Blogtip: Hoe haal je meer blogposts uit 1 dag weg?

Hoe haal je meer blogposts uit 1 dag weg?

Blogtip: Hoe haal je meer blogposts uit 1 dag weg?

Blog ideeën we hebben er allemaal een tekort aan. Toch zie ik nog regelmatig één dag uitgesmeerd worden over meerdere dagen terwijl de echt leuke dingen niet gedeeld worden. Hoe haal je meer blogposts uit 1 dag weg? Ik vertel het jullie in deze blogpost.

Maak je huiswerk
Hoewel ook ik fan ben van ‘op de bonnefooi’ en ‘we zien wel’ is dat niet altijd handig. Als je weet waar je heen gaat is opzoeken van bijzondere dingen weinig moeite. Zoek in je niche. Zoek voor je gaat eerst een aantal dingen op die je in ieder geval wil zien. Google is je beste vriend zoektermen als: bijzonder (stadsnaam), onbekende plekken in…, bezienswaardigheden in…doen het goed. Kijk ook de kalender van de gemeente na. Rotterdam is geweldig maar als je niet voor de Wereldhavendagen komt moet je er even niet zijn. Ook de Gayparade is zoiets, geweldig om mee te maken maar als je verlangt naar idyllische stadsgezichten is dat niet het goede moment.

Bezoek iets
Ga naar een museum, bekijk de trekpleisters, doe een rondvaart, huur een fiets, wandel een stadsroute, bezoek het VVV. Bezoek bijzondere winkeltjes, leuke evenementen maar bezoek iets. Zelfs als het tegenvalt kan je er een blog over maken.

Maak foto’s
Mooi beeldmateriaal trekt lezers naar je blog. Fotografeer met camera of telefoon en doe er je best voor. Van de mooiste foto’s kan je ook een leuke plog maken. Foto’s vertellen over je dag maak er genoeg zodat je meerdere blogposts kan (aan)vullen. Let op bijzondere dingen die typisch voor een stad zijn. Gevelstenen en deurknoppen maar ook de Gootspoken van Zaltbommel is zoiets.

Zoek in je niche
Als je totaal niet bekend ben met een stad of niet heel veel tijd hebt, zoek dan eens in je niche. Ik bezoek graag kringloopwinkels en bijzondere bibliotheken en dus is het redelijk makkelijk om alvast die 2 adressen op te zoeken. Geen niche? Zoek dan in ieder geval de hoogtepunten op en wie weet is er wel een leuke wandel- of fietsroute.

Slecht weer
Het is me meer dan eens overkomen, eindelijk een dag vrij een leuke planning gemaakt en dan valt het weer tegen. Bloedheet of regen, beide is het niks om buiten te lopen. Maak voor de zekerheid ook een lijstje met dingen die binnen kunnen. Denk aan escaperooms, musea, een hapje en drankje of kattencafé.

Blogideeën voor een dagje weg:
Waarom jij Rotterdam moet bezoeken
Dit mag je niet missen in Rotterdam
Welke musea van Rotterdam zijn de moeite waard?
Wat viel er tegen aan mijn weekendje Rotterdam
Dit weet jij niet over Rotterdam
Er opende een nieuw … en ik ging erheen!
Ook dit is Rotterdam (Delfshaven)
Deze rondvaarten zijn er in Rotterdam (Spido, waterbus, pannenkoekenboot, splashtours)
De bibliotheek waar ik verdwaalde
De leukste koffietent/bioscoop/restaurant/winkels
Deze dingen deed ik tijdens mijn weekendje Rotterdam
Fietsen door Rotterdam; mijn ervaringen
Rondrit met een historische tram/bierfiets/solex

Verlies geen tijd
We kennen het allemaal, vertraging, file en geen parkeerplek vinden. In een beetje grote stad is het een drama. Ik zoek van tevoren de routes op. Waar is het goedkoop parkeren, hoe komen we dan waar we heen willen en is dat kleinere station niet dichterbij wat ik wil zien? De meeste grote steden hebben grotere parkeerplaatsen buiten het centrum en een prima openbaar vervoer ernaast liggen. Ook het huren van een (OV-)fiets is een goede oplossing, niet meer zoeken naar een parkeerplaats en met de fiets parkeer je in ieder geval altijd voor de deur.

Noteren
Hoewel veel mensen tegenwoordig een smartphone hebben, raad ik je toch aan iets mee te nemen waar je eventuele ideeën meteen op kan schrijven. Tijdens een rondleiding staat het zo onbeschoft als je steeds je telefoon pakt. Noteer (blog) ideeën en werk ze desnoods in de trein naar huis alvast (deels) uit.

In de buurt
Het is me al vaker gebeurd, ik ging voor het één maar kwam het ander tegen. Mijn slechte topografie heeft me vorig jaar naar Loenen gebracht, puur toeval had ik het bordje gemist dan waren we vanaf de Apenheul zo naar huis gereden. Dit jaar reden we een schitterende bloesemtocht en opeens reden we Buren in. Ik kende het dorpje niet maar schreef er een blog apart over. Ik ken kampioenen in het maken van een blog over iets waar ik voorbij zou lopen. Hou daarom je ogen open voor het onverwachte en bedenk, soms moet je naar blog ideeën zoeken.

18 thoughts on “Blogtip: Hoe haal je meer blogposts uit 1 dag weg?

 1. Ja je bent altijd fijn onderweg maar meestal schrijf je over 1 dag 1 blog en dat is precies wat voor jou werkt maar voor anderen niet. Jij bent gewoon lekker vaak onderweg maar anderen misschien maar 1 keer per maand. Voor hen dan ook de tips zoek eens iets anders. Ik ga 1 keer naar Rotterdam en schrijf over mijn dag. Fotografeer de garage die gebruikt is in een film, leg het speciale stoplicht met muziek vast en schrijf over het arme joch wat er achter schuilt, kom nog een stoplicht tegen wat vaker op groen gaat voor de fietsers, als het regent en ga ook nog even naar de Euromast. Ja het kost wat huiswerk maar voorpret is ook leuk.

 2. Met enige regelmaat probeer ik dat.Ideeën opschrijven. Meestal komt er daarna niets meer van om iets over het onderwerp te schrijven. Ik knal het uit mijn hoofd en dat is dat…

 3. Eeuwen geleden dat ik een dagje weg ben geweest…. Ik moet daar toch eens iets aan doen. Anders kom in nooit meer van die bank…

 4. Weet je ik gebruik al minstens 10 jaar opschrijfboekjes zoals die. Alleen zodra die naam erbij staat kosten ze meteen een vermogen. Ze kosten een paar euro bij de Action maar zodra je ze bij bol koopt betaal je er 4 keer meer voor. Ieder zijn ding maar je reclame is erg opvallend.

 5. Ik noteer al mijn ideeën in mijn Moleskine XL die ik ook als agenda gebruik. En voor onderweg heb ik een klein Moleskine notitieboekje in mijn tas. Je moet ideeën snel opschrijven, want vaak vergeet je ze anders weer is mijn ervaring.

 6. Met een fotoblog is dat weer helemaal anders.
  Daar moet je meestal een foto serie over meerdere logjes verdelen, omdat het anders teveel wordt voor de bezoekers. Het aanbod (foto’s + tekst) moet wel steeds leuk zijn , de extra commentaar over de foto’s moet vlot leesbaar zijn, soms wat tech achtergrond moet kunnen maar het mag nooit té technisch worden vind ik. Nog een fijne avond.

 7. ik herken dat Liesbeth
  ik had de laatste 34 jaar ook vol continue werk op SPL
  en kwam wel op het werk , op een vrije dag :)
  nu maakt het eigenlijk niets meer uit , maar ik houd nog steeds een agenda bij

 8. Wat een fijne tips :) Ook goed voor iets bewuster leven, als je aan de slag gaat met het maken van aantekeningen voor de blog tijdens een activiteit.

 9. Hier doen we het samen . De man zoekt uit wat we gaan kijken of ik geef een voorzet en hij gaat verder zoeken.
  Aan ideeën geen gebrek. Mijn probleem is dat ik er vrij snel achteraan moet schrijven anders ben ik alweer druk met het volgende en vergeet ik de details/leuke dingen te melden.

 10. Ik heb op dit moment geen tekort aan blogideeen, hoor ;) Maar toch goede tips! Vooral idd dat kijken of je iets kunt combineren.

 11. Foto’s zijn een dankbare aanvulling.
  Te lange logjes schrijven boeit mensen ook niet, soms kun je beter de volgende dag verder gaan zeker als je net een spannend moment hebt. Hans

 12. Oef, soms zou ik willen dat ik minder inspiratie had. Als ik m’n boodschappen haal, doe ik soms al inspiratie op voor drie blogs;).

 13. Haha, anderen vullen voor mij meestal het weekend, zij maken de foto en ik verzin de rest…

 14. ik doe precies wat je schrijft , wandel en bezoek o.a steden zoals Rotterdam , Zaltbommel is nu hoger op m’n lijstje , Loenen fiets ik elk jaar door :)
  ik was dit jaar in enkele dierentuinen , volgende week weer , dan is Burgerzoo aan de beurt
  ideetjes zat voor blogs :)
  fijne avond groet

Comments are closed.

Back To Top