Rondje tuinwinkel
Tuinlog,  Winkel

Rondje tuinwinkel

Sinds ik groene vingers heb, en vraag me vooral niet hoe dat zo gekomen is, wacht ik redelijk ongeduldig tot mijn favo tuinwinkel open is. Maar dit seizoen niet, ik kocht elders wat Primula’s en was het ernstig van plan om daarbij te laten. En toen kreeg ik een wel heel leuke plantenbak en vond ik het toch tijd voor een rondje tuinwinkel.

Tabby de Tuinkat
Had een mooie doordeweekse dag uitgezocht want ik ben echt de enige niet die nogal van die winkel houdt. Het is een voormalig tuincentrum, maar dan wel zonder die achterlijke prijzen. Ze kopen oude voorraden uit andere tuinwinkels op en krijgen daarmee dus de kans om alles een stuk voordeliger te verkopen. Maar omdat alles duurder wordt, had ik verwacht dat de plantjes dat ook wel waren geworden.

Viel ernstig mee, had zelfs het idee dat ze meer keus hadden en ze er ook nog beter uitzagen. Ik hield mijn ogen open voor plantjes die het langer dan een seizoen blijven doen en specifiek zocht ik iets wat bij Tabby de Tuinkat paste. Tabby is een Brits cadeautje van mijn vader, vond hij ’s morgens om half 7 op een rommelmarkt. Niet mijn idee van vakantie vieren maar het is is tevens de ochtend dat hij van de boot komt en wie ben ik om te klagen Tabby is het perfecte cadeau. Zijn kop en staart wiebelen in de wind en voor de veiligheid heeft hij een flinke beschermlaag gekregen.

Moet zeggen dat het vullen van mijn karretje me wederom makkelijk afging. Pas toen ik bij de groenteplantenafdeling kwam had ik wat moeite met kiezen. Twee courgetteplantjes gingen ook nog mee en staan inmiddels in de voortuin. Ik deed nog een extra rondje en vond Armeria, leuk plukje gras waar bloemen uitkomen. Inmiddels begon ik een licht snottertje te ontwikkelen en een flinke jeuk aan mijn arm. Ik ben allergisch voor iets hier, de vraag is voor wat. Gelukkig hoef ik de bloemetjes niet op te eten en als ze me irriteren zet ik ze gewoon ergens anders in de tuin.

26 reacties

 • minoesjka2

  Begin volgende maand ook weer eens naar het tuincentrum voor wat éénjarige voor mijn bakken aan de reling. Maar verder heb ik genoeg.
  Heb sperziebonen, komkommers, sla en spruiten geplant op het balkon en verder doen de fruitstruikjes het ook al weer aardig. Alleen jammer dat mijn vlinderstruikje het niet haalt ben ik bang……
  Blijft heerlijk dat groen buiten.
  Geniet van je aankoop.

 • Nicky

  Tabby is leuk! Ik haal altijd eenjarigen voor op mijn balkon. Maar dan moet ik me ook altijd beheersen, hoor.

 • Happy Hulk

  Primula’s kocht ik altijd voor de verjaardag van mijn vrouw.
  In de nacht werden ze geplant, zodat ze de volgende ochtend verrast werd met een bloeiende tuin in maart.

 • Naomi

  Zo’n tuincentrum is natuurlijk een cadeau, met het dure leven van tegenwoordig.
  Ik vind Tabby geweldig!

 • Dimario

  Leuk al die vrolijke kleuren. Ik heb het in de voortuin wel, maar in de achtertuin is het allemaal groen.

  Love As Always
  Dimario

 • Hans

  Niet afvragen hoe je aan je groene vingers bent gekomen, maar geniet er volop van.
  De kater is wel grappig. hans

 • Koffie Digitalix

  Ik sla het tuincentrum dit jaar over. Ik was zelfs te laat voor een nieuwe Bougainville en laat dat voor dit jaar maar zo. Minder planten is voor mij minder met water sjouwen.
  Tabby is wel schattig.

 • hemelsgroen

  Geen groene vingers hier dus ik moet elk jaar soort van opnieuw beginnen. Geeft niet. Ben er ieder jaar weer blij mee.
  Je had een mooi karretje vol voor weinig geld zeg!

 • Bertie

  Jee, ik wou dat ze hier ook zo’n winkel hadden.
  Tabby is het einde, echt de lolligste plantenbak die ik ooit zag.

 • Matroos Beek

  Wij hebben hier ook zo’n super goedkoop tuincentrum. Je moet gewoon per dag gaan kijken wat er binnen is gekomen. Altijd blij dat ik daar kan scoren. Scheelt een hoop geld. De meeste tuincentra vind ik schandalig duur.

 • Karel

  dus goed geslaagd , en je vingers blijven groen
  maar kosten die karren vol ook niet veel groen

 • Sjoerd

  Zo’n tuincentrum ben ik nog niet tegengekomen… Ik ben ook allergisch voor tuincentra, ik moet er gewoon iets kopen.

 • Liesbethblogt

  Dit was nog geen 11 euro…als ik iets nieuws in de grond zet strooi ik er koffiedik bij. Dat werkt bij zowel Mickey als Doezel.

 • rietepietz

  Néé joh, die allergie is gewoon “antiEuro”allergie, die waarschuwt je wanneer je té veel geld uit wilt geven in het tuincentrum. Het kost allemaal weinig per stuk…. maar het telt natuurlijk vreselijk op als de kar vol is. Tabby is leuk, dat is het soort kat dat niet je planten uitgraaft .