Koeienkudde
Dieren,  Fotoserie

Fotoserie: De koeiendames van om de hoek

Toen ik deze koeiendames voor het eerst zag, waren het net geen kalfjes meer. Ze waren nog frivool, springerig en vooral heerlijk jong. Inmiddels zijn het aardig uitgegroeide koeien en echte dames, want ze roddelen. Ik passeer de dames met grote regelmaat en ondanks dat het veld ruim is, hoor ik ze regelmatig smiespelen. Meestal trek ik me er niks van aan, maar deze keer niet.

Het eerste wat ik hoorde; ‘Kijk heb je haar ook weer’. ‘Zou ze weer naar IKEA fietsen?’ ‘Als ze nou eens geen milkshake nam maar alleen haar flesje water hervulde dan zou ze inmiddels wat slanker zijn’. Enigszins verbaasd over deze opmerking stapte ik af om deze brutale koeiendame de waarheid eens te vertellen. Maar voor ik daar de kans toe kreeg zei een net zo oude maar heel wat wijzere koeiendame al wat ik dacht. ‘Weet je wat milkshake betekent?’ Ik hoor haar antwoord niet want ik werd van achter een boom aangeloeid door een wat bange, maar toch nieuwsgierige andere koeiendame. Ik groette de luidruchtige en zei tegen de niet zo bijdehante; ‘Er zit nog een stukkie op je neus…OP je neus, niet in je neus…laat maar’. De bijdehante keek me eens aan en draaide haar kont naar me toe.

Om m’n spieren niet koud te laten worden en omdat IKEA nog een eindje fietsen was, wilde ik net op mijn fiets stappen toen ik een zacht koeienkuchje hoorde. Van achter een bosje stond de schuwe maar luidruchtige koeiendame nu wel heel stilletjes mijn aandacht te trekken. ‘Wat is er?’ “Als je dat hele eind fietst mag je best Zweedse balletjes bij je milkshake hoor”. Te verbaasd voor woorden stapte ik op mijn fiets en besloot het spontaan bij water te houden. Fotoserie: De koeiendames van om de hoek.

 

27 reacties