen ook opletten of je foto’s goed zijn, foto’s bewerken kost tijd en terug moeten nog veel meer.

Beter één goede blogposts in de maand dan drie slechte in de week.

Kijk vooruit, kan je niet meteen wat meer foto’s maken voor eventuele volgende blogs? Kijk vooral ook even vooruit of het weer wel goed is wanneer je je foto’s wil gaan maken.

Plan een dagje weg, moet sowieso wel met de huidige benzineprijzen, maar pak dan ook zoveel mogelijk mee. Ik schreef er al eens een blog over.

Kijk goed na welke bloggers reacties bij je achterlaten, reageren is een tijdrovend klusje besteed die tijd nuttig. En besteed die vooral aan bloggers die wel de moeite nemen op jouw blog te reageren.

Maak elke maand tijd om de blogpost van dezelfde maand in de jaren ervoor na te kijken. Wie weet ontdek je nog een leuke vervolgblog naast alle spelingsfouten. Kijk niet alleen naar fouten maar probeer ook blogs aan elkaar te koppelen met links, je wil tenslotte je lezeres zo lang mogelijk op je blog houden.

Gebruik een RSS reader om je te volgen blogs in op te slaan. Zo heb je ineens een overzicht. Gebruik een reader die geschikt is voor je telefoon zo kan je tijdens het wachten alweer een paar blogs van een fijne reactie voorzien.

Stop met blogs volgen die niet meer bij je passen.

Gebruik een goed programma om je blogs in te schrijven, als je eindelijk tijd hebt moet je niet nog al je half afgewerkte kladjes bij elkaar moeten zoeken. Evernote is een tip van mij, werkt zowel op telefoon als laptop ik noem het mijn werkende brein.

Zorg dat je een handvol terugkerende blogonderwerpen hebt. Van gelezen boeken tot je maandoverzicht. Vul die blogposts steeds aan en hou je zeker met die blogposts aan een ritme. Je blog maandoverzicht moet niet halverwege de nieuwe maand online komen.

27 thoughts on “Blogtip: Tijd besparen op bloggen

 1. Bloggen zelf kost met niet zo heel veel tijd met mijn ene stukje per week. Het volgen van andere blogs wel. Maar ze zijn allemaal even leuk dus ik wil er niet mee stoppen.

 2. ik publiceer in vergelijking met vroeger heel wat minder Liesbeth

  en toch besteed ik er veel tijd aan

  maar het is niet de kwantiteit die telt

  groeten

 3. Ik blog al lang, weet niet eens hoe lang. Heb eigenlijk niet veel volgers maar die ik heb zijn me op de een of andere manier wel dierbaar. Als ik op pad geweest ben, heb ik meestal wel foto’s en vertel ik er wat bij. Het is erg leuk om andere bloggers te volgen, ik merk wel bij mezelf dat ik een blogje met HEEL VEEL foto’s niet zo boeiend vind, mijn aandacht verslapt dan en scrol dan een beetje te snel door naar beneden :-)

 4. Grappig dat je “spelingsfouten” noemt. Ik weet dan nooit of dat met opzet is. :)
  Ik blog zelf zo weinig dat ik me om de snelheid niet zo druk maak.

 5. Ik gebruik WordPress en het gaat vrij goed.
  Toch is mijn blog vooral een hobby. Soms neem ik wel eens een barterdeal aan.
  Maar het is leuk om op je eigen ritme te schrijven.

 6. Aan deze hobby hoef ik niets te verdienen en verder zondig ik tegen vrijwel alle regels die jij hier voor draagt, kortom, ik dóe maar wat, denk nooit vooruit en zie wel of ik iets tegenkom waar ik iets mee kan.
  Ik kijk ook niet erg of men altijd één op één terug reageert, Er zijn er genoeg waar ik altijd een reageerkriebel krijg en dan maakt het me minder uit of ik even vaak een reactie terug krijg.. Maar goed, ik heb dan ook tijd genoeg en het bloggen is de laatste jaren een stukje van m’n leven geworden.

 7. Bloggen is een tweerichtingsverkeer en ja, net zoals met andere contacten moet je ook bereid zijn om tijd te stoppen in wat anderen schrijven. Natuurlijk er vanuit gaande dat mensen, die dezelfde interesses met je delen of volgers die duidelijke belangstelling tonen, wel enige voorrang krijgen.
  Verder is een goede (liefst voorafgaande) planning van je blogs een aanrader. In tegenstelling tot toen ik met bloggen begon, probeer ik nu reeds een paar blogs klaar te hebben voor de komende dagen. Dat buffert een beetje als je eens een dag niet tot bloggen toe komt.

 8. Ik vergeet inderdaad ook wel eens een boek te fotograferen voordat ik het terugbrengt naar de bibliotheek. In zo’n geval gebruik ik meestal dan maar een plaatje van bolcom of zo.

 9. Dank voor de tips
  Bloggen is mijn hobby waar ik veel plezier aan beleef en niets mee hoef te verdienen
  Ik laat me inspireren door de omgeving, de tijd van het jaar, actualiteit, boeken en natuurlijk de collegabloggers.

 10. Ik ben geen systematische blogger, ik blog wat in me opkomt. En is dat een tijdje niks, dan zij dat zo. Nadenken bij het fotograferen is wel een goede tip, scheelt bewerken. Het lezen van andere blogs kost veel tijd. Daar maak ik een selectie in.

 11. Werken aan mijn blog en de fotografie erbij is een heerlijk tijdverdrijf. Aan die hobby leg ik mezelf geen beperking op. Wel aan het lezen van medebloggers. Hoe leuk en interessant ook, maar daar moet ik keuzes in maken en me beperken tot een selectie.

 12. Fijne tips en ik herken er wel een paar.
  Een poosje geleden ben ik eens door mijn lijst gegaan van blogs die ik volg. Daar waar de onderwerpen me niet meer aanspreken, ben ik gestopt met volgen.
  En die foto’s van boeken waren dus drie jaar geleden bij mij zo’n ‘ding’. Nu heb ik er een systeem in ontdekt en kost het inderdaad stukken minder tijd.

 13. Bloggen vraagt inderdaad veel tijd maar zolang je er plezier aan heb ,
  en bezoekers komen kijken, zit het goed.

 14. Bloggen kost tijd, maar dat mag bij een hobby.
  Als het je gaat irriteren kun je beter stoppen en wat anders gaan doen. Hans

 15. Ik probeer er een beetje structuur in te houden, maar ik ben soms het een beetje kwijt met de drukte van de laatste maanden. Komt vanzelf weer terug, want het zal toch niet altijd zo druk blijven.

  Love As always
  Dimario

 16. Ik verdien er geen geld mee. Het is een leuke hobby waar ik best wat tijd in steek. Vooral ook in volgen van andere bloggers die mij inspireren en/of boeien.

 17. Ik heb het idee dat ik bij meer mensen reageer dan dat ik reacties binnen krijg. Ik blog al meer dan twintig jaar, er gaat inderdaad heel veel tijd inzitten.

 18. Aan het blogmaken besteed ik weinig tijd. Doe het gewoon met kladblok en tik daar al een deel html in. In WP maak ik het op. Foto’s maak ik altijd en zijn voor mij meer een startpunt van een blogbericht, maar ook een herinneringspunt. Bij een foto denk ik: ‘Da’s waar ook, daar zou ik nog eens over bloggen.’ Blijf wat dat betreft een beelddenker.

  Het tijdverspillen bij mij zit in het lezen van andere blogs en de reacties daaronder. Als ik daar al een reactie zie die ik zelf zou plaatsen, dan doe ik dat niet. Ben niet zo van ‘vind ik ook’. Heb ook niets met likes (gemakzuchtige minireacties). Zelf denk ik wel eens dat er veelplaatsers zijn die de andere reacties totaal niet lezen.

  Ik stop wel eens met het lezen van bepaalde blogs, maar denk later ‘eens kijken of die inmiddels iets bijdraagt waar ik meer mee heb’.

 19. Ik blog voor het vaderland weg, het is heel wisselend. Terugkerende blogonderwerpen, daar hou ik niet van. OK, alleen adfen toe Moestuinmaandag.

 20. Ik blog al bijna 17 jaar met plezier. Aan mijn werkwijze hoeft daarbij niks veranderd te worden. Het kost nogal wat tijd, maar dat mag ook met een hobby.

 21. Ik lees alleen blogs die ik leuk en/of interessant vind. Of ze me al dan niet terugvolgen is van minder belang voor mij. Foto’s die ik met mijn gsm neem worden automatisch opgeslagen in google photo’s. Die gebruik ik dan voor mijn blog. Technisch zijn ze misschien niet zo goed, maar ze moeten dienen om wat ik schrijf duidelijk te maken of te ondersteunen. Het is bij mij nu eenmaal geen fotoblog.

 22. Voor mij is het geen inkomen, ik blog voor mijn plezier en al er geen tijd is dan sla ik een dag over. Simpel.

 23. Ik blog in WordPress. VInd Evernote niet fijn werken. Teveel knippen en plakken (door de editor van WP).
  Stoppen met het volgen van blogs die niet meer bij ja passen is een goede tip,
  Verder laat ik niet altijd en overal een reactie achter. Scheelt een slok op een borrel wat lezen en bijblijven betreft.

Comments are closed.

Back To Top