Waarom de poes naar de Lidl ging

Waarom de poes naar de Lidl ging

Waarom de poes naar de Lidl ging

We maakte een heerlijke ritje, moesten in de buurt zijn voor wat foto’s en besloten aansluitend meteen naar de Lidl te gaan. Het dichtstbijzijnd filiaal was in Grave en omdat we die inmiddels wel wisten te vinden reden we er meteen naartoe. Na een minuut of 10 parkeerde we en zodra ik uitstapte zag ik haar al zitten. Een prachtige kat en terwijl ik haar liefdevol toesprak kwam een vrouw naar me toe. ‘Ze zit hier elke dag’. ‘De eigenaar is er niet zo blij mee maar kan haar ook niet echt tegenhouden’. Het bandje gaf duidelijk aan dat ze een eigenaar had en toch was ze liever hier. Het zijn eigenwijze dieren kan ik uit ervaring zeggen. En dit was wel een heel bijzonder versie want behalve dat ze voor de deur zat, liet ze twee eenden toe op een paar meter afstand. Alsof die dieren onderling afgesproken hebben elkaar met rust te laten.

We deden boodschappen, haalde wat we nodig hadden en wat lekkers voor de kat en de eenden. Vooral de poes was aanhankelijk en dat veranderde niet toen ik haar een stickie en wat snoepjes gaf. Ze liet zich gewillig fotograferen en aaien en opeens bedacht ik me; Wat een slimmerd dat is waarom de poes naar de Lidl ging.

Kat Lidl Grave

25 thoughts on “Waarom de poes naar de Lidl ging

 1. Tja, als poezenbutler weet ik hoe slim die dieren zijn. Ze palmen ons helemaal in. En we hebben het niet door ook nog….Van eenden weet ik dat zo net nog niet…

 2. Dat die eigenaar minder blij is met de eenden snap ik wel die houden de stoep voor je winkel niet echt schoon.
  Maar die kat vind ik super … slim beest. Die heeft het waarschijnlijk beter dan de verkoper van de daklozenkrant die bij de Lidl in onze buurt bij de voordeur zit.

 3. Zo grappig. Maar nu het echte verhaal…….
  het is de kater is van iemand die in de Lidll stiekem een kratje bier leeg dronk, maar met een kater thuis komen van het boodschappen doen kon natuurlijk niet !

 4. Dat wist ik niet, wel leuk. De laatste keer dat ik daar was vond ik het maar een betonnen bak daar. Een kat had er een leuke sfeer gebracht denk ik.

 5. Zo leuk, van die katten die een bepaalde ruimte opzoeken/”claimen”! :D Het station van Breda heeft ook zo’n kat.

 6. Wat een slim beest is het toch, haha. We hebben hier in de buurt een kat die altijd midden op de stoep zit, te kijken naar alles wat voorbij komt en ook de nodige aandacht te vangen. Het heeft wel echt iets.

 7. Veel mensen beseffen niet dat Lidl Duits is. En dat je het dus uitspreekt als ‘lie-del’. Dat zal je kat worst zijn uiteraard.

 8. Ja, katten zijn speciale dieren.
  Wij hadden een kat die ging logeren bij buren en liep met de dochter mee naar het trein station en als ze ’s avonds terug kwam liep hij met haar mee, naar haar huis natuurlijk. Hans

Comments are closed.

Back To Top