Fotoserie: De koeiendames van om de hoek

Koeienkudde

Fotoserie: De koeiendames van om de hoek

Toen ik deze koeiendames voor het eerst zag, waren het net geen kalfjes meer. Ze waren nog frivool, springerig en vooral heerlijk jong. Inmiddels zijn het aardig uitgegroeide koeien en echte dames, want ze roddelen. Ik passeer de dames met grote regelmaat en ondanks dat het veld ruim is, hoor ik ze regelmatig smiespelen. Meestal trek ik me er niks van aan, maar deze keer niet.

Het eerste wat ik hoorde; ‘Kijk heb je haar ook weer’. ‘Zou ze weer naar IKEA fietsen?’ ‘Als ze nou eens geen milkshake nam maar alleen haar flesje water hervulde dan zou ze inmiddels wat slanker zijn’. Enigszins verbaasd over deze opmerking stapte ik af om deze brutale koeiendame de waarheid eens te vertellen. Maar voor ik daar de kans toe kreeg zei een net zo oude maar heel wat wijzere koeiendame al wat ik dacht. ‘Weet je wat milkshake betekent?’ Ik hoor haar antwoord niet want ik werd van achter een boom aangeloeid door een wat bange, maar toch nieuwsgierige andere koeiendame. Ik groette de luidruchtige en zei tegen de niet zo bijdehante; ‘Er zit nog een stukkie op je neus…OP je neus, niet in je neus…laat maar’. De bijdehante keek me eens aan en draaide haar kont naar me toe.

Om m’n spieren niet koud te laten worden en omdat IKEA nog een eindje fietsen was, wilde ik net op mijn fiets stappen toen ik een zacht koeienkuchje hoorde. Van achter een bosje stond de schuwe maar luidruchtige koeiendame nu wel heel stilletjes mijn aandacht te trekken. ‘Wat is er?’ “Als je dat hele eind fietst mag je best Zweedse balletjes bij je milkshake hoor”. Te verbaasd voor woorden stapte ik op mijn fiets en besloot het spontaan bij water te houden. Fotoserie: De koeiendames van om de hoek.

 

27 thoughts on “Fotoserie: De koeiendames van om de hoek

 1. Ik zag je foto van de koeien en was instant verliefd. Onbegrijpelijk dat mensen die dieren zomaar voorbij kunnen lopen zonder ze in de met lange wimpers omfloerste ogen te kijken. En dan je verhaal, hahaha.
  Vooral: er zit nog een stukje OP je neus. Nee, niet erin. Laat maar. Gewoon omdat het niet kan zou ik dat best wel willen kunnen.

 2. Wat een leuk verhaal over de ladies, ik vind ze altijd zo leuk als je stil staat komen ze altijd naar je toe.
  Groetjes

 3. Goed dat je niet langs een kudde schapen reed. Die geven vaak adviezen over wolgebruik of toch liever niet kriebelend katoen. Ook wij horen vaak geblaat en geloei als we zuid van onze stad wandelen. Die dieren praten echt…

 4. Wat een leuk verhaal, de koeiedamens hebben je op het goede spoor gezet.
  Ze zijn best lief koeiedamens. Hans

 5. Je hebt een rijke fantasie, en gelukkig maar, want koeien accepteren volgens mij alles gewoon zoals het is, zelfs die lelijke oorflappen.

 6. De dames zien vast nog meer daar langs de kant van de weg.
  Ik zou ze nog eens uithoren over alles wat er langs komt.
  Zitten vast meer interessante personages tussen.

 7. Die koe achter die boom, en die achter dat bosje! Prachtig. Koeien behoren, naast de gnoe en de okapi, tot mijn favoriete zoogdieren. Ze ruiken lekker, hebben de mooiste ogen en hebben een goed gevoel voor humor. Koeien zijn cool.

 8. Dat is toch de eigenschap die aan dames wordt toegedicht. Het zijn niet voor niets roddeltantes

 9. Alsof de koeiendames zélf zulke slanke dennetjes zijn, maar het stáát ze. Ze komen ook prachtig uit op jouw foto’s en dat is te prijzen in . Je hád ze natuurlijk onvoordelig kunnen fotograferen om ze die rotopmerking betaald te zetten. Neem maar van mij aan dat slank zijn alléén niet zalig maakt. Om goed in je vel te zitten heeft de één nou eenmaal wat meer vel nodig dan de ander. Al die jaren dat ik rond de 50 kilo woog zat ik vaak niet zo goed in het vel als nu in het wat ruimere vel ;-)

 10. Wat een leuke foto’s van deze ladies. Ook ik kan mij tong in m’n neus krijgen maar dat heeft alles te maken met de grootte van mijn reukorgaan :)

Comments are closed.

Back To Top